Pozz farmeri
Treba mi malo pomoci oko ovih potpora za mlade,nisu mi mogli detaljno objasniti u savjetodavnoj... Mora se imati skola ili zavrsen tecaj uz 2 god iskustav u poljoprivredi (jedan od uvjeta) ja bar zadovoljavam ovo o 2 god iskustva,al brat bi se prijavio na natjecaj a on nema nikakvog iskustva... Dal moze proci na natječaju ako samo zavrsi tečaj? Prolistao sam vise od pola stranica teme i nisam nasao odg. Hvala na pomoći
U mjeri 6,1 nije uvjet da prilikom prijave moraš imati niti 2. god. iskustva niti moraš imati završen tečaj , ali u tom slučaju nećeš moći ostvariti dodatne bodove.
Ako prođeš natječaj onda tečaj moraš završiti u hodu i za to vrijeme ćeš steći 2 god. iskustva pa samim time ispunjavaš taj kriterij.
Za izracun ekonomske velicine klikni na link http://www.savjetodavna.hr/adminmax/File/FADN/2015/FADN_kalkulator_2015_UG_web.xls
skini datoteku (velicina 276 KB) i popuni s onim s cim raspolazes i vidjet ces koliko vrijedis,,,:icon_e_wink:
Doprinsu za ove u pdv su nekih 1650kn.... a ti kažeš ove bez pdv a 1300-1400kn ?
taj SO izračun opasno ne štima, bar imam takav osjećaj...na primjeru uzgoja gljiva je više nego nerealan (ja bih rekao precjenjen), voćnjaci su podcjenjeni, šume se niti ne spominju, navodnjavanja nigdje, a ni kategorije zemljišta (izgleda da je kod nas jednako vrijedno raditi poljoprivredu na Zavižanu i recimo Pokuplju, Podravini, Posavini...)
nisu si baš dali truda...dosta mi se to grubo napravljeno...:icon_toilet:
Darijus tocno malo im je to nerealno jedino kad mi je racunala bodove onda ti svaka opcina nosi drugaciji broj bodova!!
Bolje je te novce odvojit pa spremit za crne dane nego bacit za toboš penziju od koje ništa biti neće.