A gdje sam ja to napisal? Rekoh da postoje traktorske freze koje se vrte kontra, no da je to za MTK preopasnoi da ih zato nema.To da za Labina postoji freza koja vrti za nazad je za mene špansko selo.
Od 80 stranice do 87 ove teme se provlači ideja i početak realizacije izrade vučene freze za za hondu, koju je patentirao kolega vica i realizirao, napravio probni rad, stavio slike, ustanovio prednosti i nadostatke itd... Većina komentara na tih 8 stranica odnosila se na taj frezer. A ZJ je u svom prethodnom postu napisal "govorimo o Labinprogresu SS i njegovoj pripadajućoj frezi, a ne o traktorskoj frezi". Znači da nije riječ o Labinu kojeg ti spominješ. Očito je da nisi dovoljno pratio temu i događanja u njoj na ovih zadnjih 8 stranica. :icon_winkle:
..Privremeno riješenje može biti, da uglaviš jednu dašćicu u lim kroz koji ide poluga za biranje brzina (na taj način blokiraš polugu da se ne miče i ne dozvoljava iskakanje). Samo onda na taj način (ako je utvrđivač brzina, jako loš) može stradati vilica jer onda ona drži zupčanik u uzubljenju. Nije baš zdravo za nju ali privremeno riješenje može biti.:icon_e_ugeek:
Ako ni to ne bude pomoglo onda treba rasturiti mjenjač.
Diskovi su od tamjurače i promjera 46cm... Bilo bi bolje da su manji jer ovi zagrabe previše zemlje kada se ukopaju i onda nastaje problem proklizavanja motokultivatora i tada se lako izgubi pravac.
Da se i ja malo javim sa novim priključkom za motokultivator:
https://www.youtube.com/watch?v=fwPtF_fgUXk