• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prodaja trupaca

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
Ja bi samo nadodao da će se počet slikat od 01.12 za katalog tako da će se morat počet sa sječom krajem mjeseca.
tako su mi rekli u šumariji.

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
ajajajaj...nakon ove kiše jedino helikopteri će moći do mojih šuma...a bil bi jedan lijepi brijest, gdjekoji orah...a i hrasta bi mogli...
kaj nebi napravili tak nekaj oko 4. ili 5. mjeseca?...po mogućnosti u Karlovcu...ili još bolje Ozlju...

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
teško jer ti tada kreće vegetacija i ne smije se sjeći.

traktor

Novi član
Tu od
29 Stu 2013
Poruka
28
Pozdrav svima..

Novi sam ovdje i stvarno se da naći zanimljivih stvari na forumu...

Zanimalo bi me što učiniti sa stablima oraha. Znam da je drvo vrlo traženo, pa me zanima dali postoje kakve otkupne stanice, odnosno ljudi koji se time bave?

Također isto i za stablo jelke, budući da nije pogodno za loženje, a dobro je za izradu gredica za krovište, dali postoji mjesto gdje bi se to dalo ponuditi?

Hvala

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
evo i mene zanima isto kao kolegu gore, znaci imam borik,koji je prerastao, neznam tocno koja vrsta bora/jele cega vec je posadena, morao bi pitat starog. to su bila bozicna drvca, sad je to vec veliko, pitanje je hoce li docekati da budu neki rogovi, dimenzija ima svakakvih, dio bi se morao svakako ocistiti zbog prevelike gustoce, kuda s tim drvetom duzine do 4 metra npr, debljina od boce piva do boce cole od 2 litre, moze li se to kako unovciti, bar da vratim ulozeno u radnike i gorivo? ili komplet sve bi pocistio kad bi imao trziste, ima 2-3000 komada.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
@traktor:
Orah ako je dobar nudit furnirnicama, najbliža za koju znam je u Petrinji od Žužića.
Ili ponudit nekom stolaru.
@type-r:
Jela, smreka, bor tanji komadi kao boca to zaboravi da če ti ko uzet, jel nemožeš ju ni zakopčat na brenti.Osobno davno dok sam radio na pilani to nisam htio ni uslužno pilit.
Imajte na umu da vam ali nitko neče doč po to ako nema za kamion i ako nema papire, odnosno neče vam kupit na "crno".

traktor

Novi član
Tu od
29 Stu 2013
Poruka
28
@traktor:
Orah ako je dobar nudit furnirnicama, najbliža za koju znam je u Petrinji od Žužića.
Ili ponudit nekom stolaru.
@type-r:
Jela, smreka, bor tanji komadi kao boca to zaboravi da če ti ko uzet, jel nemožeš ju ni zakopčat na brenti.Osobno davno dok sam radio na pilani to nisam htio ni uslužno pilit.
Imajte na umu da vam ali nitko neče doč po to ako nema za kamion i ako nema papire, odnosno neče vam kupit na "crno".

Kako misliš papire? Ne mogu mu ja izdati račun

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
@type-r nisam siguran jel Finvest ili Viševica, ovdje kod mene imaju i jedni i drugi svoje podružnice u krugu jednog starog poduzeća, no ono kaj delaju je da od tanje jelovine-borovine frezaju stupove...stupiće...raznorazne dimenzije...pa čak mislim da rade i poluoblice za gradnju...probaj pitati...

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Kako misliš papire? Ne mogu mu ja izdati račun

Papire u smislu da je doznačeno od strane šumarije,dozvola za sijeću.
Nitko ti neče kupit bez ikakvog papira,daj si zamisli da vozi kamion trupaca bez ikakvog papira i da ga zaustavi policija
Kod mene u kraju ima par likova koji švercaju kojekakvim tehničkim drvom pa kupuju i na crno al po daleko nižoj cijeni,raspitaj se malo,vj netko nekog zna tko otkupljuje

traktor

Novi član
Tu od
29 Stu 2013
Poruka
28
znači ako ja želim odsjeći npr. samo 1 bor ili 1 orah u dvorištu da bih prvo to trebao prijaviti negdje(šumariji ili kome- kod mene toga nema ni u blizini, budući da je urbanizirana zona) ?

ako je tako, onda je bolje po malo ložiti to s ostalim drvima

regis

Član
Tu od
19 Lip 2009
Poruka
136
Pozdrav svima. Zamolio bih informaciju ako netko zna koja je cijena trupaca trešnje?

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859
Rezultati prodaje ove godine:
-najbolja postignuta cijena po kubiku: gorski javor 8.853 €
-najbolja cijena za trupac: 1. gorski javor 10.565,65€, 2. orah 2.530,85 €, 3. smreka 2.582 €

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Evo čisto kratka informacija o licitaciji koja je održana u Vrbovcu.
Na prvi poziv se nitko od kupaca nije javio.
Na drugom jest. Neke ponude su stigle "kasno" pa su odbačene.
Na ponudi je bilo 140 kubika i prodano je ukupno četiri trupca.
Razgovarao sam s čovjekom koji je na ponudi imao četiri trupca, prodao je tri, a četvrti koji je općenito bio najbolji, hrast 88 cm promjera i duljine 9 metara nije prodan. Kupac koji je kupio njegova tri "mislio" je da je kupio i taj četvrti.
Trupce je prodao za 2000 kuna za kubik.
Još jedan čovjek je prodao jedan trupac.
Bilo je nekih koji kao imaju kupce za sve, ali kao nisu znali. Neću reći gdje i što rade. Jako ih dobro znam iz prošlih vremena.
I kako mi ta osoba kaže, organizacija i najviše podrška onih koji bi se trebali brinuti o interesima privatnih šumoposjednika i njihovoj koristi je izostala. Nije HŠ briga za konkurenciju. Samo za uzimanje love.
Eto. Od slovenskih licitacija mi smo u središtu zemlje i ne vjerujem da će u budućnosti biti nešto od toga. Ovakve stvari ne smiju ići usmenom predajom.
Eto, malo je duži post, no nadam se zanimljiv.

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859
Ove godine ogled prodate robe 12.2. poslije 10 ujutro.
Lokacija Slovenj Gradec

spartanac

Novi član
Tu od
26 Velj 2015
Poruka
5
Pozdrav.
Ako netko slučajno prodaje u okolici Siska veću količinu hrastovih trupaca po razumnim cijenama molio bih da me slobodno kontaktira. Hvala.
Pilana Šandor.

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Nisam iz okolice Siska, ali imam pitanje, ako ste kupovali od HŠ-a, po kojim ste cijenama kupovali?

spartanac

Novi član
Tu od
26 Velj 2015
Poruka
5
Jako slabo od HŠ, ali evo primjer. Zadnje je bilo prosječna cijena oko 500 KN.
Radilo se o cca 120 m3. gdje je bilo možda 8% I kl. i ostalo sve II i III. kl.
U biti nam takva roba i paše, ne furniri jer se ne možemo uklopiti s cijenom.
Naravno da je iz privatnog otkupa roba skuplja. Mogu Vam i tu reći okvirno cijene. AKo je roba tanja, grbavija, opčenito lošije kvalitete plačamo oko 600 - 700 KN m3
AKo je roba deblja, ravnija onda je cijena cca. 750 - 900 KN m3.

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Pitam zato jer je kod nas cijena za trupce hrasta iz privatnih šuma skočila na 200 eura po kubiku. Kupuje se doslovne sve. Promjeri nisu bitni.
Neke šume su tako uništene da ih je ružno za gledati.
Za mene je to još uvijek preniska cijena s obzirom na robu i količinu koju imam.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh