...Ali nase zemljiste je takvo da se fakticki nesme previse isitniti jer prva kisa stvara se pokorica kao beton. Zemljiste je vrlo sabijeno i tesko vodo propusljivo i u tome se desavaju problemi...
E druže, da si ovo na početku napisa i poneki komentari bi bili drugačiji.:wink:
Drugačiji su ti zahtjevi nego naši.
Ja vučnu frezu "cijenim" jer mi zemlju "saspe u papar", a eventualnu sitniju travu isjecka više nego kapulu(crveni luk)..
Meni bi to recimo bija prvi cilj kojem bi težija, uz mogučnost da mi kompletan sklop bude moguće suziti u više mjera, kako mi triba, a ne da mi osovine od frezera ili od kola medjuredno, lome povrće sa strane, ako je malo uže posadjeno.
Jbga, vi gori imate puno zemlje pa vam je svejedno malo uže ili malo šire...
giggle):
Mojoj zemlji ne smeta šta je u brašno usitnjena, pogotovo sad liti, slabije isparava i duže drži vlagu u nižim slojevima nego da je u grudama i da "diše".
Manja kiša ju bolje zalije, i duže drži vlagu.
Možda meni honda i u originalnom "pakovanju" bude dovoljna jer imam i Mutu.
Tebi bi tu onda tribali naprid noži od manje honde, dobija bi sporiji sklop...
Probaj i tanjure sa strane stavit, možda bude manje "ljuljala"..
edit;
Frezanje u rikverc bez graničnika visine nebi ni ja to radija jer bi freza bila puno jača od kola i ona bi upravljala strojem.
U situaciji di imamo ograničeno upadanje crtalom, ista bi samo glodjala isprid sebe a kola naprid proklizavala pomalo.
E sad, vrag je u detaljima, ovisi koliki je raskorak tih brzina i koliko mu je prebrza prva.
Ako je samo dlaku, to bi moralo uredno funkcionirat!
I bez sidrenja pod getribom freze.
Ako mu je pre,pre brza, e onda je, slažem se, i opasno..
Željko, tvoje frezanje u rikverc na brijegu je druga priča u odnosu na ovo..
Ovo bi bilo slično onim nekim talijanskim vučnim frezama kojima noži vrte prema kultivatoru.
Dakle suprotnim smijerom, od kola.
U tebe 100% nije tako.
I ovo je samo bila ideja, nisam pisa čoviku radi tako ili onako.
Šta se više različitih ideja izloži, to bolji forum, jel??:icon_mrgreen:
Brgud je protiv slobode govora...:icon_weed: