Ovisi o kojem natječaju se radi. Ako pričamo o mjeri 6.2., gdje dobivaš fiksno 50.000 eur, onda za prijavu trebaš imati samo idejni projekt. Idejni projekt računaj kakvih 4000-7000 kn, i taj iznos se priznaje kao prihvatljiva aktivnost. Osim toga treba ti konzultant, i tu računaj 3-5% od dobivenog iznosa. Neki rade i na način da ne plaćaš ništa unaprijed već samo ako dobiješ.Nije odgovor na pitanje, jer sam novi član ovdje i tek hvatam konce. Nemam još OPG, u fazi sam kupnje zemljišta, nekih 0,5 ha maslina i vinove loze. Imam kuću ( zasad štalu) za koju bih jednog dana tražila sredstva iz EU, mjera 6.2. Zanima me kolika su sredstva potrebna prije javljanja na natječaj, ishodovanje dozvola , projekt i slično.., mora li se to obaviti prije natječaja ili ne, ulaze li ta sredstva u iznos potpore, ako ulaze , a to su veliki iznosi, ostane li dovoljno za adaptaciju. Imam puno pitanja, i svaka informacija mi je za početak bitna.
Ono što se trebaš pripremiti prije natječaja je osigurati da imaš dovoljnu ekonomsku veličinu PG-a (1000 EUR)