Evo opet materijala za različite nazive za istu stvar.Prvi komad od panja
PeracEvo opet materijala za različite nazive za istu stvar.
Ritek.
Tu ima trupaca koji su skoro oboreni a ako negriješim,, ima ih i koji su ležali,, sad svako drvo ima određenu količinu vode,,, i ako su minusi malo žešći ta voda zaledi,,, i tad je rezati sranje,,pila iliti žaga šeta , ,onih godina kad sam rinto na brenti,, zimi nismo rezali baš zbog gore navedenog,,, doduše to je bilo prije nekih 35-40 godina,, i tad su zime bile ono pravo zime,,, sad koliki su minusi kod tebe ti najbolje znaš,,Pobrao sam po svim ćoškima oko hiže, i jedan jasen iz šume, ovih dana je u planu probno rezanje...ovo mi nije šteta, a za izučavanje zanata će bit dobro...😉 View attachment 79582 View attachment 79581
pa recimo jutros je bilo čak -1...Tu ima trupaca koji su skoro oboreni a ako negriješim,, ima ih i koji su ležali,, sad svako drvo ima određenu količinu vode,,, i ako su minusi malo žešći ta voda zaledi,,, i tad je rezati sranje,,pila iliti žaga šeta , ,onih godina kad sam rinto na brenti,, zimi nismo rezali baš zbog gore navedenog,,, doduše to je bilo prije nekih 35-40 godina,, i tad su zime bile ono pravo zime,,, sad koliki su minusi kod tebe ti najbolje znaš,,![]()
moja ima woodmizerovu pilu...samo neznam koju (valjda onu najjeftiniju)...što me podsjeti, moram si nabavit još koju rezervnu, ima tu nedaleko mene radiona za te pile...da uzmem još dvije bar?Ajde. Ja nestrpljivo cekam. Da vidim ocel me zena sutnuti ili ostajem,usput woodmizer 15 sa benzinskim motorem 10300 eur...