• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

pozz iz Duge Rese ----

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
suta stavim malo iz šume, sad sam precrknut...
A jel budu više slike od te pile ili sam ja nekaj propustil :scratch

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
A jel budu više slike od te pile ili sam ja nekaj propustil :scratch

pila je pod krovom, ceka da mEhanicar dodje po nju, pa cmo traktor kod njega u garazi sredjivat preko zime, jer ja nemam adekvatnu prostoriju za takav posao...

cim krene restauracija, stavim slike!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
pila je pod krovom, ceka da mEhanicar dodje po nju, pa cmo traktor kod njega u garazi sredjivat preko zime, jer ja nemam adekvatnu prostoriju za takav posao...

cim krene restauracija, stavim slike!!
Pa kaj sad nije ni za slikanje :rolfer:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Pa kaj sad nije ni za slikanje :rolfer:
pa kad bas inzistiras :)
evo desne strane zvona kaj si me trazio da uslikam, kolko se jakuzim (a ne prevec) ovdje nema spere:
dsc03151z.jpg

boch pumpica :)
dsc031540.jpg

negdje iza nje mi surka ulje...

most cu morat mjenjat, vidi se na ovoj slici da je spigan:
dsc03155d.jpg

kabinu sam krenuo raskapat sve kaj je puklo i navarivano jedno na drugo
dsc03144c.jpg

nije bas puno cijelog ostalo, a i to kaj je cijelo, mora u presu na ravnanje u centar:
dsc03148.jpg

to je sve za sad kaj sam slikao, dalje slikam kod mehanicara jer sad jedva dodjem do traktora od blata . . .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
I kaj sad hočeš, pa neizgleda to tak preloše.

Špere nažalost nema, mada sam ja mislil da je možda samo slomljena poluga.
Na boš pumpi bi trebala biti ona prelivna cjevčica, možda je nema pa ti se samo čini da iza nje curi ulje.

B

BAGERISTA

Guest
bagerista, evo, ja sam se tvojih slika nagledao, pa da i ti nesto pogledas, a to nam je zajednicko :)

moja psihijatrija nakon posla:

img0032b.jpg

spricanje protiv bolestina:

dsc02467w.jpg

dsc024720.jpg

navazanje zemlje u vinogradu
dsc02056w.jpg

bratac u akciji:
dsc02061e.jpg

čale u akciji:
dsc020680.jpg

To care,,,,ljepo za vidit,uređeno i naravno za odmorit dušu i tilo.......:mrgreen:i od svega pomalo..
Stavi slika još,stavi.,..a stvarno je ko raj na zemlji,,,kad gledam ove slike.....

A vidim da je i traktor u dobrom stanju,,,,pa radovi idu dalje.:supz:;)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
I kaj sad hočeš, pa neizgleda to tak preloše.

Špere nažalost nema, mada sam ja mislil da je možda samo slomljena poluga.
Na boš pumpi bi trebala biti ona prelivna cjevčica, možda je nema pa ti se samo čini da iza nje curi ulje.

ta prelivna cjevcica je negdje iza?

B

BAGERISTA

Guest
ta prelivna cjevcica je negdje iza?

Iza punpe,,,ti je i bude savijena onako u slovo (U),,,pogledaj i kratka je ,,,dosta.
Nisam siguran,,,ali i ulje u pnpi si kontroliraj.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
To care,,,,ljepo za vidit,uređeno i naravno za odmorit dušu i tilo.......:mrgreen:i od svega pomalo..
Stavi slika još,stavi.,..a stvarno je ko raj na zemlji,,,kad gledam ove slike.....

A vidim da je i traktor u dobrom stanju,,,,pa radovi idu dalje.:supz:;)

uzivam u vinogradu (osim kad se lisce reze, to me nazivcira), planiramo malog yanmara kupit na godinu za kosnju i spricanje, sad imamo oko 2200 trsova, pa nam je guzva malo sad kad svi radimo...

a ovaj 539 je od tatinog bratica, posudi mi ga jer ga ja vise pazim nego on :D
i natocim mu nafte :)

B

BAGERISTA

Guest
uzivam u vinogradu (osim kad se lisce reze, to me nazivcira), planiramo malog yanmara kupit na godinu za kosnju i spricanje, sad imamo oko 2200 trsova, pa nam je guzva malo sad kad svi radimo...

a ovaj 539 je od tatinog bratica, posudi mi ga jer ga ja vise pazim nego on :D
i natocim mu nafte :)

Pa šta nečeš sa 533,koji si uzeja delat to po brajdama(vinograd):?::?:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Iza punpe,,,ti je i bude savijena onako u slovo (U),,,pogledaj i kratka je ,,,dosta.
Nisam siguran,,,ali i ulje u pnpi si kontroliraj.

iz nje treba kapat ulje, to je kao odusak bosh pumpe? ako da, mogu ju produzit da kapa na tlo a ne po karteru?

fala na savjetu, procitao sam cijelu temu IMT, vidio da se skida onaj poklopac gore sa dva serafa i toci se ulje dok ne pocne curit na onu cjevcicu...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Pa šta nečeš sa 533,koji si uzeja delat to po brajdama(vinograd):?::?:

533 sam uzeo za:
1. pripeljat 35 metara drvi godisnje
2. za kosit livade (cca 10 000m2)
3. za berbu grozdja
4. za navazat zemlju i gnjoj u vinograd
5. kad dodjem sa posla, u traktor i laganini gustat do vinograda (2km) :D
i jednako polako iz vinograda doma, auto je prebrz nakon par litrica gemista . . .

naime, sirina redova je 140, a donji dio je i 110cm sirok, tako da nema sanse sa fergusonom... yanmar je 90cm sirok pa ce ic, probao sa susjedovim

jedna od 3 livade
dsc02904o.jpg

stara - nova skola kosnje :D
img0075mm.jpg

zenica brine o gorivu, ovo je roze...
img00910.jpg

B

BAGERISTA

Guest
533 sam uzeo za:
1. pripeljat 35 metara drvi godisnje
2. za kosit livade (cca 10 000m2)
3. za berbu grozdja
4. za navazat zemlju i gnjoj u vinograd
5. kad dodjem sa posla, u traktor i laganini gustat do vinograda (2km) :D
i jednako polako iz vinograda doma, auto je prebrz nakon par litrica gemista . . .

naime, sirina redova je 140, a donji dio je i 110cm sirok, tako da nema sanse sa fergusonom... yanmar je 90cm sirok pa ce ic, probao sa susjedovim

jedna od 3 livade
dsc02904o.jpg

stara - nova skola kosnje :D
img0075mm.jpg

zenica brine o gorivu, ovo je roze...
img00910.jpg

Svaka čast,,,vidim goriva,,za vas ne fali,,,a i pila nije žedna..:mrgreen:

Pita sam tako,,jer vidija kupuješ mrcinu:supz::supz:(imt)a sad očeš nekog JAPANERA,,,da pelješ,,,ali naš ča ču ti reč,,uvijek je višiIMT,,tako malo više ROZEA,,,i onda češ fulat odnosno preskočit japanca,,,i sijest na pravi traktor.......

Stara škola,,,i naravno predavanje.......................:shock::shock::mrgreen:

Evo kod mene radno,,,,sad opet kiša(daž),,,pa više se napiša dosta po nama onaj gore,,,ča ti misliš..........

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Svaka čast,,,vidim goriva,,za vas ne fali,,,a i pila nije žedna..:mrgreen:

Pita sam tako,,jer vidija kupuješ mrcinu:supz::supz:(imt)a sad očeš nekog JAPANERA,,,da pelješ,,,ali naš ča ču ti reč,,uvijek je višiIMT,,tako malo više ROZEA,,,i onda češ fulat odnosno preskočit japanca,,,i sijest na pravi traktor.......

Stara škola,,,i naravno predavanje.......................:shock::shock::mrgreen:

Evo kod mene radno,,,,sad opet kiša(daž),,,pa više se napiša dosta po nama onaj gore,,,ča ti misliš..........

ma vrijeme nije ni za kompentirat ni za zivit...
yanmar je neophodan na zalost, jer nemamo vise vremena sve rucno radit...
IMT mislim redovito palit :D

a evo posebno za muhanicara, to mu je struka pa jedva ceka, sigurno bi ga najradije sam rastavio i sastavio :D a i ja bi najradije da on to napravi,ali sto je tu je, zemljopis je jedna velka pizdarija...

dsc03242o.jpg

Fergy je danas otisao u garazu kod doktora, sad jos samo da novi blatobrani dodju, i krece popravak!!
veeeeeeee

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
jedan od meni najdrazih poslova sa traktorom:

dsc03070ls.jpg

dsc03071p.jpg

6m metrica, natrpano u 25 minuta, vezanje sa gurtnama jos nekih 20 min...
i onda sat i pol voznje do doma :partyman:
SAMO MI DAJ VOLAAAAN!!! hehe

B

BAGERISTA

Guest
ma vrijeme nije ni za kompentirat ni za zivit...
yanmar je neophodan na zalost, jer nemamo vise vremena sve rucno radit...
IMT mislim redovito palit :D

a evo posebno za muhanicara, to mu je struka pa jedva ceka, sigurno bi ga najradije sam rastavio i sastavio :D a i ja bi najradije da on to napravi,ali sto je tu je, zemljopis je jedna velka pizdarija...

dsc03242o.jpg

Fergy je danas otisao u garazu kod doktora, sad jos samo da novi blatobrani dodju, i krece popravak!!
veeeeeeee

Čekaj zašto visi toliko za naprijed,,,ili je hauba odvidana pa je sijela na hladnjak vode,,ili slika vara..:scratch:scratch
A ostala mi je takva slika u glavi,,kad sam ga abartira na njivi..:rolfer::rolfer::mrgreen:

A po snigu je poša,,,,a aaaaaaaaaa po snigu nek i dođe...:mrgreen::supz:

B

BAGERISTA

Guest
a ovako izgleda kad brat i ja trpamo drva iz sume...
dsc02614c0.jpg

dsc02616b.jpg

Vidim ja ide to vama...,,,. svaka čast,,makar idem i ja u bošku,,pa da mi date jednu ruku..;)

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ma za 5l vina dolazimo i ja i brat!! i onda vise nema boske, nego livada pocne rast :D

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Čekaj zašto visi toliko za naprijed,,,ili je hauba odvidana pa je sijela na hladnjak vode,,ili slika vara..:scratch:scratch
A ostala mi je takva slika u glavi,,kad sam ga abartira na njivi..:rolfer::rolfer::mrgreen:

A po snigu je poša,,,,a aaaaaaaaaa po snigu nek i dođe...:mrgreen::supz:

mozda slika vara jer ja snimam iz nize tocke gledista, a mozda je to sportski model traktora :D

a mozda je i tooo razlog sto naprijed ima gume od auta... ne znam, iskreno nisam primjetio da visi naprijed. mada sad kad gledam sliku, zbilja visi...

maaaaa glavno da on ide u garazu na toplo, i da mi mozemo njega sredjivat!! :D
zvao sam limara, veli da bi sljedeci tjedan mogli bit blatobrani gotovi :partyman:

Na vrh