Sve zavisi kako želiš da ti F1 flanac bude, čupani, nepikirani, kocke i pikirani isto sjeme a kvaliteta odrade je velika a time i cijena .znači tražim ako ima nekog tko se bavi proizvodnjom i distribucijom flanaca! i da cijena eura za flanac pa da je zlatom optočen onda možda!
no, no....:icon_axe: nemojte tako ljudi...nije čovjek mislio nikaj loše. Pitao je lijepo i to je to.-..hehehe...možda da netko od naših forumaša iz Slovenije spomene cijene F1 paradajzića, pa se nebi apoteka čudio ko pura dreku...angel):
ima svakakvih bijesnih cijena, ja recimo boni papriku, pikiranu u 40 ili 60 rupa prodajem oduvijek po 1,5 kn , rajčica michele, mondial i slično ..
Dali daješ u tu cijenu i stiroporski kontejner u kompletu (što bi normalno bilo).
@samko malo sam računao da po prodatoj presadnici imaš zarade oko 0,60 kn ili šesdeset lipa neračunajući potrošenu energiju za grijanje osim ako nije topla leja što čisto sumnjam.
Ako se koristi kvalitetni supstrati i bar jednom preventivna zaštita.
Možda sam pogriješio u računici ako jesam ispravi me.
Par slika od mojih flanaca koje radim za sebe da ih prodajem ispod 4 kune nebu išlo.
Dali daješ u tu cijenu i stiroporski kontejner u kompletu (što bi normalno bilo).
@samko malo sam računao da po prodatoj presadnici imaš zarade oko 0,60 kn ili šesdeset lipa neračunajući potrošenu energiju za grijanje osim ako nije topla leja što čisto sumnjam.
Ako se koristi kvalitetni supstrati i bar jednom preventivna zaštita.
Možda sam pogriješio u računici ako jesam ispravi me.
Par slika od mojih flanaca koje radim za sebe da ih prodajem ispod 4 kune nebu išlo.
Imaš potpuno pravo prva slika je Volovsko Srce od Superiora uvijek sadim za sebe rajčice nehibride, za ovu godinu će biti par vrsta DELICIOUS i HILLBILLY.Sad ću ti malo dići tlak:: Ovaj prvi na slici nije hibrid!!!
@samko čestitam ti kad ti toliko izađe gotova pikirana paprika super nema šta.Evo recimo projekcija za boni i cijenu od 1,5kn.
Za 40 sadnica; sjeme-3kn
supstrat brill soft - 5kn
zaštita x2 -1kn
grijanje -10 kn
kontenjer- 3kn
------------- 22 kn
Znači po sadnici trošak od nekih 65 lipa.
U Sloveniji su oko 5,00kn,a u Bosni oko 4,00kn...U Njemačkoj i Nizozemskoj su 1,00 EUR...hehehe...možda da netko od naših forumaša iz Slovenije spomene cijene F1 paradajzića, pa se nebi apoteka čudio ko pura dreku...angel):
Dobra ti je računica,pa to je 130% marže...Evo nagnao si me da izračunam troškove :smile:
Kontenjer dajem ili ne ovisno o broju kupljenih, ako se kupi cijeli ide i kontenjer. Većina poslije vrate tako da tako da isti koristim više godina.
Što se tiče grijanja to si vjerojatno vidio na forumu, tunel sa cijevima dole, klijalište dogrijavam sa kaloliferom i to je sve.
Evo recimo projekcija za boni i cijenu od 1,5kn.
Za 40 sadnica; sjeme-3kn
supstrat brill soft - 5kn
zaštita x2 -1kn
grijanje -10 kn
kontenjer- 3kn
------------- 22 kn
Znači po sadnici trošak od nekih 65 lipa.