• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

  • Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,523
..........
Nije problem pužni prijenos , ni pužno kolo , ni pužni zubčanik, već je problem materijal od kojega je napravljeno pužno kolo. Najbitnije je da pužni prijenos bude uvijek dobro podmažen, jer on je sve.
i onda se opet vračamo na..........
@jocc, čim vidim ovu nogu s pužnim kolom (a ne lancem), ne vjerujem u trajnost.
S druge strane, ima jednu brzinu, nema rikverca...
Rekel bi, bjež' od toga.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,423
Znam da je to vjerojatno smeće al trenutno buđet ne dopušta neke puno skuplje investicije, to je bio samo jedan primjer, moram pogledati što još ima. Nije sad baš točno bitno da je ta cijena, može biti i skuplja, al ak ima samo jednu brzinu onda mi se baš ne sviđa nešto.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,692
To najmanji model motokopačica u ponudi (od novih), nije problem da neće raditi nekih 4 - 5 godina za neke manje zahtjevne poslove. Lagana je i kad je uloviš za ručke sve se savija.
Ali oko pak si razmišljanje da kupiš neku sa brzinama (novu), onda je ne bi bio pametan što ti predložiti za neku veću cijenu od ove.
Imaš Mio 360 i njega možeš obnoviti za predloženi buđet.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,423
To je bila opcija, ili novi motor tamo ili nova kopačica. Trenutno mi je brže rješenje nova kopačica. Ovaj motor je prilično umoran i ne znam koliko bi uopće bila cijena toga svega.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,692
Da to je točno, kupiti novo i sutra radiš sa njom. Gledajući dogoročnije , što je bolje ?
Koliko bi bio trošak obnavljanja postojeće, je relativan pojam. Sve zavisi u kakvom je stanju ostalo izvan motora. Za dobru obnovu trebalo bi pretresti mjenjač, dalje možeš obnoviti Tomosa (u tom slučaju) ne treba mijenjati remenice. To bi bila najjeftinija varijanta. Ako ideš na varijantu novog motora (kineski), treba znati da motor dolazi bez remenice, bez veznog lima, međuploče, graničnika remena, pogonjene remenice. To bi bila slijedeća varijanta. I još jedna ugraditi Hondu G150 , jednostavnije je što se tiče ugradnje.....
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,423
Ugradnja svega i pripasivanje je stvar koju mogu odraditi bez problema, a takve motore nisam sam slagao. Mjenjač i sve je u dobrom stanju, sad što je dugoročno bolje je pitanje. Za vrt gdje ne mogu sa mutom ili traktorom bi bilo dobro valjda bilo što. Iskreno ne da mi se 1500 kn za dijelove i posao a ako ne bude dobro radilo ima da sam lud od toga.
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,423
Pa i tu sam gledao, ona mi se isto sviđa, možda je ipak malo bolja od one.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,187
Isto ima jednu brzinu, ali bar ima rikverc…
Radije gledaj 852 ;)
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,423
Na brzine uopće nisam ni gledao da li imaju i da li imaju rikverc jer sam nekako očekivao to pod normalnim da imaju. Nekako sam sve bliže da ipak idem sastavit svojega. Ovo je izgleda sve koliko para toliko muzike. Hvala svima na pomoći, sreća da nisam išao po to, mislim da bi se dobro iznenadio.
 

Kingpin

Novi član
Tu od
27 Lis 2022
Poruka
4
Postovani, zovem se Goran, nov sam na ovom forumu i poceo bih sa obradom zemlje nekih 2000 do 4000 m2 za potrebe svoje obitelji, mozda i prodaju viskova, zemlja je relativno mekana u polju je i ima kanal za navodnjavanje odmah do parcele, uglavnom zdrava mozda organska hrana i u buducnosti imam u planu jedan manji vocnjak na nekih 3000 m2, motokultivator mi ne treba za transport za to imam terenski automobil sa prikolicom. Imam u planu kupiti motokultivator BCS 738 Powersafe, ima li itko ovakav ili slican motokultivator mozda 740..., kakav je za rad, kakvi su im benzinski motori Hondini GX 270, 340 ili motor BRIGGS&STRATTON XR1450. Ukoliko ima netko kakvih iskustava sa ovim motokultivatorom ili ovim motorima, bio bih zahvalan da podijeli svoja iskustva, cijena Honda GX 270 8.6 ks je oko 20 tisuca kuna bez prikljucaka. Ovaj motokultivator sa vucnom frezom, plugom koji se okrece 180, plugom za ogrtanje krompira i plugom za vadjenje krompira bi me izasao oko 32000 kuna. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i vasem iskustvu koje podijelite.
 

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Nek ti je sa srećom. Ja sam sličnu površinu, doduše lošija zemlja, obrađivao sa Labinom SS. Mogu ti reć da sam se preporodio sa traktorom...
 

Kingpin

Novi član
Tu od
27 Lis 2022
Poruka
4
Gledao sam ja Tomu Vinkovica rabljenog, ali cijene su bolesne, dok novi Hittner Eco trac kosta nekih 130 000 kuna sa prikljuccima, to mi je debelo van budzeta. Ovi veci traktori sa prikljuccima su mi neprakticni, zbog parkinga. Zivim u gradu a zemlja koju obradjujem je u polju nekih 4 kilometra udaljena...
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,692
Ovo što si naveo da Honda GX 270 ima 8,6 KS, ne bi baš bilo nikako!😎
 

Najnoviji postovi

Na vrh