• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pravljene traktorske kabine

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
@ Marko, gume su se stisnule pa kabina udara po nosaču kabine.

More biti da je to...
Nego,počeo sam malo bolje razmišljat o tim nosačima kabine..
Prvo sam mislio zamijenit stare gume novima to mi se činilo najjednostavnije,ali onda sam prespavao malo i drugi dan mi sinula ideja da bi na prednju stranu kabine ugradio nosače kao na svim novijim trakotrima,znači oni pravi amortizeri kak to mora biti...Visina kabine bi ostala ista samo bi preuredio nosače trenutno da mi to sve paše..

Sad me muči druga stvar,kako bi se ponašao nožni gas,kupluung,ručice hidraulika i kočnice jer bi se sad ipak kabina malo više "ljuljala" na tim nosačima,ali pošto bi ih za početak postavio samo na prednju stranu mislim da nebi to toliko smetalo ??
Pošto je sve povezano preko polugica,dal postoji mogučnost da to neče bit dobro???

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ako je sve polužje previše na knap onda nebu dobro.
Na mjesta na kojima se da treba ugraditi sajle, a na kojima se neda ostaviti lufta

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Hmmmm,možda bolje onda da postavim na zadnju stranu kabine,možda nebu takav efekt kao naprijed ali morala bi biti razlika,a prednja strana bi se manja ljuljala pa nebi trebalo mjenjat ove polugice sajlama...

Mislim da tak nekak imaju Zetori,iza su ti amortizeri a naprijed su samo na običnim gumama,i to tamo dobro funkcionira...

Nisam još kupio te amortizere,ali sad budem tražio od Zetora,mislim da su ti najjeftiniji a dobri su sigurno..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Kupljeni nosači kabine od Zetora,nisu ni tak skupi,145kn komad..
21748275.jpg

Mislim da su to od starijih Zetora,ali izgledaju dobro napravljeni..

G

gocifili

Guest
Pozdrav,molim tko zna koja je ovo kabina tj.proizvodac i gdje mogu kupiti staklo koje je oznaceno strelicom?

Prilozi

• kabina-traktor-imt 539.jpg
    kabina-traktor-imt 539.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 1,711

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Mislim da takvo staklo nema u originalu za kupiti, jer tih kabina nema bas puno..
Jedino dati napraviti drugo po mjeri kod nekog staklara..

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Pozdrav svima htio bih pitati sve članove koji se bave ili prate izradu traktorskih kabina što misle o ovom podhvatu ;)
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=kcagm1TFVTE&list=UUxH-5nQTaxU9ZjE0CbnwHLg[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Hvala na mišljenju, mene samo zanima kolko se ovo isplatilo napravit jer osim same kabine trebalo je postavljat i novu kontrolnu ploču(volan) kočnice,kvačilo podni mjenjač... jer ovaj zetor ima tzv."Hrzajuči mjenjač" koji je smješten uz volan, inače ako netko zna dal se ovo isplati moli bih za savjet jer sam razmišljao da ovo pokušam na svojem traktoru a riječ je o Zetoru 4911. Pozdrav svima:icon_thumright:

Muki

Član
Tu od
31 Ožu 2014
Poruka
214
Vjerujem da može jer ovaj zetor na snimci ima isti mjenjač kao i vaš 5911 e sad kako to neznam to i mene zanima,najbolje da pričekamo da nam kažu momci koji se razumiju u te stvari Pozdrav :icon_pidu:

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
Treba kućište s novim biračem i ručicom.
No, smeta instrumenatna ploča.
A kaj bi dobil sa zamjenom?
Ne vidim prednosti, osim ak ručica nije na podu pored desne noge.
Ak misliš da se bu lakše šaltal, varaš se.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ima jedan 6711 sa podnim mjenjačem laganije(ljepše) se šalta ručica je domaći uradak malo nespretno za sjesti na sic a ako bi mjenjač bil sa desne strane trebaju nove vilice i cijeli novi poklopac mjenjača ručica dolazi iza malih ručica za kardan i reduktor kao na 7341 i sl .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ja nekak mislim da je bolje kad vozač nema ništ med nogama, uostalom ovi svi noviji ......

sale_h

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
62
Ja mislim da bi se moglo lakse saltati kad je mjenjac izmedju nogu. Od kojek zetora treba staviti taj birac brzina? Ako neko ima sliku kako je to uradjeno neka postavi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
Lakoća šaltanja ne ovisi o načinu izvedbe birača brzina, već o izvedbi mjenjača iznutra.
Koliko je meni poznato, svi modeli Zetora imaju identičnu izvedbu mjenjača (s pomičnim zupčanicima). Dakle "lakoća" šaltanja ovisi o tome koliko kuplung dobro odvaja i kak je podešena kočnica mjenjača.
A najviše ovisi o vještini vozača.

Dijelove bi trebalo uzeti od neke novije serije, koja ima mjenjač na podu (x0-11, x2-11).
treba usporediti i jesu li krajevi vilica jednaki. Ako nisu, to bi se dalo doraditi.
Ostaje pitanje: kak misliš maknuti instrumentnu ploču?

Najnoviji postovi

Na vrh