• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak kućanskih aparata

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
232
Modrić iz reklame bi rekao "Da, naravno." :) Ovo je sustav koji imam već 15 g. Do prije par godina je sve bilo dobro dok mi se pipa nije rasklimala i počela puštati. Otvorim, ide voda, zatvorim, stane. Nakon stavljanja nove pipe, otvorim, kreće sporije ali opet relativno ok, ali kad zatvorim, voda je curila još par sekundi. Sad s novim bojlerom curi triput duže nakon zatvaranja.
20230921_172320.jpg

20230921_172303.jpg
 

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
180

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,595
Problem je da mi već par godina, od kad sam zamijenio miješalicu koja je curila, nakon zatvaranja vode, bilo tople, bilo hladne, na slavinu voda curi još 3-4-5 sekundi.
To ti je normalno kod niskotlačne pipe, tako je i kod mene, ja imam Grohe pipu i isto se ponaša kao i kod tebe.
 

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
232
Kad je spomenuto da bolje radi bez donje cijevi, skinuo sam perlator jer cijev ne mogu skidati. Čini mi se da je bez njega nešto bolje, voda staje 2-3 sec prije, ali i dalje je to skoro 5 sekundi od oka. Perlator je čist. I primjetio sam da kad zaatvorim hladnu vodu, ona ide još par sekundi, a onda za kraj krene i topla par sekundi i onda stane. Ludnica. Frustrirajuće, a ne vidim gdje sam mogao napraviti neku grešku. Šaljemo satelite u svemir, traktori iz prošlog stoljeća još rade, a ne postoji on off pipa??
U uputama od pipe je naglašeno da cijevi od bojlera do pipe trebaju biti isprepletene, ali ne piše zašto, ja sam ih stavio svaku za sebe, jel bi to moglo imati utjecaj? Ne vidim vezu između te dvije stvari.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
valjda ne smiju biti isprepletene ..samo je pop radio prijevod .

cijevi ti imaju zračni čep i to sigurno nije dobro

kako izgleda slavina iznad , da li je perlator najviša točka ili najniža( ima linkovi na postu 376 od @pila ) ?
 

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
232
Pipa je slovenska, ima slo i hr prijevod. Perlator je najviša točka. Ovi zračni čepovi mi ne idu u glavu... Voda iz kutnog ventila ide u pipu, iz nje u bojler i topla iz bojlera gore. Jednako se sve danas ponašalo i s tom prijašnjom pipom koja je puštala, i koju sam danas stavio samo za probu. Bojler je potpuno novi, kupljen neki dan.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
to bi tak trebalo delati , ali ne dela , kad zatvoriš vodu tlak bi u svakoj točki trebao biti isti ..kod tebe očito ostane tlak u bojleru ili u cijevima i taj "tlak" tjera toplu vudu sve do trena dok se tlak ne izjednači .
možda imaš negdje gumicu na spoju s malom rupom ..ili cijev tople vode nije na vrhu bojlera ..npr perlator može stvoriti taj tlak ..sam si rekao kad makneš prlator situacija je bolja ...možda su tanke pletene cijevi ..možda u njima ima neko suženje od proizvodnje ..kontaš

usporedi sliku s posta 374 i tvoju na 375 po pitanju cijevi i zavoja , čepova itd
 

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
232
Da, kužim, agonija isprobavanja se nastavlja... Mislio sam da je možda problem u starom bojleru jer sam ga već jednom čistio od kameca i da će s novim to biti bolje, a ono kita labudova. Da ostane par kapi ne bih se žalio, ali ovo nije normalno, ne vjerujem da je to itko tako zamislio, ono, ekologija, resursi, održivost, a ovdje voda ide ko da je zabadava.
 

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,007
E, Puki je na dobrom putu...stari hidraulicar...

Daj popusti spojeve cijevi...ako si pretegnuo neku onda se gumica stisne i voda ide sa zadrskom.
Pustis ju u bojler pod punim shusom, a iz njega ide kroz premalu rupu pa se ponasa ko balon dok ne padne tlak na nulu.
Bravo Puki
 

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
232
Gumice su van prolaza koliko sam mogao vidjeti, pazio sam na to. A opet, moram to stegnuti da ne curi. Zahvaljujem na svim idejama, morati ću se još malo poigrati s time. Slobodno pišite komentare i prijedloge ako još nekome padne koja ideja na pamet.
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,211
A i siguran sam da jedan "stari" iskusni vodoinstalater za jednu rakijicu bi rjesio problem....puknuti je na dobrom tragu....
 

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,007
Skini crijevo koje ide na pipu i pusti vodu pa ces vidjeti da li iz bojlera izlazi voda nakon sto zatvoris pipu.
Kladim se da imas preveliki dotok u bojler a na njemu mali izlaz pa se on napuhuje.
Ako pipu ne otvoris punim kapacitetom, da li voda i dalje curi kad ju zatvoris?
 

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
232
A dobro, da želimo da nam sve riješe majstori, vjerujem da bi ovaj forum postao nepotreban i ugasio se. Majstor kao i upute za upotrebu ostaju opcija u ekstremno krajnjoj situciji. Da ne budem previše naporan ovo popodne, evo još smo jedan detalj pa gotovo za danas. Primjetio sam da kad zatvaram vodu, kao da se na početku na djelić milisekunde pojavi jedan položaj u kojem izgleda kao da će se voda zaustaviti, ali onda kad zatvorim do kraja, kao da sam prešao tu neku stepenicu pa se prebacio u neki položaj kroz koji voda curi dok ne iscuri.

Kad otvorim pipu otprilike do pola ili manje, i dalje istječe duže nego mi je normalno. Jedino je razlika da na manje od pola na hladnom, na kraju ne izlazi topla voda. Kad je više od pola, onda na kraju izlazi topla voda.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Probaj prvo zatvoriti toplu vodu a onda hladnu..znam to nema smisla na jednoručnoj samo da vidimo razliku
 

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
232
Mislim da sam sa starim bojlerom probao zamijeniti te dvije hladne cijevi i da mi tad nije išla voda na pipu kad sam je otvorio. Mislim da ću ipak još jednom i to probati.
Al mi sad u tom sustavu nije jasna kartuša. Mislio sam da je to kao ventil koji ima na dva kraja, na jednom potpuno otvoreno, na drugom potpuno zatvoreno i između toga miješanje tople i hladne vode. Al očito ima još neki parmetar kad kroz kartušu u zatvorenom položaju još prolazi voda.
 

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,007
Ti kad otvoris hladnu vodu, voda ide direktno van iz pipe.
Kad otvoris toplu vodu, hladna voda ide na dno bojlera a topla sa vrha bojlera van kroz pipu.
Da li je to bojler za montazu ispod ili iznad pipe?
Jedina razlika je da promijenis ulaz i izlaz vode na bojleru jer jedna cijev ide do dna a druga je na vrhu.
Kad okrenes bojler iz gornje ugradnje u donju, onda ulaz postaje izlaz i obratno.
 

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,921
I, mora prolaziti iz smjera bojlera ( plavi )priključak. U ostalom imaš na PP
 
Na vrh