Evo i mojiih par kadrova, prvo Mahitos, Atiya i na kraju Cinto. Mahitos i Atiya završeni na 5-tom klasteru, a Cinto na 6-tom. Težinski sve tri sorte su približno iste iako se u katalogu navodi drugačije. Cinto bi morao biti najlakši, ali kod mene nije. Težina pojedinih klastera preko 1kg. a većina oko 1 kg. Mahitos mi se baš nešto ne dopada, Atiya je odlična, samo vrlo je vegetativna pa treba paziti kod prihrane što ja nisam mogao jer sve hranim odjednom, tako da vjerujem iako je odlična da bi bila još bolja kada bi se pazilo na prihranu. Cinto koliko god na startu izgledao previše vegetativan dokazao i ovog puta da je u mojim uvjetima agrotehnike broj jedan.
Cinto ima problema kod oplodnje prvog klastera zbog rane presadnje, ima dosta sitnih komada dok kod Atiye toga nema, a Mahitos je tu negdje u sredini. Što se ranoće tiće, iako mislim da u katalogu piše da je Atiya najranija ja to nisam primijetio. Sve tri sorte došle u isto vrijeme!
Okus.... Cinto mi se nekako najviše dopada iako su svi tu negdje.. Oblik ploda...Atiya i Mahitos slični, blaga rebra, više izraženo kod Mahitosa, dok Cinto iako je okrugli malo vuče na ovalno. Kod svih težina ovih većih plodova kreće se od 250-350 grama.
Atiya ima vrlo kratku peteljku tako da nema opasnosti od loma uslijed težine klastera. Mahitos, a posebno Cinto treba dobro pripaziti i ukoliko je gusta sadnja dolazi do duže peteljke koja se lobi pod težinom klastera i onda bi trebalo peteljke povezati, makar većinom se peteljka samo prelomi a ne otrgne. Do lomljenja cijelog klastera dolazi na spoju peteljke i glavne stabljike zbog velike težine klastera. Nema puno slučajeva ali recimo može se dogoditi na svakoj petoj sadnici, tako da kod Cinta to treba imati na umu.