• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pozdrav od tome 420

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
20 metara u G. Kotaru za zimu??? Nekak mi se to čini mršavo, osim ak nemaš neki drugi način grijanja.

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Nemam i ne treba mi više...još nijednu zimu nismo potrošili više od 20 metara drva....nemam centralno pa ne guta toliko....

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Danas, dana 11.07. 2013. godine Gospodnje, moja malenkost i moj brat odlučili smo se na posjet našem dragom prijatelju Grofu u njegove Jezerane; a i usput da brat obiđe malo svoj ratni put iz Oluje....
Uz prigodnu izmjenu darova, i okrepu,došlo je i naravno i do neizbježne trač partije o svemu i svačemu...
Životne priče,razmjene iskustava,pregled-inspekcija "gvožđurije", sastavni su dio posjeta Grofovim dvorima.
Uz šetnju po ovom lijepom ličkom mjestu te pregled panorame istog,išlo se i malo u obilazak njegovih rođaka, dva brata, Kuma( Jezeranskog Grunfa - izumitelja),rođe Vranića, pa ponovno povratak u njegove dvore na slavonske delicije gospođe Grofice....
I uz još malo priča i :drink:,došlo je do kraja ugodnog popodneva te se krenulo put kući,bogatiji za još jedno iskustvo,još jedan dan proveden u društvu legende ovog foruma - Mladena Vranića - GROFA....

Hvala ti dragi prijatelju za čašćenje i sve darove,uz nadu za skoro ponavljanje istog u mom skromnom domu....

Na putu:
izlp.jpg

Pogled prema Kapeli:
72ic.jpg

Iznad Grofove kuće:
4izb.jpg

hj2h.jpg

U bratovom dvoru:
8d1y.jpg

Grofičino radno mjesto:
qt0y.jpg

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Drugi "zaštitnik" prime :icon_super:

zf7q.jpg

Bagerov poklon u podrumu:

1icg.jpg

Nekadašnji Grofov Tomo,sad u vlasništvu njegovog brata:

3ty0.jpg

I na kraju,moj poklon za curicu,koji je Grof sam preuzeo nedavno kod mene:

fxdr.jpg

Još jednom veliko hvala od mene i brata na gostoprimstvu,i vidimo se uskoro dragi prijatelju......:drink:

B

BAGERISTA

Guest
Oooo tomo ,,,evo da i kod tebe koju napišem,,napokon i ti vidija di naš prijatelj živi,i on i njegova skromna obitelj,koji svakega ugoste ko da su najbliži rod,,,,,,za to nemam riječi,i to doživija nisam nigdje.....

Vidim društvo za 10,,,,,,a i dobro se raspričali i podružili..:icon_pray::icon_pray:

A ovo ča su bučo i aco napravili,ovo je milina za odmorit u hladu....

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Oooo tomo ,,,evo da i kod tebe koju napišem,,napokon i ti vidija di naš prijatelj živi,i on i njegova skromna obitelj,koji svakega ugoste ko da su najbliži rod,,,,,,za to nemam riječi,i to doživija nisam nigdje.....

Vidim društvo za 10,,,,,,a i dobro se raspričali i podružili..:icon_pray::icon_pray:

A ovo ča su bučo i aco napravili,ovo je milina za odmorit u hladu....

Bio sam ja već kod njega- lani na povratku iz toplica

B

BAGERISTA

Guest
Zaboravija skroz,,,,,,,,,:(wasntme)::(wasntme)::(wasntme):,,,nema veze neče bit od viška....

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Lijepo je Grof sredio stol i stolice moram i ja ubrzo u goste pa da odmorim u hladu i nesto popijem s stola:eek:::eek::

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Danas, dana 11.07. 2013. godine Gospodnje, moja malenkost i moj brat odlučili smo se na posjet našem dragom prijatelju Grofu u njegove Jezerane
A ja taj dan bio SD i dosađivao se doma, trebao sam se zaletit na jednu rundu :mur:

Lijepo je Grof sredio stol i stolice moram i ja ubrzo u goste pa da odmorim u hladu i nesto popijem s stola:eek:::eek::
Kako bi mi na poslu rekli kontrola kvalitete, al čuj najbolje je da ih što više bude kod kontrole paaa... :icon_mrgreen:

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Eto vidiš...da smo znali da si doma bi te pozvali,da se upoznamo i popričamo malo...

B

BAGERISTA

Guest
To kolega to,,,,,,,,:(happy)::(happy):,nači išlo se na hlađenje....:icon_pidu:

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Da da.....

Evo malo zanimacije od danas....dobila se neka prikolica pa se očistilo i malo povarilo...sutra ide temeljna i obnova osovine sa sistemom kipe (ručne)

B

BAGERISTA

Guest
Opa,opet neka obnova,,,,,nači i kod tebe kolega radno...:icon_pidu::icon_pidu:
Ima da se ovo dovede u fabričko stanje...:(clap):

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Pozdrav.Ak imam prav to če bit za Tomeka kao druga pomočna prikolica.Kad se sredi če bit prava,pa verovatno če više bit u upotrebi nego ona veča,barem kod mene je tak.Nizak pod,laka pa i priličnija za puno stvari.Slikaj kak napreduje obnova. Lep pozdrav.:icon_pidu:

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
@Bager
E sad dal će biti baš ko tvornička,to ćemo vidjet kad bude gotova

@Abarth
Pa možda i bude tako....možda je ostavim sebi a možda i prodam,ionako imam još jednu ovakvu manju autoprikolicu uz onu koju sam radio za tomeka...

Bit će slika kad nastavim s radom jer uz to je još sto drugih poslova...inače prikolica je bila živo groblje,napola trula, popucane glavčine kotača...ovo što je bilo trulo je izrezano i navareno drugo, a osovina će morat malo na preinaku....

G

GROF

Guest
lip ti pozdrav dragi prijatelju!, dela se kod tebe punom parom, tako i treba.
Kako su nase kolege komentirale delo oko prikolicice za traktora tomu!?, ja se samo nadovezujem i potvrdjujem, bice odlicno, uredno, pedantno, ostavi je sebi a onu drugu unovci.
Dragi moj prijatelju pozdrav lipi tebi i tvojima, citamo, pisemo, pomazemo se., l.p., Bog! ...

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Ko nema u glavi....
Sanduk je ofarban temeljnom,no kad sam ga stavio na podvozje skužio sam da je zbog preinake osovine blatobrane trebalo pomicat malo unaprijed....nema veze...bit će dva sloja temeljne:icon_smile:

Na vrh