• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prednji blatobrani za traktore

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
Koja dimenzija blatobrana bi bila najbolja za mog 549DV pošto će u budućnosti dobiti širu gumu trebao bi i šire blatobrane, sad nezz koje sve dimenzije blatobrana imaju! pa molim za savjete!

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Izmjeri šinu gume i sa svake strane 1cm daj šire da ti nebaca blato sa strana

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
23 cm bi mi bilo tako po tvome, ali ja bi 25 jer će jednoga dana doći šira guma, el će smetati još čemu taj dodatni 1 cm sa svake strane sad??

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nebi trebalo,jer to nije puno,pogledaj si na Zetoru kako imaš prednje blatobrane pa vidiš ako su uži ili širi

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
Nebi trebalo,jer to nije puno,pogledaj si na Zetoru kako imaš prednje blatobrane pa vidiš ako su uži ili širi

Na Zetoru su 23 i to bi mi bilo na ove gume taman, al uzet ću 25 vjerovatno... :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Samo ne zaboravi da moraš tražiti blatobran za 20" kotač :)
I bolje da je malo uži sa vanjske strane jer lako zapneš za nekaj dok ideš uz zid pa ga možeš i potrgati.

Ako si malo domišljat za par 100 kn možeš doma napraviti jednostavne blatobrane od flah-željeznog okvira na koji samo prišerafiš gumu od transportnih traka. Svi oblici i veličine po zamisli iz glave :)
Jedna velika prednost, nemreš ga potrgati, kad ga odvineš, on se vrati nazad u svoje mjesto :)

Evo ako netko nije vidio. Jedino mi je žao kaj je konstrukcija iz tankog flaha pa se dosta tresu od vibracija, samo da sam išao na deblji flah bilo bi odlično!
slika1265.jpg

slika1266.jpg

slika1267.jpg

slika1268.jpg

Posljednje uređivanje:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
ŠANANA našo sam one blatobrane na njuškalu, sad je čovjek na poslu reko je da nazovem poslje 3 da se dogovorimo, ali par bi me izašo cca 300kn što zaista nije puno, od te gume bi bilo lako napraviti, ali gdje ju naći!?

A ovo ne mislim da ću zapeti negdje s njim, imam malo ono na felgama šire nego što je guma, tako da s tim zapnem za zid, ima mjesta 2 cm i da hoću ne mogu zapeti..:)

Konstrukciju ću napraviti dok mi blatobrani dođu pa da imam po čemu gledati kako ću napraviti, kupiti ću flah nekih 7mm mislim da će biti dovoljno?? I koliko da ih odignem od gume cm?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
To nije puno za par, samo se konstrukcija napravi!

Misliš flah 7 mm debljine??? To ti je definitivno previše
3-4mm maksimalno ti je dovljno i nek bude barem 5 cm širine!
Nečeš ti moći pigati i frkati tak od 7 mm :)

Neznam koliko da ih odigneš od gume, odi izmjeri k nekome ili odprilike napravi, al nek bude barem 7-10 cm od gume.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
To nije puno za par, samo se konstrukcija napravi!

Misliš flah 7 mm debljine??? To ti je definitivno previše
3-4mm maksimalno ti je dovljno i nek bude barem 5 cm širine!
Nečeš ti moći pigati i frkati tak od 7 mm :)

Neznam koliko da ih odigneš od gume, odi izmjeri k nekome ili odprilike napravi, al nek bude barem 7-10 cm od gume.

Da 7mm debljine sam mislio, al onda će biti 5mm debljine kad veliš da je prejako, bolje nek je jače..A 5cm širine ću staviti..Ja da neću moći motati, joooj pa ja mlad lud motam i deblje..:D:

a i mislio sam 7cm odignuti, valjda neće štopati blato, a ne bi previše pa da strše gore napravio bi to kako ide..:)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Budeš vidio dok kreneš pigati 5mm pa nek se desi da krivo spigaš, pa ajmo čekičem vračaj nazad pa ponovno, umor ruke brzo savlada.
Ja sam radio s 2 milimetra i definitivno mi je žao kaj nisam s 4 radio, bilo bi taman.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
Budeš vidio dok kreneš pigati 5mm pa nek se desi da krivo spigaš, pa ajmo čekičem vračaj nazad pa ponovno, umor ruke brzo savlada.
Ja sam radio s 2 milimetra i definitivno mi je žao kaj nisam s 4 radio, bilo bi taman.

Ma nema tu nešto puno motanja..:)
a šta kažeš da stavim još jedan komad flaha po dužini blatobrana recimo 2mm??

P.S. ljepo si ti to napravio na 565, ljepo mu stoje, a el se moraš na krov čak popeti da slikaš?? :icon_pray:
gdje si nabavio ovu tablicu sa imenom?? :p:

EDIT: evo naručio blatobrane izaći će me 350kn par, mislim da jeftinije nigdje nema, svagdje gdje sam pitao je 250kn komad!

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Svaki pregib od donjeg nosača prema gore moraš motati.
Misliš još jedan komad flaha da povežeš gornji i donji nosač?? Ako je tako, to obavezno moraš staviti!

Tablicu s imenom sam dal napraviti nekom liku, ja i još par njih tu s foruma. To ti svaka tiskara može napraviti!

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
Svaki pregib od donjeg nosača prema gore moraš motati.
Misliš još jedan komad flaha da povežeš gornji i donji nosač?? Ako je tako, to obavezno moraš staviti!

Tablicu s imenom sam dal napraviti nekom liku, ja i još par njih tu s foruma. To ti svaka tiskara može napraviti!

Znam da moram motati, to su negdje odprilike 2 motanja po nosaču 4 nosača znači 8 motanja..:)
Zašto obavezno?? Pa na Zetoru nemam nije to velika kvadratura blatobrana..Al imam recimo obruč od onih starih bureća, to je neka 2mm i to mi ne bi bio problem staviti.. to je već smotano taman je krug kao točak! :icon_lol:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
Evo konačno se uhvatilo vremena da se naprave blatobrani!
sam0139r.jpg
[/URL][/IMG]
sam0146s.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0032is.jpg
[/URL][/IMG]
dsc0033is.jpg
[/URL][/IMG]

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Super si ih napravil al ja bi duze nazad napravil ili del gumu jer budu opet bacali dio blata na kabinu.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Meni osobno je ljepsi bez blatobrana zasto ih nisi malo digo vise od gume?

Najnoviji postovi

Na vrh