• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pozdrav iz Karlovca

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
čiko, kolko to ustvari terena može pokosit a da se ne oznoji, neš razmišljam da se i ja motoriziram, već mi pun kufer klipsanja za malom...
1500m2 travnjaka za 2 sata s tim da sam kosio u najsporijoj brzini jer je bila prerasla i mokra od kiše i još pograbljao sav otkos.

Inače za jedno popodne 3000m2 travnjaka, još trimerom oko vočki i ograde i uz potok pokosim laganini, bez kapi znoja...naravno uz puno pauza za jest i pit :lol:
Zamisli to sve pokosit sa malom, sve isto samo što si na kraju mrtav umoran :roll:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,806
1500m2 travnjaka za 2 sata s tim da sam kosio u najsporijoj brzini jer je bila prerasla i mokra od kiše i još pograbljao sav otkos.

Inače za jedno popodne 3000m2 travnjaka, još trimerom oko vočki i ograde i uz potok pokosim laganini, bez kapi znoja...naravno uz puno pauza za jest i pit :lol:
Zamisli to sve pokosit sa malom, sve isto samo što si na kraju mrtav umoran :roll:

nisam pital jel se ti znojiš, nego jel tom strojčeku teško...
imam nekakvih kilavih lješnjaka neš više od hektara, pa gledam čime bi si pomogal...a i oko plastenika bi valjalo...a i stanja ima pun kufer...
sinko mi sad taman 10 let navršava pa bi njega malo zakočiral...;)

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
nisam pital jel se ti znojiš, nego jel tom strojčeku teško...
Kaj stroj zna što je teško? :mrgreen:
Kosilo sam s njim i metar visoku travu pa nije bilo problema, nema štopanja ili slično za razliku od male koja nebi upalila da je vidla takvu travu :lol:
BTW "selski" traktorčić kosi i nogometno igralište, groblje, oko crkve i pun klinac ostalog "društvenog vlasništva" godinama sa svakakvim vozačima i još radi bez greške... :roll:
sinko mi sad taman 10 let navršava pa bi njega malo zakočiral...;)
Samo mu daj volan. Kod nas prije nitko nije htio kosili a sad svi žele kada je lagano :mrgreen:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ad7544464st1sz529sq1022.jpg

na akciji :)

G

GROF

Guest
Re: Pozdrav iz Jezeran čiki! ...

., ej, ej prijatelju moj mali; čiko! ...

., pa kadi si TI nam?, sve čekam i čekam a nikako da te dočekam ja i Naša družina!, pa nima TE ko ni turpije u reštu??? ... :x: ... - ni da se javiš? ...

., Svi skupa, a pogotovo Ja!, čekamo tvoje štivo i slikani materijal od našeg udarničkog druženja i zeke-peke iz moji Jezeran - kovači - grofovija! ...

., moj mladiću!, pa TI si prvi došal u Naš skromni Dom!, na radnu akciju i druženje forumaša!, a sada TE jednostavno predugo nima?, ni sa pismom ni sa slikom?., samo DA znaš?, SVI odreda čekamo na tvoj izvoran i duhovit komentar popraćen pozitivnom vibrom - energijom! ...

., evo, ovim javnim putem TI se zahvaljujem u ime mene i moje male obitelji, u ime Naši forumaša ča si; došal, dal ruku prijateljstva za veliku akciju - delo oko drv, obile darove, ... ., pozitivno SI Nas SVE skupa iznenadil i počastil., lipo TI fala ko bratu!, tvoj sam dužnik - jedva čekam da TI se odužim i da napravim kakov pravovaljani revanš kad i TI budeš imal kakovu akciju - fešticu!? ...

., l.p., Bog!, čitamo - pišemo - pomežemo se ...

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Nema me par dana i odmah panika...živ i zdrav sam, samo se trebalo obavezama vratit :icon_rolleyes:

Ma šta se zahvaljuješ, bilo mi je drago što sam mogao pomoći :(clap):

No kad smo već digli prašinu sa moje teme da skeljimo koju sliku...novi model kosilice kod mene, kosi bez greške, samo treba lakše u zavojima a i ruka boli poslije, pitam se zašto??? :icon_lol:

Usput da pitam...ima li tko rabljeno kučište viška koje bi se još dalo koristit, treba mi, razlog slika iznad :icon_mrgreen:

P.S. Imaj u planu za posjet na Čik's imanje kad se prilika ukaže :icon_wink:

Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,806
projdi kod Mateše u Draganić, i dobro se pogađaj...ima toga hrpu, većinom im prije crknu motori nego kućišta...
naravno, kod tebe uvijek izgleda prođe ono što kod drugih ne...:(devil):
e da, i kad već uzimaš drugo kućište, daj si pomozi pa uzmi s pogonom...tak sam i sam bil bedast dok nisam polomil ...:icon_wink:

B

BAGERISTA

Guest
Ma ti si poša u kapuz,,,,,pa šta ni za kotače nemaš,,,,,,,,evo imam ja dva da ti pošaljem.....:icon_rofl::icon_rofl:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
@Darijus
Budem se nakrenuo pa budem vidio što nudi. Ma ne treba mi s pogonom, za to se koristi traktorić, mala kosilica se koristi gdje velika ne može, a na ta mjesta trimer ima zabranu pristupa...ne nebi koji cvijet slučajno pokosio :icon_rolleyes:
naravno, kod tebe uvijek izgleda prođe ono što kod drugih ne...:(devil):
:icon_hang: :icon_mrgreen: :icon_lol:

I da ubacimo još jednu sa vrta, okopao i nagrnuo krumpir i postavio drvenu armaturu za rajčicu i visoki grah :icon_wink:

Ma ti si poša u kapuz,,,,,pa šta ni za kotače nemaš
Šta češ...kriza :icon_rofl: :icon_rofl:

B

BAGERISTA

Guest
Pa sve si satra,,tebi nije ni pikun (kramp),,za dat u ruke i to sa želiznim manigom,,,,,,,,,,,,:icon_rofl::icon_rofl::icon_rofl:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Pa sve si satra,,tebi nije ni pikun (kramp),,za dat u ruke i to sa želiznim manigom,,,,,,,,,,,,:icon_rofl::icon_rofl::icon_rofl:
I to dopiši na popis satranih alata(pukla drška) :icon_weed:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Bem ti majstora i roglje je pokvaril :cool2:

a da vidis kaj sa mojom noooovom INOX stihacom dela :icon_axe:

sva sreca, pa stihaca vredi te pare kolko sam ju platil...

i jednu sam odma kupil onom svom sivonji od brata,
koji je 3 skrsil dok mu nisam ovu pojacanu kupil,
pa je moral stihat do kraja :(rofl)::(rofl):

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
a da vidis kaj sa mojom noooovom INOX stihacom dela :icon_axe:
Dobro da nisam onaj dan sjeo na crvenu zvijer kad si kosio, bi odmah napravio put od gradilišta do vinograda :icon_rofl:
...i sva sreća nemaš viličar kod kuće :icon_fU:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,830
Najprije osigurat sav alat u nekoj osig.kući, a onda zvat @čiku u ispomoć nešto delat ili si na kraju u debelom minusu kad on prođe:(wasntme):

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
@Mane kad budu se ona drva kod tebe rezala (ako su to tvoja drva uz kuću)? Čisto da navratim malo u ispomoć... :icon_mrgreen:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,830
Jesu moja su, bio si mi u mislima po pitanju pomoći i ostao si mi samo u mislima nakon pregledavanja tvoje teme :icon_weed:

Na vrh