prije sam sadio kupusa punooo više , sad samo za najuže poznanike i za sebe
kad sam ja radio s kupusom išao je ok i onda zadnjih godina bi svi kupus radili jer misle da je samo to presadit van i čekat kišu , i evo 2 godine je nisu dočekali ,a neki od njih imaju i potok u blizini i jednostvo im je teškko dati za malo kpk,a ja više ništa ne radim bez njega
prošle 2 godine sam radio čovjeku rasad za kupus(par tisuća) jer je on vidio kako to kod mene lijepo stoji - međutim on je došao sa pokidanim kontenjerima 160+ rupa i htio nešto extra , to nejde tako- onda je to išo mašinski presadit hu bu sistem. Zalio jednom i to je bilo to , a meni se čudi kako nemam vremena a sve zalivam na 3 njive (vodom iz vodovoda) pa špricam pa kopam, pa prihranjujem -svi misle da je to tako lako , oni koji to misle grdno se varaju jer je ovaj posao jedan od najstresnijih ako od njega živiš i nemaš drugi izvor prihoda
da se vratimo na kupus- jednostavno ljudi ga više ne kisele ! ako i da većina traži futoški (a ne znaju uopće kako izgleda i netko im uvijek uvaljuje bravo pod futoški) ,a kad kažem to je bravo i odličan je pogotovo za kiselit a izvatan je i za salate onda misle da je to onaj varaždinski tvrdi ili najgore što mi je susjed koji je išao u poljoprivrednu školi izjavio nedavno da ja ima industrijski kupus, jel im je preprodavač tako rekao - moš mislit
uzdravlje kolege povrtlari :drinkers:
i želim vam uspješnu godinu te da distributeri sjemena imaju ono što tražimo da ne moramo isprobavati neke loše hibride