Prikolica je je probana sve radi još je samo treba završiti i ofarbat jedini problem je što je lagana a to se lako riješi.Samo sam diferencijal okrenuo naopako zato što se vrti na kontra stranu,odušku sam začepio i napravio drugu.
@Budo ne treba mi prenosni omjer zato što prikolica gura traktor
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Lezajevi ce vise trpjeti, to je sigurno, jedino ne znam kako se vijci izdrzati neki veci teret...
Lezajevi ce vise trpjeti, to je sigurno, jedino ne znam kako se vijci izdrzati neki veci teret...
i evo složena drva ! e da, osovina "imbus" prolazi kroz dvije ploče od 15 mm i dvije 12 mm , stegnut je s maticom i kontra maticom , podmazano , giba se fino - odlično preko rupa i panjeva a nema lufta gotovo ništa, deseta, dvije, jos kad ju produzim pomaknem osovinu nazad i to je to ! dodatak, gore na I profilu sam zavario ploču da mogu osovinu pomicat po potrebi ,a na tu ploču sam također zavario s I profila s donjeg ruba "upore" pod 45° prema naprijed i nazad, pojačanje
bila je jedna osovina, ova je puno bolja, i preko panjeva, rupa, kamenja se duplo manje nakreće, za 2 m drva ok, toj je prikolici namjena da se kvači za veliku prikolicu s dizalicom, i eventualno kao neki dan izvoženje drva iz grma (ako do njih nemogu s većom prikolicom) van do velike prikolice, osovina je pomična, ali će bit tako da dva metra drva nosi sama možda 50 do 100 kg tereta na rudi, da ne pritiska zadnji kraj velike prikolice ...možda bi ti jednostavnije bilo da si stavio jednu jaču osovinu i gume, kad ne tovariš više od 2 m, nego kakvo ti je opterećenje na traktor, pošto su osovine na sredini
nekako mi rudo izgleda slabo napravljeno a i kut dizanja sanduka nije dosta velik barem koliko je dignuo ostalo za 5Cobra, ovaj radi isto sto i ti...samo malo bolje
pogledaj video dobices novih ideja
[YT]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=91NSMRbv3fc#![/YT]