Da.
Muž je jučer i danas bio na placu pa nije imao volje pogledati a ja sam stavila jednu turu na pranje pa da vidim ispod di curi ali onda nisam našla bateriju a ispod je mračno.
No, kako se čini, misterija se odslojava i neki zaključak se nameče.
Naime, poluzid na kojem je namještaj je bio obljepljen ukrasnim pluto pločama. Kada smo stavljali elemente, moje je mišljenje bilo da se keramika stavi samo iznad i jedno desetak cm ispod donjih elemenata, a donji dio ostane pluto, ionako se nikako ne može vidjeti. I tako bi. A onda se, ima godinu dana, počelo nešto čudnoga događati. Imam kuhaću ploču sa 5 rinka a jedan ne radi jer sam čisteći ga - prokleta picajzlazost moja - gurnula čačkalicu u diznu nespretno i slomila je tako da plin više iz nje ne izlazi. Nisam radila problem od toga niti zvala koga da mijenja diznu, ionako skoro pa nikada ne trebam svih pet za kuhanje. No, ima već puno vremena kako dok gledam tv u boravku čujem kako u kuhinji ponekad nešto pucketa - baš onako kako pucketa upaljač kada pališ rink. I bila sam mišljenja da rinku kojeg sam čačkalicom zeznula upaljač ima nekakav spoj pa se on sam ponekada aktivira na prazno. A sada kad sam gledala ispod vidim nekakvo smeće - povučem to metlicom van - a ono mrvice pluta. Hrpetine mrvica pluta. I pomješani sa mišjim drekecima.
Sad, imala sam ja miša, iz podruma je oglodao mort jer je bila malecka rupica kraj cijevi za vodu pa mi je došao u element di držim ulje i slično pa sam ja tu rupicu kraj cijevi zatvorila nečim. I više u ormariče nije dolazio a u podrumu sam mu poslužila večeru.
No, da li je on pogrickao pluto ploče - ima toga za veliki smetlarnik, pa je usput pogrickao i odvodnu cijev perilice dok je orgijao pa je ona sada procurila, dečko je obzirom na količinu izmeta koji među mrvama pluta vidim bio češći gost nego sam ja mislila da je bio.
Sutra kupujem baterije za bateriju i prvo budem pokušala pogledati može li se šta vidjeti, ako ništa ne spazim, i ako i spazim a bude mi neriješivo, zovem majstora.