Deda Marek
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Pro 2021
- Poruka
- 2,536
Matematika kaže 6.3 kw=8.45 ks
Postovani, zovem se Goran, nov sam na ovom forumu i poceo bih sa obradom zemlje nekih 2000 do 4000 m2 za potrebe svoje obitelji, mozda i prodaju viskova, zemlja je relativno mekana u polju je i ima kanal za navodnjavanje odmah do parcele, uglavnom zdrava mozda organska hrana i u buducnosti imam u planu jedan manji vocnjak na nekih 3000 m2, motokultivator mi ne treba za transport za to imam terenski automobil sa prikolicom. Imam u planu kupiti motokultivator BCS 738 Powersafe, ima li itko ovakav ili slican motokultivator mozda 740..., kakav je za rad, kakvi su im benzinski motori Hondini GX 270, 340 ili motor BRIGGS&STRATTON XR1450. Ukoliko ima netko kakvih iskustava sa ovim motokultivatorom ili ovim motorima, bio bih zahvalan da podijeli svoja iskustva, cijena Honda GX 270 8.6 ks je oko 20 tisuca kuna bez prikljucaka. Ovaj motokultivator sa vucnom frezom, plugom koji se okrece 180, plugom za ogrtanje krompira i plugom za vadjenje krompira bi me izasao oko 32000 kuna. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i vasem iskustvu koje podijeli
Ufff brate, jesu to 15'? Ja radim sa 12' na 80cm i super mi radi...Za to šta tebi treba ne gleda se ni snaga ni težina, moraš gledat širinu i ergonomiju, ja za međuredno koristim goldonija 14ks sužen max na 60cm, ali je strašno težak i na toj širini jako nestabilan, ja bi volio da imam nešto manje, npr Bcs ili nekoga iz te grupacije tipa Ferrari ili Pasquali a može i Grilo, može i Goldoni Jolly junior može i Labinprogres Greeny mini, znači ne top modele marki nego slabije jer za šta tebi treba je sasvim dovoljno
Evo da vidis koliko je ovo veliko a usko i strašno nestabilno ali koliko meni treba ja potrpim.
View attachment 55905 View attachment 55906
Ne ne...to su 12" a da na 80 je super ali 60 nije jer ima visoko težište i uske ručkeUfff brate, jesu to 15'? Ja radim sa 12' na 80cm i super mi radi...