Glede rasporeda 1x1, tjera ga u visinu, orezivat grane na bagremu i za pet godina možeš imati na hektaru 100 metara drva. Ali pod uvjetom da malo vodiš brigu o tome ili ostaviš pa imaš stupove po pet metara. Ako čepuješ bagrem nakon sadnje trebali bi imati isti porast, barem dva metra godišnje u visinu. Sklop ih tjera prema gore. Održavaš ga kako želiš, ako želiš kolce za paradajze režeš nakon treće godine, ako želiš ipak šumu onda u nekakvu proredu ideš nakon pete. Sve to ovisi o stanju na terenu.
Bolje je posaditi malo mješovito. I divlja trešnja i orasi relativno brzo rastu. Ja sam jednu divlju trešnju posadio u lješnjacima. Dvije godine stara je bila visoka četiri metra. Ide i ona za svjetlom ako je u sklopu. Ne moraju orah i trešnja biti samo za tehniku, bagrem također. Sada sam bio u doznaci bagrema koji je sađen prije 40 godina. 50, 60 cm promjeri. Jest da je prvi metar istrulio, ali jedna ophodnja bagrema su skoro četiri bukve i pet hrasta, a cijena mu je 500 kuna, a bukve jedva 400.
Ako voliš više trešnju od bagrema onda joj malo oslobodiš ili posadiš svaki drugi red po širini trešnju i onda u proredi bacaš bagrem van, ma imaš mogućnosti ako želiš saditi milijun. Šteta je što se barem ne dobiju sadnice od države, ne moraju dati poticaj za sadnju, barem da daju sadnice. To bi onda bio posao.