• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pošto na forumu nema baš meštara za prikolice, pitam kolegu kapetana šta kaže struka, moram stavit cilindar koji kipa samo na nazad, zbog kardana ne može bit kipa na teleskop...i šta ćemo sad :rolleyes:
20221117_213133.jpg

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Pošto na forumu nema baš meštara za prikolice, pitam kolegu kapetana šta kaže struka, moram stavit cilindar koji kipa samo na nazad, zbog kardana ne može bit kipa na teleskop...i šta ćemo sad :reolleyes:
View attachment 54740
Pogledaj sistem kipanja kod američkih kamiona, oni imaju jednostruke cilindre al prek poluga. Imaš na youtubu materijala

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Na mojoj imt koja kipa samo unazad cilindar je položen skoro vodoravno i teleskopski je. Tako da bi se i tu moglo tako izvesti iznad kardana.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas malo počistil radionu de mi je kombi da se malo stisnem nutra🙂
Napravil si mesta malo da mogu prikolicu delat, danas se prijal stranica od vinklina 40x40, mislim sam gerunge rezat ali previše je rezanja sa fleksericom, onda bum onak komad vinklina zrezal i pošvasal okolo✌️👍🍻🍺
Tak da lepo sedne okolo sve, skoro ko gerung.
Usput si zakuril u felgama, onda se tak razbelila da nemrem blizu biti🙂🫣😳
To je peć koja sve moguće guta, a grije da to nije normalno.
Uglavno sad bum mogel sve delat nutra da ne delam vani, lepo na toplome i nema greške, zakurim si i pomalo delam.
More sneg padat kiša, sekire, bilo kaj a ja na toplome.
Sad bum te stranice napravil i onda ide šasija na red nutra, ali stim kaj bum koji dan još kombi malo u jednu stran porinul za jedno metar i pol da dobim na mestu više, jer mi kombi zauzima celu garažu skoro.
Jer ga parkiral baš na sredinu a sad više nije u voznom stanju, pa bum ga sa paletarom ili krokodilkom preselil malo.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Haha kad spomenu zastitu , nama je neki dan dosla neka kontrola valjda Arbeitsamt ,ovi se nasi usrali. Sve zivo pregledaju brusilice ,aparate ,doso poslovodja prije od covjeka do covjeka kaze obavezno naocale ,rukavice ,antifone ako upalite brusilicu ili uzmete cekic.

• Wow
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
A gdje je tabla tko je izvođač radova, računi o kupnji materijala i potvrde da li su plaćeni svi porezi i doprinosi? :unsure: ;)

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Obicno kad sa fleksom radim, zna bit i situacija gdje je ruka relativno blizu fleksi. Delal sam drzalicu za sjekiru, oko je kao za kramp pa moram kupit takvu i predelat. Ide jako lijepo sa fleksom, al rukavice ni pod razno. Kad busim i ruka je blizu, ni pod razno. Rotacija je opasna stvar. Rezanje na cirkular, rukavice cim dalje.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Znamo svi da se nekaj dogodi u sekundi, ali evo nažalost nekad štitnik mora dole jer smeta. Kolko got se pazi za dogodit se nekaj netreba puno. Na velkoj brusilici nikad ga ne skidam, al na ovim malim odma ga skinem i tak ostane.

Najnoviji postovi

Na vrh