• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 4. studenoga 2015. do 15. siječnja 2016.
To su novi natječaji.

Posljednje uređivanje od moderatora:

CabXXm

Član
Tu od
24 Lip 2015
Poruka
130
http://www.apprrr.hr/mjera-4---ulaganja-u-fizicku-imovinu-1040.aspx

Jel su ovo novi natječaji otvoreni i jel bi pomogli ovi u agenciji to popuniti, ne daje mi se lova za nešto što je pitanje jel ću dobit, u stvari nemam lovu da dam unaprijed.

To su ti natječaji. Procedura je prekomplicirana da bi to neko radija bez naknade, a garanciju da ćeš dobit potporu ti očito mogu dat samo Jakovina i njegovi prijatelji. Šalu na stranu, jako je komplicirana procedura i čak ako uredno prođeš javnu nabavu, sva objašnjenja dobro napišeš, potpišeš ugovor, sve kontrole uredne, ..., opet se može nešto dogodit prilikom zahtjeva za npr. 3. ratom gdje će bit problemi. A osobe koje su pisale projekt bi trebale i provest jer su upućene u cijelu proceduru tako da trebaju bit dostupne nekoliko godina za taj projekt.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Ljudi dali po 40-60.000 kuna i popušili natječaje, kakva je procedura za mjeru 6.3, jel netko pisao sam ?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
A kome jos da uzmu nego seljacima. Nece uzet onim 300 000 s biroa ili 100 000 sto su iselili.
Ja sam si pisao za 6.3. Jednostavno je. No nakon ovoga sta ocekivat.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Kad će biti rezultati za mjeru 6.3 i jel ide ta mjera i sljedeće godine i ako mi možeš malo pojasnit ovdje ili na privat kako i što treba popuniti i imati od papira, računam da na te male iznose ovi veliki neće staviti šapu.

Posljednje uređivanje od moderatora:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Nemam pojma kad bi moglo biti.
Nisam nista posebno radio. Najvise su mi u savjetodavnoj pomogli. Od papira vise ni ne znam sta je trebalo. Mislim da sam sve za dan skupio.

gusta

Član
Tu od
27 Pro 2012
Poruka
235
Mislim da sam vidio Kovača na pregovorima sa mostom ,javite se vi koji nešto znate o tome. Mislim da je jedino poništenje normalno i novi natjećaj

gusta

Član
Tu od
27 Pro 2012
Poruka
235
To ti je glupost opet nama .po leđima.Ukinite vi prvi 4.1.1 to bi bio potez, ali taj nesmiju

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Zna li netko dinamiku objavljivanja natječaju u narednom periodu , 2016g i dalje?
Koliko sam pratio prvo su objavljeni natječaji iz mjere 4 , zatim iz mjere 6 koji su otvoreni do kraja ove godine.
Znači,dali se zna koji će se sljedeći natječaji otvarati , te kada i dali će se ponavljati ovi koji su do sada otvoreni?

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Zna li netko dinamiku objavljivanja natječaju u narednom periodu , 2016g i dalje?
Koliko sam pratio prvo su objavljeni natječaji iz mjere 4 , zatim iz mjere 6 koji su otvoreni do kraja ove godine.
Znači,dali se zna koji će se sljedeći natječaji otvarati , te kada i dali će se ponavljati ovi koji su do sada otvoreni?

Jel nisu zatvoreni natječaji iz mjere 6.3 ?

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Evo malo c/p iz ruralnog razvoja poljske :

Pod-mjera:
 4.1 - Podrška za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva
Prednost će imati poslove obavljaju mladih poljoprivrednika.
8.2.4.3.1.8. Iznosi i stope potpore (primjenjivo)
 60% opravdanih troškova poslovanja u slučaju mladih poljoprivrednika
 50% opravdanih troškova za druge operacije.
prelazi:
 200 tisuća. zl(358.000kn) - ako investicije ne odnose na izgradnju ili modernizaciju stočnih objekata
 500 tisuća. zl(895.000kn) - ako operacija uključuje izgradnju, modernizaciju ili adaptaciju stoke zgrada
ostale postojeće gospodarske zgrade za stoku građevine,

Kako to komentirat ?

link na njihov RR dokumen:
http://www.minrol.gov.pl/content/download/54205/298537/version/1/file/PROW2014-2020_wersja_pelna.pdf

Papcina

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2011
Poruka
376
pozdrav

malo lutam po netu pa da pitam i ovdje...
imam vlastiti teren, bavim se ovcarstvom (ekoloski uzgoj) i pcelarstvom, clan sam opg-a (trenutno nisam nositelj ja, al je osoba mladja od 40god), i svi natjecaji koji se objavljuju su za one čija ekonomska veličina gospodarstva prelazi 8000€, a ja sam na <2000€...

koje su moje mogucnosti ako ih ima uopce, a da nije kredit iz banke?

imam ideju, nedostaje mi fin. kapital. htio bih pokrenuti objekt sa uslugom smjestaja i mogucnosti usluzivanja hrane i pica (dorucak, rucak vecera) za osobe koje borave u objektu, sve uređeno u skladu sa okolinom, kamen, masline, zelenilo... ajmo reć agroturizam na malo :drink:

kamo, kome tražiti sredstva? jer po ovome, da bih usao u velicinu iznad 8000€ trebao bih imati 150 ovaca ili 150 zajednica pcela :(:

bilo kakav savjet je dobrodosao :icon_super:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh