• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prodaja trupaca

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,897
izgleda da nisam niš pazario...prodavatelj je bio tvrd, 100 eura za kubik...ima trećinu trupaca manjih od 30 cm, dosta vršaka punih kvrga je navukao... dvije smreke suhe rušio, ostalo je taj bijeli bor... i hoće sve uvaliti...čekam da se smekša, ili nebu niš...

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,424
Bor kad se ispila i ne izgledaju tako veliki cvorovi. Te smreke su vjerovatno izbusene kao svicarski sir cim su suhe. Sve u svemu prevelika cijena je za tu robu. Ja licno ne bi vise od 75€ to platio

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,630
Pobrao sam po svim ćoškima oko hiže, i jedan jasen iz šume, ovih dana je u planu probno rezanje...ovo mi nije šteta, a za izučavanje zanata će bit dobro...😉 View attachment 79582 View attachment 79581
Tu ima trupaca koji su skoro oboreni a ako negriješim,, ima ih i koji su ležali,, sad svako drvo ima određenu količinu vode,,, i ako su minusi malo žešći ta voda zaledi,,, i tad je rezati sranje,,pila iliti žaga šeta , ,onih godina kad sam rinto na brenti,, zimi nismo rezali baš zbog gore navedenog,,, doduše to je bilo prije nekih 35-40 godina,, i tad su zime bile ono pravo zime,,, sad koliki su minusi kod tebe ti najbolje znaš,,:rolleyes:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,897
Tu ima trupaca koji su skoro oboreni a ako negriješim,, ima ih i koji su ležali,, sad svako drvo ima određenu količinu vode,,, i ako su minusi malo žešći ta voda zaledi,,, i tad je rezati sranje,,pila iliti žaga šeta , ,onih godina kad sam rinto na brenti,, zimi nismo rezali baš zbog gore navedenog,,, doduše to je bilo prije nekih 35-40 godina,, i tad su zime bile ono pravo zime,,, sad koliki su minusi kod tebe ti najbolje znaš,,:rolleyes:
pa recimo jutros je bilo čak -1...
znam da nije dobro rezati smrznute trupce, ali nisam baš ni ja lud na nekoj zimi drhtat uz pilanu...
za vikend su rekli toplije, pa planiram tako...
inače, najsvježiji trupac je jasen od prošle zime, ovo sam ga samo skrojio po krivinama friško kad sam ga doma vozio...
imam lipu, orah, hrast i jasen... ;)

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,675
Ajde. Ja nestrpljivo cekam. Da vidim ocel me zena sutnuti ili ostajem,usput woodmizer 15 sa benzinskim motorem 10300 eur...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,897
Savo, ako tvoja dura ono što si navuko oko hiže, može i moja...pokazat ću joj slike!!! :hahah:

• Haha
Reactions: ZJ

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,897
Ajde. Ja nestrpljivo cekam. Da vidim ocel me zena sutnuti ili ostajem,usput woodmizer 15 sa benzinskim motorem 10300 eur...
moja ima woodmizerovu pilu...samo neznam koju (valjda onu najjeftiniju)...što me podsjeti, moram si nabavit još koju rezervnu, ima tu nedaleko mene radiona za te pile...da uzmem još dvije bar?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,424
Trazi za tvrdo drvo ili ti ga Double Hard od WM, moze i silver tip ali se brzo tupi u tvrdom drvetu.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,897
gledam te woodmizerove, nemore nego 10 ili 15 komada se kupit...pa kaj to tak odlazi da se na desetke komada u jednom pakovanju mora uzet?
nego, nigdje dimenzije naći od njihovih pila...
aluminijski kotači su promjera 30 cm, od sredine osovina je 140 cm, vanjska mjera 170...pošto je to nemoguća misija izmjerit, računao sam i dobio 375 cm dužinu pile...+pluteni podmetači na aluminijskim kotačima, to je nešto jačih 376...4 cm široka do vrha zuba
jel to tak standard?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,424
To vas prodavac malo zavlaci, kod nas se moze uzeti po jedan komad, oko 26€.
Nije to standard za WM pile. Izmjeri tu pilu sto ti je dosla sa pilanom

Posljednje uređivanje:
Na vrh