eto, uhvatih malo vremena pa nudim trupce okolo...
cijena...po cijeniku HŠ + 50% na gore, dakle zbrojeno cjenik i pol, nitko ni da trepne, svi bi uzeli...
zanima me sad di je granica?
duplo od cjenika, troduplo ili sam na maksimumu?
...naravno, sistem je onaj stari, sruši pa me zovi..:^):
malo je ludo kad čovjek mora citirati samog sebe, ali od početka devetog mjeseca do sredine jedanaestog čovjek je u stanju puno toga naučiti...
ugl, sistem "sruši pa me zovi" je jedan jako fin sistem, tak je fin da se više nikad kod mene ne bude ponovio...naravno da od dogovora koji je postignut dok su hrasti bili na panju nema ništa kad hrasti padnu...
srećom sam predvidio takav razvoj situacije pa sam obavio sanitarnu sječu i počistil si šumu od sušaca, onih kaj su ih napali mravi i cerambicusi, udarili gromovi i ostale nevolje (zimotren, lom grana etc...) i s takvom robom provjerio kako naše tržište diše.
...eh, diše kao što je uvijek disalo...kupac dođe sa bmw-om, mercedesom, jaguarom, aston martinom, poršeom (shvatili ste obrazac) i mene uvjerava kak nema više od 100 eura za kubik hrastovine...i nedaj bože da je nešto od toga u F klasi, pa niš im se ne isplati iz toga raditi (vrag zna zakaj uopće drvo ide rasti u toj klasi, kad bi sve trebalo ić u treću pilansku...)...i moraš izvuć cijeli trupac, pa će oni sami klasirati, promjere mjeriti, tvrditi da je od korjena metar okružljiv, a na dva metra je već treća klasa...
ugl. da skratim...prije nego idete prodavati i rušiti svoju šumu dobro se pripremite antipsihoticima, antidepresivima, obrežite nokte na rukama, uklonite sve oštre predmete iz svoje blizine, zavežite si ruke na leđima ili ih zašijte u džepove, stavite vate u uši, a sve iz razloga da ne zadavite/osakatite/rasčetverite poštovanog kupca.
ovo gore je osobno iskustvo, neka me netko proba uvjeriti da nije tako...ali nakon tog iskustva pametan čovjek izvuče pouku...
ja sam prodao svoje trupce kao što sam i naumio, vrlo blizu ovoj cijeni koju sam zamislio, a od danas kod mene vrijede nova pravila...
"poštovani kupče, dođi i vidi moju šumu, ako ti se svidi idemo do javnog bilježnika napraviti ugovor u kojem ćemo specificirati cijenu, tko ruši, u kojim rokovima i naravno koliku ću akontaciju (ali ne manju od 150 eura po procjenjenom kubiku) ja kao prodavatelj deponirati na svom računu do prodaje".
eto, tako bi trebalo prodavati trupce sa svoje djedovine...da se ne okreću stari u grobovima...
hvala na pažnji...