da li bi mi netko prema rezultatima analize tla mogao dati preporuku za gnojidbu rajčice.ph-6,0 humus2,1% P2O5-38,2mg/100g K2O-24,1 mg/100g Ca192mg/100g.Preporuka petrokemije iz kutine je 25t/ha zrelog stajnjaka,2t/ha fertdolomita,kan al nema količine,i fertina P i ca,to po mom misljenju bas ne drži vodu a vidim da se vi kužite u to.sad je u plasteniku salata al iza nje ide rajčica,pomagajte lani sam imala dosta sitne rajčice i želim to popraviti .Unaprijed hvala
A kakva ti je sada salata
salata je dobra,nije baš krupna al je moramo pomalo brat da je stignemo prodati do kraja veljače,treba se pripremit za rajčicu zato me i zanima šta da radim
Ako ti je salata dobra onda nemoj ništa radit poznato je da rajčica iznese veliku količinu hranjiva iz zemlje i posle nje salata slabo raste zato sam pitao za salatu.
A koju rajčicu sadiš. Moja priprema za rajčicu je ovakva na 5m2 kilogram pilećeg gnojiva i 10 dkg gnojiva + fertdolomit.
logistica RZ,a kojeg gnojiva 10 dkg
Logistica ti je 180-200gr prije nisam a sada koristim yara partner a koliko je bila sitna logistica ove godine sam baš nju odlučio sadit i već kupio sjeme da se neću pokajat.
Ja danas bio u Bosni i kupio Queen od Nirit seed 500 zrna 70 km oko 280 kuna moja lanjska gnojidba za rajčicu 25 kg kravljeg i konjskog + 7-14-21 ufrezam pod malč foliju 30 m dužine poslije rasađivanja 500 gr 15-30-15 na 350 l vode 2x za vegetaciju 18-18-18 a u poldonošnji 9-12-36 i naravno kalcija i kalija na jednoj srpskoj sorti sam brao rajčicu 400-800 gr bilo je i kilaša.
pozdrav!
Pa ti si ovdje okupio skoro sve proizvođač gnojiva.
A slušaja moja ti je županija siromašna i ovi što nabavljaju neznajo koliko bi te opleli pa onda malo kombiniram Zagreb a malo Bosnu kod njih nema da nema nego za kada treba tako ti je kod mene snalazi se kako znaš a da vodotopina gnojiva kako kada nađen nekad polifidova nekad yara samo da biljke rastu i krupnjaju..
Pozdrav!
Bez zamjerki molim, samo kažem u kojoj kulturi je radna atmosfera bila najvedrija.
Inače, bez svoje žene i bez njezine potpore nebih nikud stigao. Nisam ono gore bez veze napisao, možda je netko krivo protumačio. Ako sam te uvrijedio iskreno se ispričavam.
Hehe,isprika prihvaćena,nisam baš pobornica takvih šala:?
Sviđa mi se to šta ste rekli da bez svoje žene nebi ništa napravili,tako je i kod mene.Samo ja ne bi mogla bez muževe potpore.Niti vozim traktor,niti orem tako da....
Inače,mi smo novi u povrćarstvu i za sad ću vas samo čitati i tu i tamo nešta pitati.
Pozdrav:gitarist:
Dakle tema je otvorena 20 dana i skupila je 112 postova. Da se uključi bar još par proizvođača, jer znam da ih ima, a smiješno bi bilo da u današnje vrijeme nemaju internet.
U ovom kraju se dosta sadi Buran od enze. Sadi li ga itko do vas? Ima li kakvih iskustava?
Kod nas je internet stigao tek lani a opet nemaju ga svi (novac,uvjerenje itd.) a šta se tiče mladih u poljoprivredi,žalosno je koliko nas je malo.:scratch
Istina,ne moraju svi u veliku proizvodnju ali mi smo se odlučili probati paaa...
P.S. valjda će starija populacija priključiti internet i doći na forum,ipak nam triba iskustvo.
Što se tiče interneta vala ja sam zaboravio kad je to bilo kad sam ga počeo koristit tako da uopće niste u pravu što se toga tiče.
Poštovana Joplin jedna od prednosti nekima a nekima veliki nedostatak interneta je taj da nikad NEZNATE sa kim razgovarate ako vam se isti neće pošteno bez laganja predstavit. E pa poštovana gospođo mogu vam reći samo to da ima starijih ali nitko nije pitao koliko tko ima godina a bome niti to treba netko znati.
A stariji se drže one narodne poslovice koja kaže da na mladima svjet ostaje pa dragi moji izvolite pišite radite samo molim bez svađe vređanja itd na vama svjet ostaje a stariji će polako da paze na vas.
Svima pozdrav.