• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poučne priče, aforizmi, poslovice, anegdote

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Jedna gospođa je pitala:
Po koliko prodaješ luk?
Baka je odgovorila:
0,25€ jednu vezu, gospođo!
Ako mi daš 6 veza za 1,00€ uzet ću, ako ne, odlazim kod drugog...
Baka je odgovorila:
Uzmite luk po kojoj god cijeni hoćete, gospođo. Za mene je to dobar početak, jer cijeli dan nisam prodala ni jednu vezu a trebaju mi pare da preživim. Gospođa je uzela luk po cijeni po kojoj je tražila i otišla sa osmijehom, osjećajući sreću pobjede. Sjela je u svoj skupi auto i otišla u restoran na ručak sa prijateljicom. Nakon obilnog ručka u tanjurima je ostalo još dosta hrane koje njih dvije nisu mogle pojesti. Vlasnik restorana je došao za stol da provjeri da li je sve u redu. Gospođa ga je pitala koliko sve košta, a on je odmah odgovorio 88,00€. Dala mu je 100,00€ i rekla neka zadrži kusur.

Ova priča izgleda prilično normalna za vlasnika luksuznog restorana, ali ne i za baku koja prodaje luk.

Pitanje je:
Zašto uvijek moramo dokazivati svoju moć kada kupujemo od siromašnih?
Zašto smo velikodušni prema onima koji i ne traže od nas to?
Znam da mnogi od vas neće podijeliti ovu priču, ali ako ste jedna od osoba koja je uzela vremena da do kraja pročita ovu priču, onda če se sigurno podjeliti.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
U ovom textu je virus ..obišel je pola svijeta i mnogi sad imaju problema s kopjuterima jer su kopirali text

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Evo baš čitam naslov u novinama kako je bjelovarska bludnica okupila preko 1000 motorista.
Pa kaj se to dešava u Bjelovaru?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Evo baš čitam naslov u novinama kako je bjelovarska bludnica okupila preko 1000 motorista.
Pa kaj se to dešava u Bjelovaru?
BJ več godinama prakticira taj običaj, ovo leto su bili i u Kabelu :ppozdrav:

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Jedna gospođa je pitala:
Po koliko prodaješ luk?
Baka je odgovorila:
0,25€ jednu vezu, gospođo!
Ako mi daš 6 veza za 1,00€ uzet ću, ako ne, odlazim kod drugog...
Baka je odgovorila:
Uzmite luk po kojoj god cijeni hoćete, gospođo. Za mene je to dobar početak, jer cijeli dan nisam prodala ni jednu vezu a trebaju mi pare da preživim. Gospođa je uzela luk po cijeni po kojoj je tražila i otišla sa osmijehom, osjećajući sreću pobjede. Sjela je u svoj skupi auto i otišla u restoran na ručak sa prijateljicom. Nakon obilnog ručka u tanjurima je ostalo još dosta hrane koje njih dvije nisu mogle pojesti. Vlasnik restorana je došao za stol da provjeri da li je sve u redu. Gospođa ga je pitala koliko sve košta, a on je odmah odgovorio 88,00€. Dala mu je 100,00€ i rekla neka zadrži kusur.

Ova priča izgleda prilično normalna za vlasnika luksuznog restorana, ali ne i za baku koja prodaje luk.

Pitanje je:
Zašto uvijek moramo dokazivati svoju moć kada kupujemo od siromašnih?
Zašto smo velikodušni prema onima koji i ne traže od nas to?
Znam da mnogi od vas neće podijeliti ovu priču, ali ako ste jedna od osoba koja je uzela vremena da do kraja pročita ovu priču, onda če se sigurno podjeliti.
snobizam i prokletost

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Ma je! ŠČ!
Možda je "bacila oko" na konobara i napojnicom poslala poruku!! :unsure: 🤭

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Kak nisam blizu Kupljenca da imam ovak:

IMG-20230510-WA0000 (1).jpg

A niti kuham kao @plus pa makar sa himalajskom soli, moram se zadovoljiti sa: IMG_20230513_102901.jpg
ŠĆ! Otvoriš a ono mesnatog oko 60% ostalo neko ulje.
Specifikacija: neto 185g, ribe 130g. Limenu konzervu čuvati na tamnom mjestu :unsure: , riba ulovljena mrežom plivaricom u Indijskom oceanu od Indonezijskih ribara.
Onda da vidim:
IMG_20230513_102944.jpg
Ista specifikacija, ali ulovljena u Atlantskom i Tihom od ekvatorskih ribara!
Pa :unsure:😛:eek::mad::cry:

Najnoviji postovi

Na vrh