danijellaura
Član
- Tu od
- 15 Svi 2010
- Poruka
- 225
Kak uspijevaš nešto zaradit ak prodaješ pikirani flanac po kunu?...mislim kad se pokriju svi troškovi proizvodnje i prodaje,radnici,grijanje i sve ostalo...da ne govorim koliko taj posao odnese vremena i živaca...
A ne treba zaboravit da je ove godine krenula i lagana inflacija...
ma to sam karikirano rekao paprika je po 1,50 a paradajz po 2kn ali definitivan je problem ljudima objasnit da ja svoj flanac nemrem dat po 50lp bar ja takav problem imam kod sebe...ja sam prvi poceo sa pikiranim flancima i od njih ne odustajem nikad u svom zivotu nisam prodao ni jedan napukani flanac ali i nejdem na veliku proizvodnju posadim malo vise nego kaj meni treba i to rasprodam doma nikakav plac jel me cijena unisti na placu...kod nas posiju flance u kontejner i ljudima to prodaju pod pikirani a nepikirani je onaj napukani i to jos uvjek prolazi kod vecine ljudi jel je bitna cijena a ne kvaliteta...ja ne radim nigdje u firmi pa imam vremena se igrat sa flancima jel tak i tak nis ne radim u veljaci i ozujku a plastenik je prazan pa ga tak iskoristim a i barem mi brze zimsko vrijeme prodje moja glavna proizvodnja je krizantema koja krece tek od svibnja a do tad rijesim flance a povrce mi je tak usput da zemlja nije prazna a i malo popuni rupu u proracunu...a kaj se tice inflacije pitam ja vas tko ce dat 3kn i vise za flanac? kupit ce vrecicu sjemena za 3kn posijat u lonac i to posadit na vrt pa kolko bude bude ko kak je nekad moja baba radila... ja prodajem jedan dio krizanteme izmedju ostalog i za kaufland na veliko od 2005god. cijena je bila 13kn/kom prosle godine u onoj silnoj susi spustili su na 12kn a apsolutno svi troskovi su u tih 6godina otisli neki i za vise nego duplo gore...i badava mi inflacija kad ju nemogu uracunat...