Jes da razumijem hrvatski, ali ovo brike na potu bas i ne kapiram 😁😁😵💫😵💫
Poštovani kolega, hajde da postavimo "ovu problematiku" na realne temelje.
Nisu dobra pitanja uz jedva vidljivu sliku u stilu "kamo ide koja žica". Da pojasnim. Ja nemam pojma o stotinama tipova frižidera na tržištu, ali istovremeno ja znam kako radi termostat za frižider. Dakle frižiderom upravlja termostat, a potenciometar služi na primjer za pojačati zvuk na radio aparatu, nisu po ničemu isti.
Vratimo se termostatima za frižider, nije bitan njegov izgled, ali funkcija mu je uvijek ista, on pali i gasi kompresor koji hladi. Tu nastupaju "majstori" moraju znati ispitati koji je srednji kontakt, koji otvoreni i koji zatvoreni, teoretski je to tako. Nisu bitne ni boje žica, osim žuto zelene, bitno je znati princip rada onoga što želimo popraviti. Teško je očekivati drugo i prava je slučajnost da dobiješ bolji odgovor. Mora svatko od nas imati predznanje i ne treba očekivati gotova rješenja, može se, ali jako rijetko.
Da i mi malo zeznemo komunikaciju korištenjem lokalnih naziva, te koje kakvih starih "pojmova" slabo koristimo književni jezik i pravopis, za to jesmo krivi, ja prvi.