• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Proizvodnja rajčice

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
334
...posljedica tog stanja su gotovo upola manji plodovi nego da je hladnija godina...
Eh kad još nisam naučio upravljati vremenom. Sad malo gledam "povratak u budućnost" pa da si napravim jen takav auto pa da šišnem u dobru godinu.
Šalu na stranu. Msm da je ova godina puna sra..nja i za puno iskusnije vrtlare. A ove bez plastenika da i ne govorim. Već u startu sadnice nisu bile kak spadaju no ostal sam tvrdoglav, a mnogi su ih bacili. Onda sam krenu sa sadnjom i u startu 15ak komada pojeli voluhari. Onda temperature noću 3-4 °C i to dosta dugo. A onda skok u par dana na +35, i drugovi voluhari su tu.
I sad ak krenem od toga da sam u početku posadil najbolje sadnice, a onda popunjaval s nekakvim ostacima... dobro da ima i jadni jabučar. 🫣

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,311
bojim se da ćeš teško zaustavit truljenje toga 😥

ovo je baš za plakat...meni teško samo gledat to, kad znam koliko truda i volje treba za uzgojit i onda ode sve u par minuta...užas...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,072
nažalost, ti plodovi neće sazoriti...proglašavam totalnu štetu na tvom nasadu, osobno bi ih neškodljivo uklonio...nemaš se čemu nadati, i stabljike su udarene, i tu će pocrniti.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,935
Ništa. Nema onda bojazni.

Idem danas Vitality i Super Green - specijalni mikrobiološki ojačivači sa poljoprivrednog fakulteta + aminokiseline + smeđe alge

Ako je I tako sve propalo idemo na full mikrobiologiju i bio stimulatore.

Pa ćemo vidjeti jel to stvarno vrijedi novaca.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,935
nažalost, ti plodovi neće sazoriti...proglašavam totalnu štetu na tvom nasadu, osobno bi ih neškodljivo uklonio...nemaš se čemu nadati, i stabljike su udarene, i tu će pocrniti.

Evo prošao sam s gore navedenim. Kroz par dana ću ponoviti samo s dodatkom kalcija pa ćemo vidjeti jel ima sreće ili je bacanje novaca.

marincica

Član
Tu od
7 Lip 2013
Poruka
48
Moze li neko dati savjet? Rajcicama sam odrezaka vrh nakon 3.ili 4.kola.Na kolu ima dosta rajcica,manjih i srednjih.Moram li s kola dizati plodove da ovi ostali narastu? Sorta je Celesten F1.

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,072
kaj su kola? :oops: ...
ako si odrezala vrhove, i nema zaperaka, onda samo čekaš...ili sve ubaciš u kola, pa u šumu...😀

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,935
Ne mora biti nužno tužan kraj... Tretirao sam ga simulatorima i bakterijama koje bi trebale pomoći. Rane su suhe, stvara se kalus.

Paradajz na očigled raste...

Kišu više ne javljaju. Ovo je bio pozitivan ogled na rajčicu koju je za sada tuča pokušala uništiti

Najnoviji postovi

Na vrh