Ako su isti uvjeti na poljima, malo bude razlike u potrošnji.Isti traktor s istim plugom jednu parcelu od hektara izore za sat vremena,drugu od hektara za sat i pol. Po meni je onda bitnija potrošnja po satu,jer ako se računa po površini,može previše varirati.
Nisam izostavil, već nemreš uspoređivati kruške i jabuke. Usporedba, na kakvu si mislil, ima smisla na dviju jednakim, susjednim parcelama (raditi manjom ili većom snagom).A ono najbitnije si izostavil-oblik parcele. Samo radi toga se utrošak vremena (i goriva) može puno povećati,na istoj površini... Ja velim-traktor mi troši na sat toliko i toliko,a koliko za sat vremena mogu napraviti,to je već druga stvar.
Ak ćemo iskreno, na trokutastim parcelama je satna potrošnja manja, jer imaš više praznog hoda nego na pravilnim parcelama, no konačna potrošnja (po površini) može biti veća jer ima puno prazne vožnje.
O čemu vi raspravljate. :icon_scratch: :mur: Več 1000 puta rečeno ili napisano. Vi se ubiste u prepucavanju a čovjek se ni predstavio nije. Ma boli me neka stvar koliko troši ako mi se stroj sviđa. Ako mu je toliko bitna potrošnja nek kupi posavca pa. Taj ne troši skoro ništa. Osim sjena i zobi ako mu da.