Re: prednji traktorski utovarivaci i priključni alati
Prema slikama viđenima na ovoj temi ovaj sigma mi ne izgleda ništa masivniji od strojometalovog. Da je ta cijena za titanium to bi bilo puno prihvatljivije. Bez obzira na moju opservaciju želim ti da podigne puno, puno vrijednog tereta.
Općenito mislim da su utovarivači preskupi, primjera radi doma imamo kombinirku JCB mislim da je 77g. i mislim da ju nije moguće prodati za preko 4000 E, a tamo je i motor i prijenos, prednji utovarivač, zadnja ruka za kopanje...
I da ni ne napominjem koliko je to jača hidraulika i robusnija.
Kada sam tati rekao koliko košta prednji utovarivač za traktor onda je pozelenio i navalio da ćemo staviti taj dio iz kombinirke na traktor, na što sam ja pozelenio i rekao da bi to uništilo traktor.
Inače bio bih spreman platiti za dobar i snažan polovni utovarivač do 4000 e, za traktor Case 5150, ali da je u solidnom stanju i da ima od opreme bar jedan priključak (korpu) upravljanaje jojstikom, paralelogram, 3 hid. funkciju, euro kopčanje, nosač sa povezom na zadnju osovinu, akumulatore (amortizere).
Ako netko zna ili ima nešto što odgovara mojim prohtjevima slobodno neka se javi.
Ako ne nađem onda ću ozbiljno razmotriti prepravak i sređivanje kombinirke te mogu za pola tog iznosa imati kvalitetnije rješenje.
Vidim da dosta spominjete slovenske proizvođače, pa sam malo razočaran da bi netko prije uzeo slovenski nego hrvatski proizvod. Da uzimam strani njih bih zaobišao u širokom luku. Naravno to je isključivo moje mišljenje i neka oni koji imaju dotične ne uzmu to preosobno.
Svatko je gospodar svojih novaca pa i samim time ima pravo izabrati ono što mu najbolje odgovara.