Kaj si ju narucil na Rebro ili V Dubravu?… pa je na promjenjivoj listi čekanja.
Tam više nema rokova ove godine.Kaj si ju narucil na Rebro ili V Dubravu?
Od mene buš dobil ulje, samo reci koliko treba.
Dole desno ( na slici gdje je korozija) kod ove štelujuće visine bi trebao biti taj vijak. Unutar je opruga i potiskivač koji zatezu lanac. Takva su najčešća rešenja.View attachment 91750
Mislil sam da je to vijak za zatezanje lanca. Je li moguće da ima dvojnu funkciju, ili se lanac zategne ispod poklopca prije ulijevanja ulja?
Točno, s lijeve strane je zatezanje klizača, španera, no na toj frezi nema opruge.Dole desno ( na slici gdje je korozija) kod ove štelujuće visine bi trebao biti taj vijak. Unutar je opruga i potiskivač koji zatezu lanac. Takva su najčešća rešenja.
Kako ti je ZJ rekao trebalo bi biti h140. To su manje brzine, a lancani prenos. Čak moze i gušće, nebi škodilo lancu.

Jesil skidao deklo i vidio da nema opruge ilivpo katalogu. Ne tvrdim nista, ali po tehnickim rešanjima kako su mene učili ( sad je to pogresno) vijak bi bio grubo zatezanja odnosno sigurnost da u kontra smjeru nebi opruga bila savladana i lanac načinio štetu. Opruga bi bila konstanta koja drzi napet lanac bez obzira na njegovo habanje ( u praksi kažu istezanje). Ovakva rešenja sam nalazio da su ugrađena, sad konkretno ništa ne tvrdim.Točno, s lijeve strane je zatezanje klizača, španera, no na toj frezi nema opruge.
Dole desno,kako si naveo je čep kontrole ulja, nisam točno mjerio,ali ide manje od litre.
Klizač, španer lanca
Ja sam stavio hipenol 90
View attachment 91752