• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Znači da imaš najbolje rješenje na tim ručicama do sad. ;)
Ah samo se malo šalim. :mrgreen:

B

Bagudina

Guest
Shodno našem zadnjem lutanju po RH u potrazi "dobrih" zamjenskih djelova i raznovrsnih "izboljšanja" za sve dosadašnje generacije TV-a , evo malo slika i video zapisa :)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Bagudina kaže:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=mRLLI01eAl4[/YT]

Pumpa malo većeg kapaciteta i cilindar većeg pritiska
i sve bude ok....

B

Bagudina

Guest
[/quote]

Pozdrav!

Za što ovo služi ili će služiti u budućnosti!?![/quote]

Koliko sam uspio zapamtiti radi se o jednoj vrsti hidro "ticala" vjerovatno koje če se primjeniti za obradu tla unutar reda vočaka ili tome sl...
ali nisam 100% siguran jer su mene interesirale neozbiljne gluposti po tvornici :)
dok je Grof bio zadužen za ove više ozbiljne stvari i razgovore po tvornici :)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
puknuti kaže:
zbalija kaže:
Pumpa malo većeg kapaciteta i cilindar većeg pritiska
i sve bude ok....
ajde kazni se sam :lol:

Ajde ovaj put si u pravu :prayer: :prayer:
jedno sam mislio, a drugo sam napisao.
Htio sam reći da cilindar treba biti jači u tonama.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zbalija kaže:
Ovdje se može svašta naučiti ..nova SI izvedenica -jačina se mjeri u tonama - da li je to stvarno tako čitajte u novom broju

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
puknuti kaže:
zbalija kaže:
Ovdje se može svašta naučiti ..nova SI izvedenica -jačina se mjeri u tonama - da li je to stvarno tako čitajte u novom broju

Da trebao sam reći u N da bi bilo sve po P.S: i po SI sustavu.
koliko ja znam taj cjepač je 11t pa ti si to preračunaj u N
da bude sve po P.S. i po SI sustavu

P.S.
I dok ne zaboravim
9,81N=1 kg

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Cilindar treba biti širi u metrima :lol: , veće zapremnine a iste dužine.. sila ti je pritisak na jedinicu površine, povećaš površinu pod pritiskom i dobiješ veću silu koju cilindar može gurat.. A kako ovdje radi na uvlačenje, uzmeš i tanji klip.
Nekako mi to za 11 tona slabo cijepa, možda i je 11t, ali pod kojim pritiskom, vjerovatno tomin ventil to propusti..

Koliko vidim sjekira i rakija majka..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovo nije 3 tone kamoli 11 ..i vjerojatno im poluge ne pomaknu razvodnik u krajni položaj kad mora dodavat gas da presječe taj komad drveta .Tu pretpostavljam da je pumpa OK
Radni hod na ovom cjepaču cilindar ostvaruje na uvlačenje a na videu se vidi da se cjepač otvara brže od radnje cijepanja .
jedino ako nije u diferencijalnom spoju , tada se nisu potrudili da naštelaju sustav .

G

GROF

Guest
URL=http://img695.imageshack.us/i/kopijaodprima01

...redizajn tome u antu!!!

G

GROF

Guest

...cijepač je na ispitivanju i testiranju!, jakosti 11 tona!!!., za probu smo cijepali staru bukvu ka je bila na sušenju u pušnici dvije godine, jako, jako hrgava - kvrgava, širine oko 50 cm i visine oko 25 cm!., a ovaj cijepač nije za to i takovo predvidjen!., Bagudinine bajame od promjera 20 i par centimetara cijepali smo na ler gasu!!!...

G

GROF

Guest

...evo uz demonstraciju cipanja "hrga" bukve i bajama!., u pozadini glavni i odgovorni snimatelj; BAGUDINA!!!

G

GROF

Guest

...jedna slikica ralice., dobro se vididu federi - opruge, sistem preklopne daske u slučaju udara u nekakov neidentificirani predmet kaj se nalazi u snigu; poklopac šahte, ivičnjaka - rubnjaka, kamena - meje,... kud i kamo sprečeno letenje vozača - šopfera iz sica - sjedala stroja - traktorića!!!...

/BAGUDINA!., e prijatelju moj!., ma dobro si ti uvertil Groficu!., ma keljidu - ljepidu se sličice ko od šale!!!/...

G

GROF

Guest

...e moj Bože!., lipo je za vidit kad su traktorići poslagani jedan za drugim!!!., strpljivo stojidu u redu i čekadu svoj red - kompletiranje - "rodjenje"!., i samo dragi Bog! zna kadićedu završit?., u kakovjoj "škulji" - /mestu kadi se slabije vidi!/, kod kakovog???; fakina, bećara, ganstera ličkoga, dede, tate, sina, nuka,... NEKA SRETNO, DUGO I DOBRO SLUŽIDU - DELADU ONOME., onome ki kupi te i takove naše!., ali naše male HRVATSKE traktoriće!!!., Ante! sretno!!!

...a bome se lipo vidi kako vridni radnici - dijelatnici - mučenici deladu, pomalo ali sigurno!, neumorni; Josa, Jiva i Grga!!!., ko tri mudraca sa istoka!!!

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
Grof

Ali nisi ti cepivao drva (doma)s cepilcem od krpana?

Ali si tega cepilca krpana pripeljam v tovarno na test :lol:

Pa dvoročni vklop je zelo zakompliceran še posebaj če imaš 1m polena dolga. Ko odmakneš roke iz polena ti polen že pade nastran preden pride skera do njega.... Pa dvoročni vklop moreš imeti tudi zato ker če se poškoduješ naše zavarovalnice najprej pregledajo če imaš na hidravličnem cepilcu dvoročni vklop...

Dvoročni vklop lahko tudi izklopiš.

Takole sme se pa jest matral z Tv 418

prikljucki-za-tv-foto_10819035_14986455_17339393.jpg

Moje izskušnje so sledeče, najraje bi imel večjo spodnjo mizo. Ker ko kolješ je miza lih tok široka da ti skorej vsi poleni dol popadajo. Potem se pa moreš sklanjat....

Najnoviji postovi

Na vrh