• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
traktori su zbilja super ali organizacija u radioni :scratch :scratch ,ko u najgoreg fušara. onda se netko čudi kad se nekaj ne napravi kak spada.nedaj bože da kupiš stroj koji je sklapan u ponedjeljak ili zadnji dan u tjednu jer to nemože dobro ispasti.

G

GROF

Guest
Poštovanje dragim forumašima!

...već mi je pun kufer komentiranja., ali., taj vražji ali!!!

...ovako idemo po redu bez reda!., ko prvo!!!., uglavnom se nesmi slikat po tvornicama i halama, proizvodne procese i sve ono ča ide sa tim i takovim., a ja., moja malenkost! imal sam tu i takovu čast!, privilegiju da poslikam i te, i takove slikice podilim sa svim vami - nami. Točno ko i uvik da se nekome nesvidja, neki bi ovo ovako., a neki bi baš ovako i jeb... rodjo!..., svi pitate kadisu radnici - dijelatnici???., jedno se niko., iliti neće ili nevoli slikat., a drugo iliti zlatno pravilo!., u ovoj fabriki - tvornici ili kako se već zove., nekada je delalo 1000 radnika u tri smene., a sada "jedva" 40 do 80 radnika! Da i to je točno da sve dijeluje onako ćiri-bu., ćiri-ba., narode moj ova tvorničica je stara oko i preko 40 godin., prominila puno "gazdi" i gazdica, naranila puno obitelji, napravila razno-razni strojčića oko; 4 000 000
/četrimilijona!/., svi grešimo!., tako da... NO KOMENT.-

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194
GROF..svaka čast,Bez ljudi se je napravilo 4 000 000 traktori, :roll: a ča bi bilo da je ki dela :lol: :lol: :lol:

B

Bobo

Guest
Grofe, onaj mali "traktor" to je neki prototip ili se to proizvodi i za prodaju? Onaj sto ima samo zadnju vucu i naprijed auspuh...

Zanimljivo izgleda, a mom tetku za odrzavanj vocnjaka treba bas tako nesto, pa ako znas neke detalje o tom traktorcicu, molio bih te da u par crtica napises ako niej problem.

Inace, slike su super i bas mi je drago sto netko ima priliku da poslika bilo kakvu tvornicu iznutra i da to podjeli s drugima.

G

GROF

Guest
Bobo kaže:
Grofe, onaj mali "traktor" to je neki prototip ili se to proizvodi i za prodaju? Onaj sto ima samo zadnju vucu i naprijed auspuh...

Zanimljivo izgleda, a mom tetku za odrzavanj vocnjaka treba bas tako nesto, pa ako znas neke detalje o tom traktorcicu, molio bih te da u par crtica napises ako niej problem.

Inace, slike su super i bas mi je drago sto netko ima priliku da poslika bilo kakvu tvornicu iznutra i da to podjeli s drugima.

BOBO!., onaj mali traktorić bez prednjeg pogona., PROTOTIP NA HIDRO POGON!., /valja sam dobro napisal?!/., ima motor 30 ks, lombardini, zrakom hladjen, nema mjenjača - getribe, nema rukavac klasičnih za tomu, nema kvačila, diferencijala i razno - razni prenosnika transmisije., ima oko 3 hidro motora., probat ću nabrojit; 2 za pogon u svakome zadnjeme kotaču po jedan!, 1 za okretanje stražnjeg klasičnog kardana - kardanskog vratila., 2 komada hidro pumpe; jedna za podizanje zadnje hidraulike i za prednji servo volan a druga pumpa je za pogon ova tri hidro motora; kotači, kardan.
Uglavnom je traktorić predvidjen za vinograde; frezanje i košnja u zahtjevnijim terenima!., čak nima ni kočnice., ima sistem od nekoliko komandi., jako jednostavno a izvaredno rješenje., znači ima; nožni i ručni gas, dvije nožne papučice sa desne strane, ako se nevaram?., jedna papučica je za vožnju naprijed, a druga papučica za vožnju nazad, još ima nekakovu ručicu samo za spori i brzi hod, naravno! i ručicu za podizanje i spuštanje zadnje hidraulike, ručicu za uključivanje kardana - kardanskog vratila!., mislim da sam sve nabrojil, uglavnom je to, to..., bil sam na demonstraciji frezanja i mogu reć da je odlično., ima jedan "rješivi" problem sa grijanjem hidro-ulja. Iako ga ima u spremniku ispod sjedala-sica za sjedenje, izmedju 50 i 100 l., brzo se ugrije., za neki 3-4 sata rada, zavisi ča se dela?., mora se dosta dugo hladit., znači da rezoniramo., fali mu nekakov hladnjak za hladjenje hidro-ulja, primjerice ko ča imadu oni radni strojevi ili primjerice ko šumski kamioni sa dizalicom za trupce, imadu sa strane hladnjak sa nekakovivm električnim motorićem koji hladi hidro-ulje...
Interesantno je to da traktorić ide samo dok držite nogu na nožnoj papučici., ma ko nekakov automatik!., i čim maknete nogu sa papučice traktor odma staje., to je jako dobro na brdovitome terenu., na bilo kojoj nizbrdici - neravnoj podlozi ili..., jednostavno stane, jako, jako dobro!!!., inžinjeri i vridni majstori slozili su ga za neka dva tjedna., samo je naručilac iz njemačke donesal idejne skice i zamisli!., nažalost čeka se naručitelja ki je bil i više negoli oduševljen za napravljeni stroj u vrlo, vrlo malom i kratkom roku., ako bi krenula proizvodnja serijska?!., bilo bi puno, puno interesanata - kupaca i iz lipe naše!!! NARODE MOJ PITAJTE!., ČA GOD ZNAM STOJIM NA RASPOLAGANJU!!! Bog!...

B

Bobo

Guest
E, to te ja pitam!

Hidromotori su vrhunac jednostavnosti za ljude koji nikada nisu vozili traktor. Tetka nagovaramo da si kupi nekakav traktorcic, al on nas pobija argumentima da to treba odrzavati, da to njemu ne treba, da radije plati oranje i frezaje basce i kosnju vocnjaka kad ima i svog posla, pa ono...

Zanmiljiv strojcek u svakom slucaju. Samo taj problemcic s grijanjem ulja da se rijesi i eto, vjerujem da ce se to prodavati jednako dobro kao i zglobni traktorcici, samo ako cjena bude prihvatljiva.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
tt8301.jpg

tt8304.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
tt830.jpg

tt840-1.jpg

tt840-2.jpg

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Svaka čast Gorf :D Nostalgija sa današnjicom ;) Stvarno čudo posla može odraditi Tomica.

G

GROF

Guest

slika2z.jpg

slika4o.jpg

BOG! narode moj!., evo par slikica sa priminoga štanda!., sada ja udaram po fotiću., a rodjo; vranić i frend bagudina pametujedu ča je i ča ni dobro; MOREDU SVAŠTA KUDIT DOK NI MENE BLIZU!., a sve je dobro ča je naše!!!., ki nevoli i neštuje svoje!., nemore ni tuje!!!., a ki samo tuje voli i štuje., svoje zaboravlja, svoj rod ostavlja!...

Na vrh