• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak membranske pumpe

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
jedno blesavo pitanje, a jel podmazano ležište ovog valjčića na zadnjoj slici, dakle tam negdje kod onog federa mora biti totmasti,
neznam jel ovaj dosjed gdje pritiska valjčić ravan, na slici izgleda izgreban, a bilo bi dobro da je ravno,
kad ode membrana veternika, onda pritisak na manometru skaće, isto kao i kad nije ispravno napumpan
kad odu one dve membrane onda imaš špricivo u ulju(emulzija)
e sad jesi gledao tlačni i usisni filter, ili da nije otvoren ventil na tlačnom

rebao bi sve dobro ispodmazivat regulator, a pumpu pogootovo ako je dosta odradila, skinuti ,promjeniti membrane i ulje, a ako treba i ventile , možda je čak i u njima problem
membrane su ti 50-60kn, litra ulja i ako ventili, mislim da je komad 20-30kn

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
jedno blesavo pitanje, a jel podmazano ležište ovog valjčića na zadnjoj slici, dakle tam negdje kod onog federa mora biti totmasti,
neznam jel ovaj dosjed gdje pritiska valjčić ravan, na slici izgleda izgreban, a bilo bi dobro da je ravno,
kad ode membrana veternika, onda pritisak na manometru skaće, isto kao i kad nije ispravno napumpan
kad odu one dve membrane onda imaš špricivo u ulju(emulzija)
e sad jesi gledao tlačni i usisni filter, ili da nije otvoren ventil na tlačnom

rebao bi sve dobro ispodmazivat regulator, a pumpu pogootovo ako je dosta odradila, skinuti ,promjeniti membrane i ulje, a ako treba i ventile , možda je čak i u njima problem
membrane su ti 50-60kn, litra ulja i ako ventili, mislim da je komad 20-30kn

Ma imaš pravo sve to zamjenim več kada je sve zamjenjeno, da ležište je zagrecano ali lagano jer se smije to lagano izbrusiti?
Kao što sam več napomenuo promjenio sam ležajeve i semeringe na osovini propelera materijal 250 kn,joj što je to teško skinuti grijanje i radapciger od 50 cm i jedva...
Sutra krenem rastavljati pumpu pa ako negdje zapnem vi pomagajte,stavim slike ako nekome uspije pomoči,kao meni sada bi dobro došlo koja slika i savjet...

Posljednje uređivanje:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Molim Vas tko ima popis djelova za klipno-membransku pumpu BM65/30P..
Trebam naručiti neke dijelove imam sliku ali ne i popis dijelova.
U uputatvu nema popisa za tu pumpu! 1995 god uputstvo.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Molim Vas tko ima popis djelova za klipno-membransku pumpu BM65/30P..
Trebam naručiti neke dijelove imam sliku ali ne i popis dijelova.
U uputatvu nema popisa za tu pumpu! 1995 god uputstvo.

moja je novija pa nisam dobio , samo slika
što te pati, koji dio?

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
moja je novija pa nisam dobio , samo slika
što te pati, koji dio?

Gdje mogu nači dijelove za tu pumpu imaju samo membranu,gdje mogu kupiti te 4 dizne s brtvama,već kada sam sve rastavio.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Gdje mogu nači dijelove za tu pumpu imaju samo membranu,gdje mogu kupiti te 4 dizne s brtvama,već kada sam sve rastavio.

misliš ventile, mogu ti ja sutra pogledati

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
misliš ventile, mogu ti ja sutra pogledati

Ma da kud ću ja po diznama,ventile i kako njih izbiti van,naime sve sam rastavio lijepo posložio po redu uslikao da nešto ne pobrkam,jedino ventile nisam vadio,kako njih najlakše izvaditi?

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
možeš pitati i Lateran-vinkovci,drže dijelove agromehanikih atomizera povoljnije od bjelovara

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ma da kud ću ja po diznama,ventile i kako njih izbiti van,naime sve sam rastavio lijepo posložio po redu uslikao da nešto ne pobrkam,jedino ventile nisam vadio,kako njih najlakše izvaditi?

Jednostavno je, samo zapamti kako je bio koji okrenut, tlačni (usisni ili ti ulazni) i izlazni.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
možeš pitati i Lateran-vinkovci,drže dijelove agromehanikih atomizera povoljnije od bjelovara

E,hvala zvonis na tu informaciju sutra ih upitam.
Ma bezveze gdje god sam na netu upisao tip prskalice i opčenito nešto o njoj ništa mrtvilo. Ja sam sve poslikao radi sebe da ne bi nešta zamjenio i složio sve po redosljedu,pa stavim na forum možda nekom pomogne.
Tek kada rastaviš sve vidiš da je to dosta jednostavno i to stvarno može svako učiniti.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ventil ako je dobar nemoj ni vadit, ako opruga nije pukla ili strunila ostavi ga.

Inače samo ga isčupaš.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
U principu ventil drži o-ring ..ako je o-ring otvrdnul tebaš novog ..onda ti bude sve jasno .
Bolje iskopaj o-ring nego da sjebeš ventil povlačenjem sa kombinirkama .
Kombinirke su obavezni alat svih majstora početnika .

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Netreba iskopavat, samo ventil klima ljevo-desno, gore-dolje, i ispast će. Krivo sam se izrazio kad sam mislio da isčupa, al ni tako neće puć, ako nije za bacit.
A ako svejedno stavlja novi, onda doslovno nek čupa. Rezervni pretpostavljam da mu netrebaju.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Danas sam uzeo još i zračnu membranu,po slikama vidjeti čete zašto,ventili su išli relativno lako što puknuti kaže malo kombinirke i vani bez ikakve muke.
Komplet sve ali baš sve brtve,membrane,brtve dizni za rasprskavanje,ulje,sve je izašlo 550kn+novi ležajevi,semerinzi = 800kn bez posla prvi puta sam radio i vjerujte mi nema nikakve bojazni da to sami ne napravite...

Dobro da sam zamjenio zračnu membranu

Tu je pukla i zato mi je pritisak skakao jer je unutra bilo škropiva.

Nove membrane i ventili,2 ventila stara kada sm ih vadio odmah se raspala

Nove brtvice cijevi i dizni

Uploaded with ImageShack.us

Posljednje uređivanje:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
I gdje je sve to kupljeno?

meilom su mi poslali tko im je diler u Đakovu Agro forma,sve su imali do najsitnije brtvice.Kod njih u Bjelovar http://www.agromehanika.hr/ možete još poslati i kataloški broj rezervnog dijela i oni vam pošalju poštom,plačate pouzečem.Meni su dali prijedlog da to sve ima kod nj.dilera,ili da skeniram pumpu(katalog)zaokružim,napišem što mi treba.

Najnoviji postovi

Na vrh