Uvek po nešto novo iz moje radionice
Automatska sadilica za krompir, sa depozitorom za djubre.
Posadio sam sa njom 100tinak kg semena i perfektno je odradila posao.
Svaka ti čast što si napravio sadilicu za krompir, tako da se nadam da ću i ja napraviti takvu sličnu, pošto nisi dao konstrukcione mere, za moj jednoosovinski SUPER SPECIJAL.
Samo mi se čini da su prečnici diskova za zagrtanje mali tj. trebali bi da budu oko 45 cm (iako imam nekoliko komada starih bojlera od 80 lit. ali su im prečnici mali za zagrtanje).
Sviđa mi se i posebna posuda za đubrenje.
No, drugo da postavim pitanje u vezi tvog starog zelenog nemačkog jednoosovinskog kultivatora, tj. vidim da je BAŠ masivan u odnosu na moj SS, kako i čime podižeš taj kultivator radi menjanja ili podešavanja točkova na veće ili manje razmake između točkova?
Za razliku od SS, pretpostavljam da na tvom ima dobar i RAVAN STABILAN I ČVRST oslonac ispod kog bi lako i bezbedno postavio dizalicu za dizanje.
Što se tiče SS, za "snagatore" najjednostavnije oni samo podižu jedan točak na stranu.
Da li je neko već napravio veoma laku konstrukciju dizalice za SS sa kojom bi odjednom samo na malo podigao oba točka od tla?
Sumadinac,
pregledom iz tvog albuma fotografija, vidim da si imao šestougaonu šipku, pa pitam koliki je bio njegov OK?
Da li si video negde šestougaonu cev sa OK 36 mm (spoljašnji) i 26 mm (unutrašnji)?
Pitam jer imam stari nemački "prastari" GUTBROD frezu gde su na noževima freze unutrašnje ivice šestougaone cevi izlizane usled fizičkih naprezanja, pa šlajfuju. A i nerešen mi je problem sa motorom, tj. ne mogu naći NOV (ako može dizel) sa odgovarajućim inercionim priključkom za razne radne mašine.