• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pozdrav iz Deanovca

G

gamad

Guest
2010.g pobjegoh iz Zagreba - umjesto nekog bijednog stančića u metropoli kupio sam krasnu kučicu kod Ivanić Grada. Uz kuću sam dobio nešto voćaka (ponajviše šljive) i poljoprivrednog zemljišta cca 1,5 ha. Naravno da mi nije u interesu da to zemljište stoji neiskorišteno, pa se intenzivno informiram o tome što bi se isplatilo posaditi. Kao najizgledniji odabir mi se nametnuo lješnjak, ali definitivna odluka još nije donešena jer se više ne daju poticaji za podizanje trajnih nasada a nisam siguran hoču li sam uspjeti pokriti početno ulaganje.
Znači, još uvijek sam otvoren za razne opcije...
Kad sam već spomenuo poticaje, zna li netko gdje se mogu pronaći konkretne, službene informacije; za koje kulture se isplačuju poticaji, u kojem iznosu i kako ih ostvariti? Na stranicama ministarstva poljoprivrede, poljoprivredne komore i sl., naravno, nema toga.

Lijep pozdrav svim poljo-profesionalcima i entuzijastima!
 
V

VOJVODJANIN

Guest
Pozdrav...... i dobrodošao!!!!

Ova tvoja prva rečenica. Najpametnija stvar koju čovek može uraditi :prayer::prayer:
 
G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav i dobro nam došal!

., ... čitam tebe, koda čitam sebe., ovako slično napravili smo moja grofica-ženica i ja još godine gospodnje!; 2001.!!!., bilo je pitanje kupit na kredit neki stan od oko 50 kvadrata?, ubilo nas podstanarstvo., ili put pod noge i na moju rodnu grudu u moju Liku - Jezerana na darovanu kuću-dvor, imanje-zemlju moji roditelja!!!., mi odabrali Liku!.-

., sretno TI sa odabirom i životom u tvome sada!, predivnome kraju!, Bog!, čitamo se ...
 

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
585
Dobro došao!
Pošto 1,5ha bilo kakvog voćnjaka nije mala investicija, dal si razmišljao o etapnoj sadnji? svake godine po malo. manje je posla i manje troška odjednom.
 

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Pozdrav i dobrodošao na forum :partyman:

Mogu ti reći da nisi pogriješio , još ako voliš raditi mislim da ćeš uživati . Odmah ću ti reći dati neće biti lako , ali ponavljam ako nešto voliš ništa nije teško . Samo naprijed i želim ti puno uspjeha .
Što se tiče poticaja za podizanje trajnih nasada više ih nema ( koliko ja znam ) Isplaćuju se samo godišnji poticaji za održavanje trajnih nasada . Ali mislim da bi se svakako trebao raspitati . Odnosno možda će se netko još javiti sa konkretnim odgovorom .
Ako ti se još nekako može pomoći samo pitaj .
Pozdrav još jednom i živio ti meni :partyman:
 
B

BAGERISTA

Guest
Ljep pozdrav,dobrodoša:partyman::partyman:,,i dobro si naparvija,.,,,,ča si otiša iz grada,,,,ako niš drugo,,,sad češ uživat kad si gore,,,,,:p:p
Malo si pogledaj za poticaje,,kod nas je u zgradi di se otvaraju obrti,,,i same uprave od svih financija,,,,sad vijerovatno je i kod vas,,,samo moraš vidit,,,di se nalazi i u koju uparvu spada to zemljište di si i sam kupio zemlju,,,jer svi gone svoju teoriju........:mad:
 
G

gamad

Guest
Hej ljudi, hvala svima na dobrodošlici i lijepim željama!
Što se tiče 'bijega iz ZG-a' , nisam nimalo požalio. Pobjegao bi ja i dalje (npr. u prekrasnu Istru), samo da nisam vezan poslom. S obzirom da je ikakav pošteno plaćeni posao jaaako teško pronači izvan Zagreba još uvijek sam osuđen putovati tamo svaki dan. Eh, kamo sreće da uspijem jednog dana živjeti od zemlje :)
Ne želim srljati sa odlukom o ulaganju. Svjestan sam dva ograničavajuća faktora - jedan je, kao što sam već spomenuo, ograničeni budžet. Drugi ograničavajući faktor je vrijeme - ipak sam svaki dan na robovanju unutar četiri zida uredskog prostora, a kući dolazim oko 17h. Znači, ne mogu se upustiti u nešto što zahtijeva jako puno vremena provedenog na zemlji.
 
G

gamad

Guest
Dobro došao!
Pošto 1,5ha bilo kakvog voćnjaka nije mala investicija, dal si razmišljao o etapnoj sadnji? svake godine po malo. manje je posla i manje troška odjednom.

S obzirom da mi je to zemljište razdvojeno na dva dijela, jedan od cca 1ha i drugi nekih 0,5ha, moguća je i neka kombinacija.... Ipak, ukoliko ću se odlučiti za lješnjak, mislim da ću pokušati stisnuti zube i posaditi što više jer računam da neću nakon toga imati ozbiljnijih investicija (u mehanizaciju) nekih 3 godine.
 

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Fino,mirno selo pravi odabir.
Jedan si od rijetkih koji su tako postupili,svaka cast.
Dobrodosao :partyman:
 
Na vrh