• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Proizvodnja rajčice

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,162
@zoran89 nije od temperatre, ali postavio si ludog smajlića, na moje pitanje, čekam tvoju "završnu reakciju" 🫠

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,850
Zašto misliš da nije od temperature?

Može biti temperatura, vlaga ili nedostatak fosfora. Isto ko i kod kukuruza

Vlaga nije, pošto raste lijepo nije nedostatak fosfora. Ostaje jedino temperatura.

Ili u krajnjem slučaju grinja. Ali ne vidim nekroticne dijelove lista.

A smajlic je jer mi je u datom trenutku bilo smiješno😁

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,162
Da ne ispadnem nepristojan, @zoran89 i @llmb0611 i mi imamo paradajz na otvorenim gredicama, ali i u plasteniku i na praznim mjestima u goricama.
U plasteniku je relativno ljepši nego vani na otvorenim suncu gredicama. Doma vrt zalijevamo redovito. U goricama je paradajz ljepši i napredniji nego doma na vrtu. U goricama niti ga zalijevamo redovito kao doma, a špricani je istim pesticidima kao i gorice. I kakav poučak da ja "zvlečem" iz svega toga?
Ja sam na stanovištu da sam kupio "granje" od sadnica, platio ih kao suho zlato. Promijenio dobavljača, ali nula bodova. Napredniji nam je naknadno presađeni "samonikli" paradajz "z gnoja", kompostišta. Nikada nisam kupio ljepše i skuplje sadnice, flance paradajza i nikada nismo imali lošiji paradajz, godinama. I rogova paprika je ispala čisto stanje. Nula bodova i za nju, ove godine.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,850
Kad sam ja čitao o tome naletio sam na podatak da to jako puno ovisi do sorte.

Vidi na se slikama u vrt bez motike. Među paprikom mi raste puno samoniklog paradajza od lani. I taj je velik, lijep i zdrav. Nit je povezan, nit kidani zaperci.. Šuti, raste i veseli se

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,252
Imal sam i ja takvog. Imam ga i sad. Ali su sitni plodovi. Nema debelog paradajza...
Al da su zdravi, to istina. Bez da ga pipnes...

Na vrh