• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prednji blatobrani za traktore

B

BAGERISTA

Guest
evo i ja sam levoga nosača napravil,još samo desnoga dok kupim si cevi i pločevine
i po blatobrane pem u moto vinković
sam1042.jpg

Dali iskopčavaš bateriju dok puntiraš,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,vadi i plus i masu,,,vijeruj mi na pisanu riječ:mad::mad:,mene koštalo na konbinirci..:(

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
Dali iskopčavaš bateriju dok puntiraš,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,vadi i plus i masu,,,vijeruj mi na pisanu riječ:mad::mad:,mene koštalo na konbinirci..:(
samo masu vadim,kaj i plusa treba????
znam da more alternator pregoreti i releji

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Njabolje akumulator odnjet kod susjede , usput popit kavu i pogledati popdnevne vijesti
Poslje se vratiš doma a svinje pojele bletobrane .
A prosim lepo kaj vam trebaju ti blatobrani ..da su nekim slučajem zakonom potrebni ondak bi jambrali da je to namet podobnih .

I

ihorzic

Guest
dovoljno je samo masu izštekati .

Inaće se ne dešava ništa posebno vizualno - ali svaka baterija dobiva strujni udar i stradaju čelije unutar akumulatora.

I nakon par varenja baterija slabi i ode u garantnom roku.

Pa se pitamo - kupio sam lošu marku .

A u biti si sam kriv i ,.............

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Inaće se ne dešava ništa posebno vizualno - ali svaka baterija dobiva strujni udar i stradaju čelije unutar akumulatora.

Kakve udare ako krug struje nije zatvoren ..de pojasni malo sa gledišta fizike i kemije a ne prepričavanja priča izspred dučana .

B

BAGERISTA

Guest
samo masu vadim,kaj i plusa treba????
znam da more alternator pregoreti i releji

I masu obavezno..........skidaj,,,,,ona je za elektroniku,,,još najgora..

B

BAGERISTA

Guest

a ne ode samo baterija,,,,ako je elektronike,,,prije ide ona .........

I

ihorzic

Guest
Ljudi kod mene se proizvode sve vrste akumulatora i servis je pa govorim iz iskustva.

Svašta ljudi donesu pod reklamaciju a kad se prišteka na tester i ustanovi se kvar, onda idu i priznanja.

Nisam ni kemičar ni fizičar ali akumulatore kužim.

I

ihorzic

Guest
Da zaboravio sam još i ovo da kod novih strojeva gdje su kompjutori tu bi trebalo biti obavezno skidanje i + i - , te ih premostiti ( nešto slično kao i kad vam je kodiran radio u autu a vi ga ne premostite ).

B

BAGERISTA

Guest
I mora da bude i nemora..

Masu od aparata treba postavit čim bliže mjestu varenja..

je,,,ali kad te opali po đepu,,,onda bude,,,ali nečemo u off.....ki si kako uzme,,ja sam naučija iz nažalost skupog iskustva,,,,a podijelija ostalima savijet,,,pa dvije vide skinut,,i dve kleme izvuč nije teško.....:supris::supris:

Opet kažem,,,kod mene se tako dela,,,a kod ostalih,,nek sami odluče..:drinkers::drinkers:

Za masu od aparata,,ne govorim jer neznam,,,...:arrow:

B

BAGERISTA

Guest
Ljudi kod mene se proizvode sve vrste akumulatora i servis je pa govorim iz iskustva.

Svašta ljudi donesu pod reklamaciju a kad se prišteka na tester i ustanovi se kvar, onda idu i priznanja.

Nisam ni kemičar ni fizičar ali akumulatore kužim.

Neznam za akumulator,,,,ali ovo za elektroniku,znam,,jer je mene opalilo po đepu,,,,pa ja skidam sve,,,po onome ča mi je masa ljudi rekla......:blackeye

A da ima svega na reklamaciji ima,,,,,,,istina,,..:rolleyess:

B

BAGERISTA

Guest
Ok,,,,vidim da smo se razumijeli onda,,,,,,,,,,,i jedan i drugi pričamo isto,,,,samo ja pišem na japanski ti na hrvatski..........a sve se svodi na isto..:lol::lol::lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Još mi objasnite kako može biti zaštičena elektronika ako odvojite akumulator ...onaje i dalje spojena na sve sustave a ako je na putu kruga struje nema tog boga da je spasi .
marko93 vam je dao jedini pravi susvisli odgovor ..dakle bitno je da je masa na komadu koji se zavaruje .

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Svaki ecu mora biti ''ištekan'' jer preko senzora, mase i ostalih điđa može zatvorit krug.

Jednom prilikom sam i ja jedan ''zavario'', odspojio ecu motora, mjenjača al nisam od displeja, jer nije bio jedan konektor nego pun kufer i naravno trt milojka.
Neće stroj ni naprijed ni nazad, samo moš upalit i ugasit, crko ecu displeja pa nerade tipke za navođenje.

Najnoviji postovi

Na vrh