• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
jel to on ima prednje vratilo?pitam jer se vidi snježna freza na jednoj slici ispred traktora.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
seljačić kaže:
jel to on ima prednje vratilo?pitam jer se vidi snježna freza na jednoj slici ispred traktora.

Da ima prednje izlazno vratilo (kardan) koje se ugrađuje naknadno po narudžbi.
Kardan se može dobiti u dvije varijante preko tarne spojke ili preko hidrodinamičke spojke.
Kardan dobiva snagu direktno iz radilice motora....

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
zbalija kaže:
seljačić kaže:

Da ima prednje izlazno vratilo (kardan) koje se ugrađuje naknadno po narudžbi.
Kardan se može dobiti u dvije varijante preko tarne spojke ili preko hidrodinamičke spojke.
Kardan dobiva snagu direktno iz radilice motora....

hvala

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Eeeeee pa lepo videti tako nešto....
GROF u Primi...kao test pilot u formuli... :D
Svaka ti čast druže...ti si tamo stekao veliko priznanje i poverenje ljudi!
Jel tako ući u neku tvornicu, povest druga Bagia,,,fotkati,,,snimati...nije mala stvar! ;)
Sve pohvale...i pozdravi sve vredne ljude u tt sledeći put, nek delaju kao i do sad, i neć bit problema. ;)
Pozdrav Joe!

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
hm.....zanimljivih rješenja, i većina ih je mislim vlastite ideje g. gazda Ante, koliko znam iz priča ljudi iz prime, jako je angažiran oko traktora, sad koliko je to dobro ili ne.... prosudite sami. Kolega ing. stroj. je radio jedno vrijeme u primi ( na slici je koju je stavio Grof dok je gledao svoj traktor sa utovarivačem prilikom kupnje i testiranja u krugu tvornice) tada je rekao da je gazda Ante dao jednoj firmi da mu razvije novi sinhr. mjenjač za tv, ne znam do kud je to stiglo, doduše to je bilo pred nekih skoro 5 god.

G

GROF

Guest

...evo moj narode!., na ove tri slikice til sam da vidite traktor tt-840 sp., /sa prednjim upravljanjem - fiksni tkz/., ali gibanje je zaokrenuto sa zadnjeg dijela traktorića na prednji del!!!., samo je ovde jopet igra naručitelja - kupaca!., ujedno sam til da vidite sistem ručica mjenjača!., izboljšanja slična ko kod našega nadasve vridnoga člana; firemanpeter-a!., samo ča je kod ovi traktorića prime i prije kod traktora tome to već u laganoj proizvodnji puno, puno godin!!!...

G

GROF

Guest
zbalija kaže:
Pozdrav GROFE!

Koliko vidim iz slike to
je središnji dio malo izmijenjen tj. (trn i čahura) su sa prednje strane
te se time dobilo da se upravljač giba u istu stranu kako i sjedalo,
a ne kako na prijašnjim modelima TV gdje je sjedalo išlo na jednu stranu,
a upravljač na drugu.

dali je to model sa fiksnom šasijom ili sa zglobnom??

...lipi pozdrav sa izričitim poštovanjem Željac!!!

...pa dobro vidiš!., ni "ni" čudo da dobro vidiš kada nosiš naoćale!!! /šala, šala,.../., na zahtjev naručitelja - kupca sistem je ostal isti!., u jednu stranu ide sjedalo u drugu upravljač - volan!., iako standardna verzija toga i takovoga tipa traktorića je fiksna! - prednje upravljanje i mrda se samo prednji del motor sa mjenjačem, sistem ko kod hittnera i agt-ea., a kud i kamo lakša i ležernija montaža kabine i dela sa traktorićem!!!., ali jebiga!., ovaj oće ovo, onaj ono!., ma ja tim inžinjerima, radnicima - dijelatnicima - mučenicima skidam kapu!., onu pravu!, onu Ličku!!!., došlo takovo vrime da moraš svakome kur.. udovoljit!!!., a kako kaže ona narodna i seljačka!; PARA BUŠI KADI BURGIJA NEĆE!..., aj Bog!, moj narode!., čitamo se... p.s., samo pitajte???., Bog! će platit!.-

G

GROF

Guest
gudovec2009svnikola138.jpg

gudovec2009svnikola139.jpg

gudovec2009svnikola140.jpg

gudovec2009svnikola141.jpg

gudovec2009svnikola246.jpg

gudovec2009svnikola248.jpg

gudovec2009svnikola249.jpg

gudovec2009svnikola250.jpg

gudovec2009svnikola251.jpg

gudovec2009svnikola254.jpg

gudovec2009svnikola256.jpg

gudovec2009svnikola257.jpg

G

GROF

Guest
Zglobni Traktor serije 830 snage 30 i 40 KS
Prima commerce tvornica traktora Bjelovar nudi novo na tržištu, zglobni traktor serije 830, snage 30 i 40 konjskih snaga. Proizveden po uzoru na traktore iz proizvodnog programa Tomo Vinković.
Kako je traktor osnovni izvor snage u poljoprivredi i najvažniji poljoprivredni stroj, pomnom analizom i vlastitim znanjem proizveli smo za vas traktor idealnih mogućnosti i izvanredne kvalitete. Najbolji u klasi traktora do 50 KS.

Sa pogonom na sva četiri kotača pouzdan za sve poljodjelske radove u ratarstvu, voćarstvu, povrtlarskoj proizvodnji isto tako je idealan za komunalne djelatnosti. Pokazuje idealne karakteristike pri opterećenju oranja dvobrazdnim plugom, pri standardnoj dubini oranja i u vlažnijim uvjetima. Po cijeni je najpovoljniji u svojoj klasi.

Za novi traktor proizveli smo i priključna oruđa:

plugove jednobrazdne, dvobrazdne, okretni plug
frezu
prednju i stražnju roto kosu
prednji utovarivač
rovokopač
bušač rupa
planirnu dasku
prikolicu
čistač snijega…

Karakteristike traktora serije 830 snage 30 il 40 konjskih snaga.
Zglobni traktor
Pogon na sva četiri kotača
Zračno hlađenje - 30 KS
Vodeno hlađenje - 40 KS
Servo volan
6 brzina (3+3) naprijed
3 brzine unazad
Zaštitni luk
Kopčanje priključaka u 3 točke
Mogućnost ugradnje prednjeg izvoda vratila (kardan)
Mogućnost izrade sa kabinom

EVO NEKOLIKO SLIKA O TT-830S

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

G

GROF

Guest

...FALA OKO "GROFOVOG" TOME...!

...POZIRANJE TOME U ČRNČU KOD TOMICE "NANINOG" U DVORIŠĆU.,
A DVORIŠĆE, KUĆA I OKUĆNICA KO U APOTEKI!!!., MA SVAKA ČAST I FALA GAZDI!...

...MARKO, TOMICA, MLADEN..., A JE VA RAKIJA DOMAĆA - TRAVARICA LIKOVITA., JOŠ KAD SE POVEŽE SA ŽUJOM., E, ONDA, E ONDA JE STVARNO ŽUJA ZAKON.-...KORAK NAPRVO., ČETIRI NAZAD...

ŽUJA JE ZAKON...!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
GROF kaže:

Pozdrav prijatelju forumašu GROFu!
Vidim da imate u Liki puno puno snijega a tako i posla. Ljepo je za vidjet ove tvoje slike na poslu sa Tomom.
Jel ovo slikano kod tvoje kuče?

G

GROF

Guest
...lipi pozdrav dragim forumašima najboljega poljoprivrednoga-foruma!

Ovo Vam svima skupa pišem iz moje Like - Jezeran., Jezeran ka su ko sva naša Lika zatrpana snigom., ima ga oko 40-50 cm, minusa je oko -15 /sada;28.01.2010.g.,četvrtak, 22.10 sati/., ma rekle bi babe višćure 21. stoljeća! GLOBALNO ZATOPLJENJE!!!., a mi svaki dan pomalo čistimo napadani snig, nosimo drva za ložit šparete i peći, prelimo, ličke police jimo, pomalo pijemo lički viski - domaću rakiju od sliv, domaće vino., ma ni veze belo ili crno., samo crno malkice skuvamo i deri po snigu!., a za par dan će bit slikic o Jezeranski mačkari!., pobrat ću svu dičicu iz mesta i idemo u mačkare sa traktorićem tomom!!!., a male mačkare ću vozit u prikolici tominoj staroj skoro 40 godin!., a izgljeda moj svite ko nova!., ma čuva moj susjed - komšija, prijatelj i kumić sve u redu, a prikoličica ko i sve alate - priključke, tomicu,... ma sve je ko apoteka!!!., kada vidite pa mišljenja sam da će bit svakakovi komentara ko i obično!!!

...fala i veliki pozdrav; Joekekiju u predivnu Vojvodinu - Srbiju!., ma lipo je moj narode čitat i malo fale!!!., nekako čovik ositi da mu raste perje iz guze!., ma uglavnom me kudidu., a evo počela je i fala!., pa fala i tebi; Joo!!!

...fala i veliki pozdrav; firemanpeter-u u predivnu Deželu Sloveniju!., fala., ma jednostavno osjećam da mi perje raste!!!..., točno Petre!., slikano je kodmene u dvorišću!., moj brat lopatom a ja tomicom i ralicom!!!., slikano pred par dan!!!
Bog! moj narode, dragi forumaši!!!., čitamo se...

G

GROF

Guest
img0517xf6.jpg

img0518qw9.jpg

img0519ff8.jpg

img0520jp4.jpg

...ovako se kod nas u Liki cipljedu drva sa traktorom „tomom“ ...

J

Jadranko

Guest
ej Grofe sta se u tvom dvorcu ne grije na plin ??? :lol: :lol:
ej sve pet salim se .,,,
ma super ti je stroj samo boja zelena je nekako bezveze,nemoj se ljutis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozzz Lici

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Pozdrav svima!

E GROR-e GROF-e slabo ti cijepaš ta drva,
a nije ni čudno da je cjepač malo slab kad piješ Colu :lol: :lol: :lol:

G

GROF

Guest
Jadranko kaže:
ej Grofe sta se u tvom dvorcu ne grije na plin ??? :lol: :lol:
ej sve pet salim se .,,,
ma super ti je stroj samo boja zelena je nekako bezveze,nemoj se ljutis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozzz Lici

... e lipi pozdrav Jadranko i tebi!., ma ja pomislil da se ti neš ljutiš!!!

ma moj Jadranko ti si zadnji na koga bi se ja ljutil!., istina i Bog!., ma ni meni ni ova zelene boja neš., više bi volil ciglastu ko nekada kakov je bil!., ali takovo je to virme danas!., a ja sam slabi Grof!., eto ko ča i sam vidiš moram se grijat na drva - bukvu!., i dobro se grije nego moraš se prije po bukvi naudarat ko sam vrag!!!

pozz ravnoj slavoniji i zlatnoj Švici!!!

... e zbalija!., nepijem ja colu već moji pomagači i promatrači!., ja uvik pijem nešto domaće!!!

pozz zagorju!!!

G

GROF

Guest
pozdrav lipi frende; zbalija!!!

...ma uvik te lipo za čitat i gljedat!., ajde malo opiši ove slikice i ovoga zamazanoga zelenka!., vidi se da traktorić dela ko pravi, barem se vidi po blatu i zemlji kom je zamazan!!!., daj napiši radne ure, iskustva čovika - gazde - vlasnika, starost, pofale - pokude!...

aj Bog!., čitamo se...

Najnoviji postovi

Na vrh