• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci za motokultivatore

E

el pibe

Guest
Kg. cinka 3.5 kn s time da se ništa ne mora rezati niti pripasivati.Jer nije baš lijepo rezati kvrge metala.Rijetki su oni koji imaju alate da si to sami izrežu a usluge rezanja i bušenja takvih debelih komada koštaju više nego vrijedi kultivator.Tu onda i miloj majci dođe da plače.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Faguor??
Iza kiše?:(smirk):
Jbga, kopam kad imam kad.sve je to pričeprkano mutom, trave je vrlo malo, ali udublje je vrlo tvrdo.
Moja korist iz tog polja isključuje plaćanje traktora s puno konja i pluga.
Ja živim u gradu, u nas je to skupo a traktori se nabroje na dva prsta, a ne na jednu ruku...

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Skoro pa sam napravio utege:icon_fU:
Jedna cjevčica, za nju zavaren L profil, na njega legla ploča, disk, fi200,14mm, bit će paralelna sa postoljem motora...
Na srid ploče zavarena vida 16x120mm.
Onda sam naša 2 ploče od betona, one od "flastera", jednake i kroz njih probušija rupu borelom od 16mm, i nataka ih na vidu, i stega maticom..nisam mirija kilažu, ali piza!!:icon_e_biggrin:
Treća ploča je šesterokuta na njoj je 3 rupe, spojene u jednu, i ta će bit nataknuta na crtalo.
Jednostavno su se "flasteruše" našle pri ruci...
Valjda će durat, nebi tribalo bit nekih udaraca na njih.:icon_rolleyes:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ispitano danas.
Uteg od naprid je uredan,(13-16-17kg) a uteg od nazad prelagan(4-5kg).dakle 1 šesterokuta ploča na crtalu nije dovoljna, tribat će dvi.
Inače dobija sam da u trećoj poskakuje ponešto, ka neki dan u drugoj.
Treća traži malo više od trećine gasa za normalan rad, druga je tražila četvrtinu..

Možda ovo sve kako je, bude i super, kad se jednom savlada ledina ispod onog šta je muta čeprkala.
Vrlo vjerovatno.

Jer su mi utezi na gornjoj granici kad prolazim drugi put.
Honda se onda zaprpa, zemlja se raspe u brašno, i triba hondu ponekad malo i gurnit, da ne vrti u prazno.

Na nekim mistima, a na nekim bi i treći put tribalo proć da bude tako.

To su meni spore brzine,( a sa duplo većim okretajima), u naravi ka normalno brze..
Imam osjećaj da će nakon šta se "iskrči ledina" i razradi motor moć podnit i brže brzine po snazi motora.

Da ću imat prvu i drugu za mekše i tvrdje, i treću, za po 2 para motika.

Meni se daju razdvojit u osovini, ka na malom miji, i okretanjem srednjih noževa svih, put unutra dobije se super širina za medjuredno...:icon_super:

Rješija sam i čep koji je toliko balija benzin da je curilo po remenicama i špricalo okolo.
Okrenija sam gumicu na njemu koja je izgleda bila naopako postavljena i malo zatega /savija one zupce..(ili mi je prolila bila već dovoljno goriva pa se nije više dovoljno bućkalo gorivo)...:icon_rofl:

Težak

Član
Tu od
25 Lip 2013
Poruka
30
Zanima me ima li netko pumpu za navodnjavanje za labina ili goldonija svejedno da mi objasni princip rada.Naime posudio sam od kolege da napojim kukuruz,pumpa nije radila 20 godina nije zaribala okreće se ali kad je spojim na gornje vratilo(treba na gornje jeli tako?) neće da okreće e sad do čega može bit. :/

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ja neznam o konkretnoj pumpi ništa, ali generalno pumpa za vodu većinom ne pumpa ako nije odzračena.
Osta je 99,99% zrak u njoj i nije potpuno potopljena.
Važan detalj pumpi za vodu bude i nepovratni ventil na dnu crijeva koje bude uronjeno u vodi koju pumpa triba vuć.Ako taj ventil ne drži, nemožeš natočit pumpu vodom, prije paljenja i odzračit ju.
Voda koju uliješ- isteče..
Opet dobiješ zrak u pumpi->pumpa ne pumpa..:icon_e_confused:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Evo valja valja link.Uteg.(na volanu):icon_twisted:
Nije mi se dalo registrirat na you tube, pa ako neko ima volje, i zna ubacit video da se direktno vidi -slobodno..

https://vid.me/KMie

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Opaaa ! Složio si opasnu zvjerku i to radi sama (ne vidi se rukovaoc na videu).:(y):

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Odlično složeno, a po potrebi uvijek možeš taj baciti i naći manji ili veći teg. Najbolje od svega je što je potpuno nezanimljiv skupljačima sekundarnih sirovina. :D

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Eeee, sad je ova vida na utegu stegnuta, naša sam francuz, koji sam ima u kučici.
Sad betonski blokovi izgledaju ka jedan..:(giggle):
Može se stavit i jedan.
Ovo je privremeni setup, sve će to izgledat drugačije kad se jednom izglodje "betonska ploča", ispod onog šta je muta dobavljala.

Znam, imam dobar dio već pofrezan, i tako je mek, i tu je honda odma tonila do dna.
Ovoliki utezi tu ne tribaju, jer kad potone, moram gurat hondu ka vol da i mrvu makne...:(sweat):
Pa će prvi bit rastavljen i bit će jedna ploča, a nazad možda samo ova šesterokuta a možda ni ona.
Kamena na volanu neće bit.:icon_lol:

Iako sad najviše znači onaj tondin od crtala šta je sad naopako okrenut i bode u zemlju, on najviše znači u kombinaciji s kamenom na volanu da to stoji u rupi i dilja dalje..
Bez to dvoje uzverala bi se Honda ka koza iz rupe i šetala ne frežući..
Srića pa je tvrdo samo polovica zahvata, gornju polovicu je muta kultivirala i već je mekana.
Da sam ovo iza kiše radija, nebi po muke ima ni ja ni Honda, ali tad ju nisam ima. A šteta mi pustit ovo sunca da travu ne spali...

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
347
Vidim da ste svi vi opsednuti kako da što više i dublje frezirate, a ne uviđavate golemu posledicu koji ostavlja duboko izorana zemlja.

Dovoljno govori sam naslov ove knjige.Plowman's Folly by Edward H. Faulkner (Author)

51AScnKTBnL._SX311_BO1,204,203,200_.jpg

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Nema uopće smisla išta saditi ako zemlja nije pripremljena barem na dubinu 20-25cm,posebno što se tiče povrća...

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
347
Može da se sadi sve i to čak bez ikakve pripreme kao što je oranje plugom, freziranje frezom, riljanje ašovom,............ samo treba znati kako.

U tome i jeste problem što su nas i naše očeve i dedove uputili namerno sasvim u pogrešnom smeru radi ostvarivanja interesa hemijskih korporacija.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kolega, imaš pravi stroj. A Berta me podsjetila na top. Vjerojatno su imenom hjeli dati do znanja da je močna.
KS?.
Dimenzije guma?
Širina freze?

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Berta plug je jedini priključak sa kojim ja mogu u ovu svoju tvrdu zemlju...
12,2KS diesel...
Gume 6,50x12...
Freza je trenutno široka 85cm,ali se može proširiti na max 100cm i dodati valjak...

sanjin

Član
Tu od
22 Stu 2013
Poruka
610
Draza,pripremam zemlju za rajčicu 50 cm duboko,ne pitaj kako,freza,plug,lopata.Bilo je situacija kada nisam stigao pa sam samo prošao frezom 25 cm.Razlika nebo i zemlja,ne bih se mučio badava...A ono da tako baciš "živu"zemlju u dubinu i izbaciš mrtvu...Ima u jednoj temi u plasteničkoj proizvodnji,nešto smo razglabali o bolestima,gdje je jedna kolegica riješila problem bolesti sa dubokim oranjem
temptation,svaka čast,dobra makina!

Na vrh