• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
GROF kaže:
pozdrav lipi frende; zbalija!!!

...ma uvik te lipo za čitat i gljedat!., ajde malo opiši ove slikice i ovoga zamazanoga zelenka!., vidi se da traktorić dela ko pravi, barem se vidi po blatu i zemlji kom je zamazan!!!., daj napiši radne ure, iskustva čovika - gazde - vlasnika, starost, pofale - pokude!...

aj Bog!., čitamo se...

Lijep pozdrav i temi prijatelju GROF-e!

Što se tiče ovog zelenka nažalost ne mogu ništa reći :( :oops: .
Slike traktora zelenka kako ih ti voliš nazivati je od člana "bajki" ovog foruma,
a on više nije aktivan o ovome forumu već duži period tako da.

Slike su premještene iz
ove teme

G

GROF

Guest

...i dok se jedni repariradu i obnavljadu nakon 30 godin "tuckanja"!
... drugi isto takovi mali!., po narudžbi i želji kupaca deladu - sklapadu sa kojekakovim izboljšanjima i novitetima! /stari u novome izdanju!!!/.-
...na ovoj slikici mali zelenko od svega 18 ks sa motorom iz Srbije!., /ko nekada!/., bez servo upravljača, ali sa standardnim kardanskim vratilom - kardanom i kopčanjem u tri točke!!!., KI VOLI! NEK IZVOLI!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Grof
Slike su prva liga i super je da se može pogledat kako i šra se radi u tvornici Prima danas!

prima012010027.jpg

Šta je ovo na sliki?

kopijaodprima012010010.jpg

Ako budeš imao prilike (ne žuri se, samo me tak pomalo interesira) koliko bi koštala ova ploča na koju se kopča topling i vučna kuka. Isto me zanima cjena i za vučnu kuku.

B

Bobo

Guest
Ovo na slici su ti dva djela Priminog straznjeg kopaca. ako se bolje zagledas, vidi se da su to dva jela, samo zbog kuta slikajna se cini da jejedan komad. Dolje se vidi i cilindar s letvom za okretanje, a na dnu prednjeg djela ima zupcanik na koji letva dolazi.

J

Jadranko

Guest
GROF kaže:
Jadranko kaže:
ej Grofe sta se u tvom dvorcu ne grije na plin ??? :lol: :lol:
ej sve pet salim se .,,,
ma super ti je stroj samo boja zelena je nekako bezveze,nemoj se ljutis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozzz Lici

... e lipi pozdrav Jadranko i tebi!., ma ja pomislil da se ti neš ljutiš!!!

ma moj Jadranko ti si zadnji na koga bi se ja ljutil!., istina i Bog!., ma ni meni ni ova zelene boja neš., više bi volil ciglastu ko nekada kakov je bil!., ali takovo je to virme danas!., a ja sam slabi Grof!., eto ko ča i sam vidiš moram se grijat na drva - bukvu!., i dobro se grije nego moraš se prije po bukvi naudarat ko sam vrag!!!

pozz ravnoj slavoniji i zlatnoj Švici!!!

... e zbalija!., nepijem ja colu već moji pomagači i promatrači!., ja uvik pijem nešto domaće!!!

pozz zagorju!!!

Ne ljutim se Grofe nego nemam vremena da vas posjetim na forumu.
puno obaveza moj prijatelju,nije sve tako krasno kao sto neki misle ovdje u Svici da tece med i mlijeko i da se nista ne radi :lol: :lol:
Obaveze,,obaveze ,,itd...

ajd pozzz

G

GROF

Guest

... ki o čemu?., a ja, ja o zelenku!., ma neka narod i svit vidi te i takove naše male traktoriće!!!

Evo na ovi par slikica vidi se traktorić sa takozvanim prednjim upravljanjem., i upravlja - nakriće ga samo jedan dvosmjerni hidro-celindar.-

G

GROF

Guest
Lipi pozdrav dragi moji forumaši!

...firemanpeter!., evo naš nadasve vridni forumaš Bobo ti je rekal!., točno!., to je jedan del, onaj doljnji - postolje rovokopača - tovarača stražnjeg za traktorić! /poslikano na nekakvoj "platformi"!/., pitaš me koliko košta komplet kuka + onaj rupičasti dio ča se nanjega kopča kuka ili "takozvani lift"!?., ja ću napisat sada orjentacijono., naravno dok ne pitam drito u tvornici, jer doslovce retko da ki to traži ili kupuju., /ki nima kuke i sitne gvoždjurije!, pogubili prijašnje prave gazde., ma sve se dela; MADE IN DOMOV!/., naravno osim bedakov poput mene ili moga prijatelja Bagudine!., jedino mi to tražimo i kupujemo!!!., znači Petre! sada pišem samo orjentacionu cijenu., a to je da košta oko; =1.000,00 kn.-, komplet ili oko; =150,00 eura sa PDV-eom!., znači ti možeš računat minus PDV-ili oko -20 %., ponovo ti pišem, provjerit ću i javim ti!!!

...ujedno napominjem da svi naši članovi - fan - obožavatelji traktora tomo vinković - prima,... imadu solidan popust u dućanu istoimene tvornice!!!

...pozdrav forumašu Jadranko!., ma lipo te za čitat!., znam, znam da je u Švici "med i mliko"., samo treba puno, puno delat., da točno ima puno, puno obaveza!!!., jer to je jedina zemlja ku izuzeto volim i u koj bi volil živit!., i tamo ima svakakvoga sranja., ali moje skromno mišljenje je da tamo čovik dela!.., koliko dela? toliko dobi novčića!., a novčići su ti ki onda diktiradu sve!., ili kako se kodmene u Liki kaže?! ... "PARA" BUŠI KADI BURGIJA NEĆE!
JADRANKO! Jadranko!., znaš da sam ove godine odlučil tebe posjetit u tvojoj ravnoj i ZLATNOJ /ne Švici!/., već Slavoniji!., ma nekako mi se čini da smo se sprijateljili!!!

Bog! bećari., čitamo se...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Grof
Samo me tako malo zanima kakve su cjene i znam da se može nešto slično, tako zvani "lift kuke", napravit "home made".
Ovaj lift što imam sad na mom TV uzak je. I ja bi rado imal kuku nešto (malo više nego sad) pomaknuto vani- nazad. Pošto je ovaj sadašnji, originalni lift malo uzak i da ja kuku produžim, to mi malo izgleda nestabilno, malo opasno da ju odkine. No, sve zavisi koliko bi produžil (netreba puno), a trebal bi napravit i pojačanja i tako bi bilo u redu, dosta jako. Ali nije to, nego više mi se dopada ovaj noviji sistem :mrgreen: .
Za sad ništa od izrade, bude kako je. Možda neki drugi put. Treba skupit volje :scratch

G

GROF

Guest
img0500r.jpg

img0501u.jpg

img0502z.jpg

img0503k.jpg

img0504g.jpg

img0505x.jpg

img0506c.jpg

img0507g.jpg

BOG! narode moj!., cipljedu se drva, bacadu se na rpu da se prosušidu, pa onda spremanje za ljutu ličku zimu!

30 metri bukve., ma bome smo se nacipali., a i toma vinković se naupinjal sa "krpanskom" sikirom!.-

...al je lipa naša lika!., bukva joj u "krvi"!!!

G

GROF

Guest
... očekival sam nekakove komentare., onako TUŠ., ove i one???

Ma ima materijala, samo treba malo vremena, pa sam skromnog mišljenja da će bit komentara i prodike!
ČEKAMO JEZERANSKE MAČKARE!!!

Bog! moj narode!., čitamo se...

G

GROF

Guest
Bog! moj! narode!!!

... kako sam i obećal evo nekoliko sličic iz Jezeranski mačkara sa traktorom tomom - zelenkom - Primom!!!., malo sam til dočarat da vidite kako to izgljeda sa ovim malim prčem i sa orginalnom tominom prikolicom, nosivosti; 1200 kg, godina proizvodnje; 1976., moj susjed i kumić kupil je ovu prikolicu za svoga tomu, onoga maloga; tv-418., njega i sve ostale priključke je prodal osim ove prikoličice., a kupil je još davne 1981.godine tomu; TV-731 sa hrpom priključaka.
Kako se i vidi na slikica da sve ove silne godine prikoličica odoljeva zubu vremena i odradjuje svoje svakojake namjene., produžetci na stranicami su orginalni - tvornički, jedino je ruda produžena za neki 40 cm, dogradjeno je sjedište za putnike, postavljene su na postojeće felge od 16 coli jače gume i to; 750X16, felge su pojačane zbog tereta i pretovara!!!, naravno i felege su okrenute na srcu da bude prikoličica šira i stabilnija., ima samo ručno kipanje nazad., hidro-instalacije za kočenje i kipanje nima., lako bi se moglo ugradit orginalno i kočenje i kipanje!!!

U mačkare uglavnom idem ja sa ovom Jezeranskom dičicom pišice., a svi odreda mali., neki čak i premali nemoredu odit., a ja obećal dičici još prošle godine da ću ji vozit sa traktorom tomom ko nekada; /prije 20-set godin!/., i ni druge nego ajmo u mačkare sa traktorićem tomom i ovom malom prikolicom ka ima nastavke., moja prikolica nima nastavaka pa bi bez nji mogla dičica poispadat?!..., na godinu će bit bolje i veće, više bedastoće!!!

Bog!., čitamo se...

G

GROF

Guest
puknuti kaže:
Pa jasno , zašto da se ne radi biznis kad se ima pravi stroj :lol: :mrgreen:

... e moj prijatelju; PUKNUTI!!!

Sa Jezeranski mačkari!., i Jezeranskim SVETIŠTEM !!!., župnom crkvom Sv. Jurja mučenika - Marijinim svetištem!

NIMA BIZNISA, niti se more sa tim i takovim napravit biznis!., reklo bi se kodmene u Liki - Jezerani! BOG! ĆE PLATIT!

Sa čistom zekom-pekom i iskrenom vjerom NEMORE SE NAPRAVIT BIZNIS!., kada čistim po mestu snig mojim susjedima - komšijama, prijateljima, kumovima, rodbini - obitelji, crkvi, školi, pošti, dućanu, frizeraju,... popi se pijača i sve je po domaću!., /rekli bi mi Ličani!/ NA FALJEN ISUS I MARIJO!!!...

p.s. ti si moj dobar čovik i prijatelj!., tebi su sve upadice oprošćene!., /fala za ovo; PRAVI STROJ!/.-

Bog!, moj narode!., čitamo se...

Na vrh