sanjin
Član
- Tu od
- 22 Stu 2013
- Poruka
- 610
Posijali prvu turu rajčice.Moja tri favorita matias,cinto i lilos.Matias je ispao odličan na težem tlu,glini.Sa kombinacijom gnojiva velike cvijetne grane sa ujednačenim plodovima preko 250 gr.Na pjeskovitom tlu je bio problematičan,odbacivao cvijetove na višim katovima,manji broj plodova 400 - 600 gr, mekan.Cinto se pokazao na pjesku dobro,dobro oplođen,plodovi teži nego na pogled,250 gr.Malo više rada zbog bujnosti,velike cvijetne grane.Lilos extra rani, dobra samooplođenost po vručini,60 cm iznad linije zračenja.Manja lisna masa,manji plodovi,180 gr.Cinto i lilos imaju dobru energiju klijanja,jeftiniji od matiasa.Matias ima neujednačeno klijanje,skupo sjeme a netretirano,potrebno odmah u početku 20% više.
Kils,niti jednu nisku rajčicu ne možeš voditi na jednu granu a da bi to bilo ekonomski isplativo.Niska rajčica je grmolika,da bi je vodio na jednu granu potrebno je mnogo orezivanja a svako novo orezivanje tera nisku rajčicu u novu vegetaciju.Za brzu i koncentriranu berbu izaberi poluvisoke rajčice,imao sam nekad magnus, 60 plodova po biljci u 45 dana.Ili odaberi neki visoki koji ti odgovara za tržište i drži do 6. kata i odsječi vrh iznad tri lista.To če ti ubrzati zriodbu a i plodovi će dobiti na masi.
Kils,niti jednu nisku rajčicu ne možeš voditi na jednu granu a da bi to bilo ekonomski isplativo.Niska rajčica je grmolika,da bi je vodio na jednu granu potrebno je mnogo orezivanja a svako novo orezivanje tera nisku rajčicu u novu vegetaciju.Za brzu i koncentriranu berbu izaberi poluvisoke rajčice,imao sam nekad magnus, 60 plodova po biljci u 45 dana.Ili odaberi neki visoki koji ti odgovara za tržište i drži do 6. kata i odsječi vrh iznad tri lista.To če ti ubrzati zriodbu a i plodovi će dobiti na masi.