• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Dečki pogledajte malo na kakvim sve skalamerijama voze neki drva. I začudo nikaj se ne polomi..
Naš kolega dela kak najbolje zna i prezentira tu na forumu. Koristi ono kaj ima doma ili kaj more nabaviti, jer normalno ne isplati mu se previše ulagati u nekaj kaj bude jednom godišnje koristil.
Po meni prikolica je dost masivna, geri rezani na pili, vareno z dobrim aparatom i eto to mora šljakat..
Kupljencu želim da čim prije to završi i da ju isproba. I normalno samo dalje objavljuj slike radova 😎🧑‍🏭🛠️💪

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
........., vareno z dobrim aparatom i eto to mora šljakat..
..............
Mislim da dobar zavarivač može svašta napraviti i sa lošim aparatom!
Zapravo ne vidim na varovima gdje se spominje FRONIUS! :hahah:

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Ne bi se baš složil..
Pošto znam da kupljenec nije varioc, vjerujem da mu je Fronius od velike pomoći..
S nekim starim Uljanikom il nedaj bože Einhelom ili kinezom bi moglo biti problema po pitanju kvalitete zavara..

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Najbolje je kak sam rekel nek svako dela kak zna, jer tu x savjeta a od toga svega nikakve koristi, da neznam kak ko kaj napravi uvijek ali uvijek neke zamjerke, pročitajte temu od početka.
Nema da neko nije slike stavil i sve po pesu ali uvjek, e ovo ti je bolje ovak, ono onak, joj zakaj je ovo crno a ne crveno. Pa jel delam za druge ili za sebe?
Uvijek ima dežurni koji najdeju nekaj da ne valja. Samo se kritiziraju stvari kak ne tak nego ovak.
Trebali bi pisat samo oni kaj imaju iskustva u tome poslu. Jedna struka veli ovak druga ovak.
Ja da nisam nikakve trokute stavil nema kam iti to, nema šanse. Prikolica bude 300x130x60 i stvarno je to sve masivno napravljeno. Kaj mi znači sve okolo okovat u cijevi kad ja nebum imal to di iskoristiti.Osovina je namijenjena za 8tona,ali meni to neteba da sam delal prikolicu 4x2ipol metra.
Isto bu sa deskama već znam unapred, ali eto to je tak. Kaj ovo nisi ovak okrenul, joj zakaj su hrasrove, pa mogel si ove deti.
Meni to niš ne smeta, delam kak znam i mislim da je dobro. Znači bitno je da se nekaj napravi sa vlastitim rukama.
Jer to se tak najbolje vide greške i svi nedostaci. Prek papira nejde baš.
Ili neznam čega. Ja sam se stvarno potrudil da sve najbolje pošvasam i da sve ljepo to zgeda na oko, a ne da je skalamerija od varova i vinklina i svega.
Neko veli nije bitno kak var zgleda, bitno je kak drži, meni je jedno i drugo bitno.
Zato sam sve polako varil i na sve pazil.
Žica je 1mm i čak sam negde 2xprolazil.
Možda bi bila bolja 1,4 ali nemam je pa sam ovak sčim imam.
Još me puno posla čeka, ali znam da si bum ju složil kak sam si zamislil.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ja ti imam po dužini 3 šine od uskotračne pruge(ove crne pruge). slika nije u mjerilu. kada namečem gnoj onda mi prikolica vibrira (dosta sam jak i imam velike roglje pa kada bacim gnoj tu ima bar 10 kg ako ne i više). nikada nije ništa puklo. već 5-6 godina dopelja godišnje cca 30-40 metara drva. gnoj 30-40 puta.
prednja crvena je U profil 100 ili 120. na njega su diretkno zavarene šine.
ruda je nekada bila od kola ali je prerezana na pola i zadnji V kraj je podstavljen pod prednji ravni kraj.
ljubičasto je osovina. duljina nosivog dijela je 3 m.
ove roze poprečne su sve i svašta. one su tu samo radi rupa jer za njih su prišerafljene trule daske kao pod kada vozim gnoj itd...
prikolica.png

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas mi došlo sa cinčanja pleh za pod 5mm kao neki u profil, pod bum na umetanje.
U te umetke del hrastove fosline 8cm debele, tak da bude pod dosta jak, možda bi bil bolji pleh al ga nemam, mada i ovak nebu loše.
Sad bu neko rekel joj kaj si tak debele fosline del, a neko bu rekel da su preslabi, nikad ljudima udovoljiti.
Delam kak morem i znam.👍
Fosline sam zašerafil sa m10 torban šerafima.
Nekak si gledam da celu šasiju dam cinčat, to bum videl još.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Definitivno nepotrebno tako jako i predimenzionirano samo razmišljam na glas i to je moje mišljenje😗

Najnoviji postovi

Na vrh