Novi sam na ofrumu,nisam proizvođac,radim u jednoj Njemackoj firmi kao kontrolor voca i povrca u čeksoj pa ako vam mogu pomoci i dati neki koristan savjet,biti ce mi drago...Poznata mi je kompletna situacija u Hrvatskoj oko proizvodnje,plasmana,kredita zadruga itd.Netrebate se bojati ulaska u EU,onaj tko bude porizvođac,bude mogao podmiriti trziste ili kupca imati ce vece sanse i mogucnosti nego do sada.Te vase zadruge,nezamarajte se time,ako ste kvalitetni proizvođaci,ako mozete zadovoljiti kupca cijenom,kavlitetom,kolicinom,najmanji problem je za plasman....Znam da vas unikonzum ucjenjuje,ali najveci problem kod vecine proizvođaca da nemogu ispuniti kolicine one koje kupac trazi prema EU...Npr,trenutno gdje ja radim dnevno se samo palsira prkeo 80 tona mrkve za 14 supermarketa.Skladiste u kojem radim i vrsim kontrolu je kao pola zagrebackog velesajma,modernizirano,kompjutozirano,sve se automatski radi i gleda putem kompjutora...Nema rucnih viljuskara i naguravanja po skaldistu....Svaki proizvod ima svoj boks,pod kojom temperaturom mora biti skaldisten,rok trajanja itd...Sada je trenutno velika potraznja za bijelim lukom jer ovaj bijeli luk sto se dovozi iz kine je bez okusa i mirisa,najmanji problem bio bi plasman na trziste.Kolicine bi bile ogoromne i sve sto bi proizveli to bi bilo plasirano.Jer taj nas luk ima kvalitetu,ima jakost,toga trenutno nema,potrazuju ugostiteli do potraznje samih kupaca-građana...Dao sam vam jedan proizvod pa tko se bavi porizvodnjom bileog luka,mzemo o tome popricati oko plasmana..Oko cijene i svega ostaloga,ovisno o kolicini ali mislim da cete biti zadovoljni sa cijenom....Trenutno taj nekvalitetni kineski luk u supermarketima se prodaje ta 4 eura za KG.....Kontaktirati van foruma mozemo putem e-maila: jurcevic@centrum.cz
Svima puno srece u proizvodnji,radu i a biti cu stalni posjetioc ovog foruma da malo pomognem koliko mi mogucnosti dozvole oko svega toga....Ahoj!!!Pozdrav iz prekrasnog Praga...