Bobo kaže:
Grofe, onaj mali "traktor" to je neki prototip ili se to proizvodi i za prodaju? Onaj sto ima samo zadnju vucu i naprijed auspuh...
Zanimljivo izgleda, a mom tetku za odrzavanj vocnjaka treba bas tako nesto, pa ako znas neke detalje o tom traktorcicu, molio bih te da u par crtica napises ako niej problem.
Inace, slike su super i bas mi je drago sto netko ima priliku da poslika bilo kakvu tvornicu iznutra i da to podjeli s drugima.
BOBO!., onaj mali traktorić bez prednjeg pogona., PROTOTIP NA HIDRO POGON!., /valja sam dobro napisal?!/., ima motor 30 ks, lombardini, zrakom hladjen, nema mjenjača - getribe, nema rukavac klasičnih za tomu, nema kvačila, diferencijala i razno - razni prenosnika transmisije., ima oko 3 hidro motora., probat ću nabrojit; 2 za pogon u svakome zadnjeme kotaču po jedan!, 1 za okretanje stražnjeg klasičnog kardana - kardanskog vratila., 2 komada hidro pumpe; jedna za podizanje zadnje hidraulike i za prednji servo volan a druga pumpa je za pogon ova tri hidro motora; kotači, kardan.
Uglavnom je traktorić predvidjen za vinograde; frezanje i košnja u zahtjevnijim terenima!., čak nima ni kočnice., ima sistem od nekoliko komandi., jako jednostavno a izvaredno rješenje., znači ima; nožni i ručni gas, dvije nožne papučice sa desne strane, ako se nevaram?., jedna papučica je za vožnju naprijed, a druga papučica za vožnju nazad, još ima nekakovu ručicu samo za spori i brzi hod, naravno! i ručicu za podizanje i spuštanje zadnje hidraulike, ručicu za uključivanje kardana - kardanskog vratila!., mislim da sam sve nabrojil, uglavnom je to, to..., bil sam na demonstraciji frezanja i mogu reć da je odlično., ima jedan "rješivi" problem sa grijanjem hidro-ulja. Iako ga ima u spremniku ispod sjedala-sica za sjedenje, izmedju 50 i 100 l., brzo se ugrije., za neki 3-4 sata rada, zavisi ča se dela?., mora se dosta dugo hladit., znači da rezoniramo., fali mu nekakov hladnjak za hladjenje hidro-ulja, primjerice ko ča imadu oni radni strojevi ili primjerice ko šumski kamioni sa dizalicom za trupce, imadu sa strane hladnjak sa nekakovivm električnim motorićem koji hladi hidro-ulje...
Interesantno je to da traktorić ide samo dok držite nogu na nožnoj papučici., ma ko nekakov automatik!., i čim maknete nogu sa papučice traktor odma staje., to je jako dobro na brdovitome terenu., na bilo kojoj nizbrdici - neravnoj podlozi ili..., jednostavno stane, jako, jako dobro!!!., inžinjeri i vridni majstori slozili su ga za neka dva tjedna., samo je naručilac iz njemačke donesal idejne skice i zamisli!., nažalost čeka se naručitelja ki je bil i više negoli oduševljen za napravljeni stroj u vrlo, vrlo malom i kratkom roku., ako bi krenula proizvodnja serijska?!., bilo bi puno, puno interesanata - kupaca i iz lipe naše!!! NARODE MOJ PITAJTE!., ČA GOD ZNAM STOJIM NA RASPOLAGANJU!!! Bog!...