Prije mjesec dana daljinska kontrola , sve OK, sad cijelo vrijeme u obradi.
Dobro si shvatio i sad od odluke čekam mjesec i nema paraJesam li dobro shvatio,5 mjeseci od zahtjeva za isplatu 3 rate je stigla odluka?
Ja se prijavio neki dan na natječaj za razvoj malih PG-a u našem LAG-u.Dali se tko javljao ili čak i dobio na natječaju svojeg LAG-a?
Kako su vam iskustva sa skupljanjem papirologije?
Je obavezan konzultant ili ide i bez?
Otprilike sedam mjeseci, ali navodno zbog korone tako dugo!Kolko ste dugo čekali kontrolu da vam dođe doma kod mjere 6.3.1.
Koliko ste bodova imali?Ja nažalost nemam svoj LAG, jer mi je sjedište OPGa na području jednog, a zemljište na području drugog. Budući da je jedan od uvjeta svakog LAGovskog natječaja da je i sjedište i zemljište na području tog LAGa, onda ne konkuriram ni za jedan takav natječaj.
Ali sam zato prošao na trećem mjere 6.3.1, radio sve sam bez konzultanta. Dobio neki dan odluku o konačnoj isplati.
Isprike na smetnji, a možete li reci koji ste bili na inicijalnoj listi? Ps cestitam na dobivenoj potporiJa nažalost nemam svoj LAG, jer mi je sjedište OPGa na području jednog, a zemljište na području drugog. Budući da je jedan od uvjeta svakog LAGovskog natječaja da je i sjedište i zemljište na području tog LAGa, onda ne konkuriram ni za jedan takav natječaj.
Ali sam zato prošao na trećem mjere 6.3.1, radio sve sam bez konzultanta. Dobio neki dan odluku o konačnoj isplati.
Nije odgovor na pitanje, jer sam novi član ovdje i tek hvatam konce. Nemam još OPG, u fazi sam kupnje zemljišta, nekih 0,5 ha maslina i vinove loze. Imam kuću ( zasad štalu) za koju bih jednog dana tražila sredstva iz EU, mjera 6.2. Zanima me kolika su sredstva potrebna prije javljanja na natječaj, ishodovanje dozvola , projekt i slično.., mora li se to obaviti prije natječaja ili ne, ulaze li ta sredstva u iznos potpore, ako ulaze , a to su veliki iznosi, ostane li dovoljno za adaptaciju. Imam puno pitanja, i svaka informacija mi je za početak bitna.Jedno pitanje koje sam već tu postavio ali nisam baš dobio neki zadovoljavajući odgovor. Mjera 6.2. gradi se kuća za odmor. Da li je moguće zahtjev za građevinsku dozvolu podnijeti kao fizička osoba, a tek kasnije kod traženja uporabne dozvole unijeti kuću u OPG.
Jedna od aktivnosti prijavljenih u EU projektu je "Glavni arhitektonski projekt". Po meni ne bi trebalo biti zapreka da se građevinska dobije na fizičku osobu (član OPG-a vlasnik zemljišta), a da se uporabna dozvola dobije za OPG... Ima netko još po mjeri 6.2 tko gradi da kaže kako je on to rješio...
Svašta mi ljudi govore ne znam šta da vjerujem..