• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prednji blatobrani za traktore

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Još mi objasnite kako može biti zaštičena elektronika ako odvojite akumulator ...onaje i dalje spojena na sve sustave a ako je na putu kruga struje nema tog boga da je spasi .
marko93 vam je dao jedini pravi susvisli odgovor ..dakle bitno je da je masa na komadu koji se zavaruje .

ako je masa blizu mjesta zavarivanja onda se strujni krug tu zatvara, a svi potrosaci uvijek su spojeni sa masom, tako da bez obzira skisdanja kleme s te strane opet su u konatktu sa varenjem, to je takva teorije, sta se desva u praksi neznam, ovako pisem , a mozda bih i ja skidao kleme.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ko se sprema ugraditi na maloga ferkija , u principu mora mu malo SMANJITI ajnšlag , tako da odmah i na to raćuna :lol::lol::lol::lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ko se sprema ugraditi na maloga ferkija , u principu mora mu malo SMANJITI ajnšlag , tako da odmah i na to raćuna :lol::lol::lol::lol:
uvjek slatko na kraju ..:lol:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
uvjek slatko na kraju ..:lol:

Imaš potpuno pravo !! , i sam nisam raćunao na to ali kada je bilo pri kraju ,,,,,,,,, vidio sam da ga moram malo reducirati , nije da fali ( kad se navikneš ) sve šljaka ,,,,, :finga: a kad ideš pravo ni ne primječuješ da je AJNŠLAG MANJI :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,411
Kad se ide orati, optional bolje skinuti. To bi služilo samo za brzu vožnju pri mokrom i blatnom terenu.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Zašto bolje skinut,tad su ti ipotrebni. Jer ako ti traktor proklizuje onda ti baca po haubi i kabini blato. Blatobrani su uvjek dobri i netreba ih nikad skidat.

Posljednje uređivanje:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,411
ako je masa blizu mjesta zavarivanja onda se strujni krug tu zatvara, a svi potrosaci uvijek su spojeni sa masom, tako da bez obzira skisdanja kleme s te strane opet su u konatktu sa varenjem, to je takva teorije, sta se desva u praksi neznam, ovako pisem , a mozda bih i ja skidao kleme.
Jel kad koga streslo kad vari? Pogotovo kad su mu ruke malo vlažne....Sto se tiče akumulatora jedna klema je dovoljno za skinuti. Tad preko akumulatora ne može da pređe nikakva struja makar prokopčan na 220V. Elektronika je drugačije. Postoje elektrolitske kondezatore koji su polarizirani te raznorazne poluvodičke elemente koje rade na niski napon tako da taj šok preko mase ih jednostavno sprži. Najsigurnije je SVE što se tiče elektronike iskopčati s mase.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,411
Zašto bolje skinut,tad su ti ipotrebni. Jera ako ti traktor proklizuje onda ti baca po haubi i kabini blato. Blatobrani su uvjek dobri i netreba ih nikad skidat.
Mali ferki nema prednju vuču tako da nema vjerojatnosti da će prednji kotači proklizavati.:mrgreen: To je više za šminku....

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
Zaštita za zavarivanje

bez odpajanja akumulatora tijekom zavarivanja ili punjenja
sprječava oštećenja elektronike na automobilu (npr. ABS, Airbag itd.)
velika ušteda vremena, jer nije potrebno naknadno programiranje sata u automobilu, radija i drugih uređaja
sa optičkim LED-prikazom funkcije
Područje 12-24V
polariziranje nije moguće, zbog postoječeg priključka +/-

Uploaded with ImageShack.us

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Mali ferki nema prednju vuču tako da nema vjerojatnosti da će prednji kotači proklizavati.:mrgreen: To je više za šminku....

Nije šminka,ipak oni nešto zaštite da neleti tolko blata po traktoru. Sad ih stalno skidat i stavljat na traktor kad ideš orat ili neki drugi poso radit onda ti je to bezveze,samo gubljenje vremena. Ili ih stavi ili ih skini.

Imbra

Član
Tu od
12 Srp 2011
Poruka
132
Ja skoro svaki dan varim auspuhe i sasije, ali s tim se nebi igral... Kak da to poslje objasnim musteriji, cujte, gospon, znate... Danas trgovacki putnici imaju pune kombije ljepih i finih stvari, ali se zna kaj je alat a kaj su decje igracke...njim je jedino bitno da te uvjeri kak je to ljepo, fino, dobro i da ti to proda, a mi to kupujemo makar nam netreba, jer TO jos nema niko h selu

Najnoviji postovi

Na vrh