zvona kaže:ja sam malo za sebe radio sa povaljenicama u 7-8-9 mj povalim one tanke koji potjeraju ili iz korjena ili sa stabla i u prolječe imaju more žila a sa hormonom rasta to koristim kod uzgoja raznih vrsta tuya i čempresa
Danas sam sakupio nesto sjemenki od divlje tresnje zanima me dalji postupak s njima kako ih cuvati do sjetve u proljece da bi od njih dobio podloge za kalemljenje
Danas sam sakupio nesto sjemenki od divlje tresnje zanima me dalji postupak s njima kako ih cuvati do sjetve u proljece da bi od njih dobio podloge za kalemljenje
Sjeme moraš staviti u stratifikaciju, ali je problem kod divlje trešnje da rezultati nisu baš bajni. Moj prijatelj je radio diplomski s tom temom i količina biljčica koje je dobio je žalosna.
Ako imaš u dvoru takvu trešnju, nemoj biti revan u proljeće i kositi ispod nje. sigurno će biti mladih biljčica. kod mene ih ima svake godine dvadesetak. Jer da bi divlja trešnja u prirodi niknula, mora proći kroz probavni trakt ptica, najčešće su to čvorci i onda će niknuti.
Eto, ako možeš pokušaj pronaći divljake u prirodi.