Ajme meni, nije mi dobro,,,:icon_hang:
pratim ovu temu vec dosta dugo cak sam i lijepo molio da se razdvoji na jabuke i kruske kako se nebi sve mjere stavljalo sve u isti kos, nazalost nije bilo sluha, no nema veze,,,
Zasto mi zapravo nije dobro, citam Vas i ne vjerujem koliko smo razliciti, zapravo koliko su nam razliciti pogledi na necije novce,,,
Moramo razjasniti cemu su ti novci namjenjeni, potpora nije da bi se samo pokupili novci vec (ako ste pazljivo citali) da bi se poljoprivredno gospodarstvo trzisno preorijentiralo,,,
Dakle ja to gledam na nacin da sva proizvedena roba ide na trziste u cilju smanjenja cijena ali i koliko toliko planske proizvodnje,,,
No dobro ovo nema veze sa onim sto sam htio napisati pa idemo dalje,,,
Netko je napisao da (iako smo na to u ovoj temi dosta upozoravali, pisem o mjeri 6.3) neki nemaju kintu u dzepu a prijavili se za potporu, ovo nazalost nisu poticaji (jer kako mi se cini kod nas se ne sade i siju kulture nego poticaji) vec pomoc da bi se razvili u nesto vece, nesto sto ce (za razliku od sada) puniti drzavni proracun ma kakav on bio,,,
Nazalost mnogi to nisu shvatili i kao sto smo vec upozoravali poslije ce reci da ih se zaje*alo,,,
Ali mi smo narod koji samo voli kukati i plakati nad samima sobom,,,
Kod nas i nasih mladih vise nema radnih navika, nikom se nista ne radi i svi bi samo da je nesto mukte nesto da se preko noci obogati jer svaki rad, trud i pozrtvovnost su bez veze i nisu kull,,,
Bas neki dan bio na benzinskoj isao po plavo gorivo i tako razgovaram sa covijekom koji tamo radi, preko puta pilana u zadnje vrijeme radi punom parom pa kazem, reko decki rade i mislim si ajd fala Bogu bar da netko radi i zaradi za placu, da kaze mi covijek bas neki dan bio gazda (oba su tu 35 godina) i pita mene (njega) znam li koga da bi radio na pilani jer nitko nece sa zavoda za zaposljavanje,,,
Halloooo, a svi nesto kukaju "nema se" ma dajte molim Vas koga mi to zavaravamo?
Kakvo smo mi to drustvo?
Zelimo nesto promjeniti u drzavi, hallooo, pocnimo od sebe i svog dvorista a sa politicarima cemo onda lako,,,
Kad smo vec kod toga nema se, gledam vec u nekoliko navrata (iako ne hodam po gostionama) dođem tako radnim danima u po tjedna, (obrtnik sam i radim inace usluzno) kad kolegi nekom odradim uslugu besplatno pa u znak zahvalnosti odemo na pice, a gostione pune :icon_confused:
ne zavidim ja nikome ali ako sagledamo situaciju tko to tamo sjedi?
velika vecina njih su "lazni" branitelji kojima nedaj Boze da dirnes u stecena prava, ostali zemljo-neradnici koji nemaju za sjeme ili umjetno ako ne poticaji ne sjednu na vrijeme a ostatak ma necu pisati jer neki ce se ionako prepoznati buduci da pise odakle sam,,,
Svi nesto kukaju kako se od poljoprivrede neda zivjeti a ja tvrdim gotovo suprotno, u mom kraju jedino je 80-tih godina bilo bolje kad se radio biznis sa duhanom, to govori i velik broj nas relativno mladih koji ulazemo u ono od cega zivimo, nas koji ne sijemo i sadimo poticaje vec kulture od kojih imamo namjeru zivjeti,,,
Prihodi nisu basnosnovni ali od njih se dade zivjeti i skolovati djecu no daleko su od onoga da se mozes preko noci obogatiti a niti mi je to namjera,,,
Tako je i sa potporom o kojoj ova tema govori i koju kako mi se cini necu dobiti u ovom krugu, sa njom ili bez nje ja cu svejedno uloziti u nove povrsine, doduse postupak ce trajati duze nego li bi sa potporom i u ovom momentu uopce ne razmisljam o tome da napustim lijepu moju bez obzira sto ona nije onakva kakvom smo je zamisljali kad smo bili sa puskom u ruci,,,
:icon_e_confused: