• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak freze - dijelovi

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Upusto sam se u popravak freze kojoj marku ne znam, ali mislim da je slovenska i da su ju nekad zvali "Poljakinja", zelene je boje. Danas sam ju rastavio tako da je ostalo samo kućište prijenosa, to ću dalje rastaviti kad stignem, valjda onda udarim i koju sliku. Inače, kičma mi je otpala dok sam to digel i odnesel par metri, a o skidanju poluosovina s noževima koje su na konus i zapekle da ne govorim :-D E sad me zanima, gdje nabaviti dijelove. Trebat će zupčanike sigurno, ležajeve također, oni valjda neće biti problem. Našao sam oglas na Njuškalu za zupčanike, mislim da bi to moglo biti to, no cijena je 1600 kn, čini mi se puno? Gdje bi se to moglo potražiti? Link na oglas:

http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/zupcanik-frezu-oglas-14182458
 

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
Probaj ovdje !
Siniša 098 971 6106 Poljoopskrba Čakovec.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Navodno se mogu nabaviti zupčaniki s manjim omjerom ....ja sam ipak odlučio kupit novu frezu .
Ta freza i štore nije spretna kombinacija .
 

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Pa nemrem reći, zadovoljan sam kak radi. Manji omjer znači da bi se freza vrtila brže? U to se ne bi upuštal. Rabljene freze nema ispod 5000 kn, a to je upitno kakvo je stanje. Imal sam priliku vidjeti Gramip AT20-170 na Štoreu, na zimskoj brazdi radi lijepo, ali je vrlo lagana. Ekvivalent ovoj bi bila AT30, i još da ima 6 noževa po prirubnici, a to je skupo.

I ovo bu mi preskupo za pofrezati vrt i jednu njivu godišnje, ali kaj sad :-D

Mana joj je recimo ona njena hauba koja voli zapeti kad se ide urikverc, jer nije baš visoko od tla.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
Pa kaj nemaš lanac za regulaciju visine na poklopcu ? Ja imam takvu frezu !
 

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Imam, ali kad se ide narikverc npr. sa ravnice u brijeg, onda voli zarovati :D: Hauba mora biti dosta nisko da lijepo ravna.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kaj tebi ne radi hidraulika na traktoru kad ideš u rikverc.
 

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418



Eto, freza je rastavljena u, kako bi rekli susjedi, paramparčad :-D No, nesreća nikad ne dolazi sama, nije da ću samo zamijeniti zupčanike i gotovo. Na prve dvije slike se možda vidi kako su glavnu osovinu pojeli semerinzi, zato je vječno puštala ulje. To će trebati navariti i potokariti. Na slici kućišta se možda vidi pukotina, iznad rupice i još cm ispod. Da li je to otprije ili od mog nabijanja danas u pokušaju da odvrnem onu veliku čudnu maticu, ne znam, i to me sad najviše brije. Trebalo bi malo zavariti, a hoće li držati? Ta matica je dosta sjebana, može se staviti za silu, ali bilo bi je dobro zamijeniti. Gdje ju naći, samo nebo zna, a izrada će biti skupa ko kuga. Ležajevi izgledaju OK, no kako je osovina s noževima imala lufta, pasali bi i novi. Na manjim ležajevima piše YUGOSLAVIA, na semerinzima Vulkan Niš, da li danas proizvodimo išta???

Vidi se da konusnom zupčaniku fale 4 zuba (od 9 :) ), veliki ima 32, svi su gore, ali imaju tragove oštećenja. Na onom linku što sam stavio iznad zupčanici su sa zakrivljenim ozubljenjem, to je još bolje, da li će pasati? Nikakvih podloški nema osim dvije na zadnjoj slici, na osovini. Bit će da se bočni razmak zupčanika ne podešava, ili nije trebalo ništa tvornički.

Sve u svemu, kad vidim pošto su ležajevi, pa će trebati malo strojne obrade, uz onu gore cijeu zupčanika, ispada da će mi trebati 3000 kn. Ide mi to nekako na živce, a još ako pukne kućište, onda je bačen novac.

Recite koju pametnu :-D

----------------------------------------
http://www.trgo-agencija.hr/lezaj-30212-a-fag.aspx

http://www.trgo-agencija.hr/lezaj-30212-mtm.aspx

Razlika u cijeni 4x, isplati li se? Ili je umjesto ovih jeftinijih bolje ostaviti stare?
%28rofl%29.gif
 

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
evo da se prikljucim,
meni su se raspali na frezi zupcanici i isto bi kostalo da ti pamet stane da sam dao da mi netko pravi, ali sam uspio naci original i konusno-tanjurasti i mali konusni s osovinom kardana,
za oko1260 kuna s postarinom...
platio sam pouzecem, a doslo je par dana, ako netko treba zupcanike neka nazove www.voger.hr i vidi jel imaju i koliko kosta...
ja sam bio zadovoljan cijenom i evo da kucnem o drvo sve radi bez problema...
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Odi kod mog tate i nagovori ga da ti proda svoju .inače unutra su zavojiti zupčanici
 

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Odi kod mog tate i nagovori ga da ti proda svoju .inače unutra su zavojiti zupčanici

Kaj dobivam s tim :drink: Vidiš da nemam peneze ni za ovu složiti:icon_weed: Kak to da onda ja imam ravne? Mislim da nije nikad otvarana...
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
dobiš ispravo kučište nezajeđenu osovinu .maticu...i zavojite zupčanike...i još hrpu za rezervu...
 

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
Fusher,
Oko 3000 kuna za tanjurasto-konusni i konusni s osovinom sa kardanskim zavrsetkom na osovini i naravno cementiranje je u cijeni!
 

Najnoviji postovi

Na vrh